Opskrift: Krydret vegetar moussaka
med timian, kanel og muskat

0 0
Opskrift: Krydret vegetar moussaka

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 spsk. olivenolie
250 g champignon
1 aubergine
1 squash
1.5 spsk. salt
500 g kartofler
Tomatsovs
2 spsk. olivenolie
2 løg
2 fed hvidløg
1 ds. flået tomat
1 spsk. kanel
1 spsk. timian
0.5 tsk. salt peber
Bechamelsovs
30 g smør
2 spsk. mel
3 dl mælk
50 g parmesan, revet
0.5 muskatnød, revet
1 æg
0.5 tsk. salt
Peber

Vegetarudgaven af moussaka smager meget bedre end den med kød

Tilhører:
  • Billig mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Tomatsovs

  • Bechamelsovs

Et par ord om vores opskrift

Del

At lave velsmagende og spændende vegetarmad tager ofte længere tid, end når man bare tilsætter et halvt kilo kød til en ret. De forskellige grøntsager kræver hver især forberedelse for at komme til deres fulde ret. Dette gælder naturligvis også i en vegetar moussaka.

Heldigvis er det færdige resultat alle anstrengelserne værd: Den grønne udgave af moussaka er klart mere interessant end den sædvanlige kødversion. Men alligevel betyder kombinationen af kanel, timian og bechamelsovs, at moussakaen stadig smager autentisk græsk.

Meget af arbejdet med retten handler om at befri grøntsagerne for deres indhold af vand. Det giver en mere intens smag og modvirker samtidig, at moussakaen bliver for våd:

  • Svampene steges fri for vand – det tager mindst 20-25 minutter og halverer deres størrelse.
  • Aubergine og squash skæres i tynde skiver og saltes – i løbet af 10-15 minutter blødgør saltet grøntsagerne, så du efterfølgende kan knuge en masse vand ud.
  • Tomatsovsen koges, til tomatsaften fordamper, og sovsen bliver tyk – det tager godt 10 minutter.

Hele tricket er at være i gang med flere af processerne på samme tid. Mens svampene steger, står aubergine og squash og trækker vand, og så kan tomatsovsen også lige sættes over. Hvis du er koncentreret, kan du blive klar på lidt over halvanden time – hvoraf den ene time alene handler om, at moussakaen står og passer sig selv i ovnen.

Servér gerne tzatziki og en dejlig græsk-salat til din vegetar moussaka – så føles det til forveksling som at være hjemme i Grækenland.

Ingredienser

Antal personer:
2 spsk. olivenolie
250 g champignon
1 aubergine
1 squash
1.5 spsk. salt
500 g kartofler
Tomatsovs
2 spsk. olivenolie
2 løg
2 fed hvidløg
1 ds. flået tomat
1 spsk. kanel
1 spsk. timian
0.5 tsk. salt peber
Bechamelsovs
30 g smør
2 spsk. mel
3 dl mælk
50 g parmesan, revet
0.5 muskatnød, revet
1 æg
0.5 tsk. salt
Peber
4 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Start med at halvere de rensede svampe, drys med lidt salt og steg dem i olien på en pande ved middel varme – i løbet af godt 20 minutter bliver de dejligt brune (og små)

2
Færdig

Skær aubergine og squash i tynde skiver og bland med 1,5 spsk. salt - det trækker vandet ud

3
Færdig

Riv kartoflerne groft og læg i bunden af et smurt fad

4
Færdig

Steg de finthakkede løg og hvidløg blanke i olien - tilsæt tomat og krydderier - og kog ind til en tyk tomatsovs

5
Færdig

Fordel tomatsovsen over kartoflerne

6
Færdig

Knug aubergine og squash omhyggeligt fri for væde - steg dem et par minutter i lidt olie - og fordel dem over tomatsovsen

7
Færdig

Læg de halverede, smukt stegte svampe ovenpå

8
Færdig

Til sidst bechamelsovs, som du laver således:
Rør mel ud i det smeltede smør og tilsæt mælken lidt ad gangen - lad småkoge 5-7 minutter under omrøring, til sovsen tykner let
Tag sovsen af ilden og pisk først ost og muskatnød i og dernæst (hurtigt) det sammenpiskede æg
Varm sovsen op igen under omrøring - nu skal den gerne være ret tyk - smag til med salt og peber og læg som sidste lag oven på svampene

9
Færdig

Bag fadet med moussaka 1 time nederst i en 170 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: 1 liter tykmælk - helt enkelt
forrige
Opskrift: 1 liter tykmælk – helt enkelt
Kyllingeoverlår med rosmarin
næste
Opskrift: Hele marinerede kyllingelår i ovn
Opskrift: 1 liter tykmælk - helt enkelt
forrige
Opskrift: 1 liter tykmælk – helt enkelt
Kyllingeoverlår med rosmarin
næste
Opskrift: Hele marinerede kyllingelår i ovn

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here