Ingredienser
-
15 g ingefær, groft hakket
-
2 fed hvidløg, groft hakket
-
2 spsk. olie
-
150 g flowersprouts (eller anden kål)
-
2 rødløg, i tynde både
-
1 æble, i tynde både
-
4 stængler blegselleri, i skrå skiver
-
1 stor rød chili uden kerner, i tynde ringe
-
2 spsk. fiskesovs
-
0.5 lime, saften
-
0.5 tsk. sukker
-
1 bdt. koriander
Et par ord om vores opskrift
Egentlig kan du se bort fra grøntsagerne i denne opskrift og bruge dine egne favoritter i stedet: Gulerødder, peberfrugter, asparges, whatever.
Det er nemlig princippet, der tæller – langt mere end de enkelte bestanddele. Og princippet er, at du kan bruge typiske thaiagtige ingredienser som ingefær, hvidløg, chili, fiskesovs, lime og koriander som udgangspunkt for en hvilken som helst (lun) salat.
Pludselig står du med noget helt andet og sjovere tilbehør, end du er vant til. Og en lun salat kan altså sagtens være lige så sprød og frisk som en kold salat.
Her har vi brugt flowersprouts, som er en art uægte barn af rosenkål og grønkål. Du kan naturligvis bruge de to kåltyper eller fx spidskål i stedet.
Servér salaten til frokost med godt brød eller som tilbehør til alle slags stegt fisk eller kød.
Ingredienser
15 g ingefær, groft hakket | |
2 fed hvidløg, groft hakket | |
2 spsk. olie | |
150 g flowersprouts (eller anden kål) | |
2 rødløg, i tynde både | |
1 æble, i tynde både | |
4 stængler blegselleri, i skrå skiver | |
1 stor rød chili uden kerner, i tynde ringe | |
2 spsk. fiskesovs | |
0.5 lime, saften | |
0.5 tsk. sukker | |
1 bdt. koriander |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Steg ingefær og hvidløg i olien et par minutter - må ikke brune |
2
Færdig
|
Tilsæt alle grøntsager og lynsteg 4-5 minutter, til det falder lidt sammen |
3
Færdig
|
Smag til med fiskesovs, lime og sukker |
4
Færdig
|
Pynt med friske korianderblade |