Ingredienser
-
2 æg
-
150 g hvedemel
-
0.5 tsk. bagepulver
-
2.5 dl kærnemælk
-
2 spsk. ahornsirup
-
0.5 tsk. salt
-
Smør
-
Pynt
-
Bülows fine lakridspulver
-
Flormelis
-
Blåbær
-
Produktanbefalinger
-
Bülows fine lakridspulve
Et par ord om vores opskrift
Danskerne har taget de små, tykke amerikanske pandekager til hjertet i en grad, så en rigtig brunch nu om dage næsten altid omfatter de hyggelige, vamsede banditter.
Amerikanske pandekager er da også ualmindeligt nemme at have med at gøre. Man bager snildt 3 ad gangen, og på ingen tid ligger der en pæn stabel klar til spisning.
Traditionelt får man ahornsirup og måske blåbær til, men denne servering savner kant. Der er jo næsten ingen syre eller smag i blåbær, og sirup på en smørbagt overflade bliver sådan lidt vammelt-på-fedt.
Opskriften på et ægte nynordisk twist er derfor at tilføje et skud lakrids. Pludselig smager pandekagerne af noget! Bülows fine lakridspulver egner sig fortræffeligt til denne øvelse. Lakridsen viser sig at være en laber combo sammen med blåbær, og den knytter sig også fint til god kop kaffe.
What’s not to like?
Ingredienser
2 æg | |
150 g hvedemel | |
0.5 tsk. bagepulver | |
2.5 dl kærnemælk | |
2 spsk. ahornsirup | |
0.5 tsk. salt | |
Smør | |
Pynt |
|
Bülows fine lakridspulver | |
Flormelis | |
Blåbær | |
Produktanbefalinger |
|
Bülows fine lakridspulve |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Del æggene i hvider og blommer |
2
Færdig
|
Pisk hviderne stive |
3
Færdig
|
Rør de øvrige ingredienser (minus smør) grundigt sammen og vend forsigtigt hviderne i dejen |
4
Færdig
|
Steg pandekagerne 3 ad gangen i smør (de skal være 12-15 cm i diameter) |
5
Færdig
|
Pandekagerne skal være lysebrune og let hævede. |
6
Færdig
|
AnretningLæg pandekagerne i en uordentlig stabel |
7
Færdig
|
Drys først lakridspulver og bagefter flormelis ud over stakken gennem en sigte, så der kommer noget på alle pandekager |
8
Færdig
|
Pynt af med blåbær. |