Opskrift: Braiserede svinekæber i ovn
med rødvin, hvidløg og laurbærblade

0 0
Opskrift: Braiserede svinekæber i ovn

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
800-1000 g svinekæber
5 spsk. olie
3.5 dl rødvin
1.5 dl vand
2 store løg, i grove stykker
6 laurbærblade
1 spsk. salt
Peber
200 g bacon, i tern
2 store gulerødder, i grove stykker
20 skalotteløg, hele
4 fed hvidløg, grofthakket
250 g champignon, hele
30 g smør
3 spsk. mel
Persille til drys

Svinekæber lavet som boeuf bourguignon - MUMS!

Tilhører:
  • Langtidsstegning

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Den gode nyhed er, at du ikke behøver at bruge så meget som et sekund på at afpudse svinekæberne. Lad evt. hinder blive på kødstykkerne, så de holder faconen, selv efter 3 timer i ovnen. Svinekæberne vil stadig være smeltende møre, det samme vil hinderne.

Den franske klassiker boeuf bourguignon er en vanvittigt lækker ret lavet på vin, bacon, champignoner og masser af skalotteløg. I den oprindelige opskrift bruger man oksekød, der kræver lang tids varme. Det samme gør svinekæber, og så er det jo nærliggende at bytte den ene type kød ud med den anden. Resultatet er helt forrygende.

Som tilbehør til braiserede svinekæber med den lækre, kraftige sovs egner græskarmos eller kartoffelmos sig godt. Og om vinteren og efteråret, hvor simremad passer allerbedst, og hvor rødbederne er fremme, kan du supplere med nogle lækre glaserede rødbeder kogt i vin.

Ingredienser

Antal personer:
800-1000 g svinekæber
5 spsk. olie
3.5 dl rødvin
1.5 dl vand
2 store løg, i grove stykker
6 laurbærblade
1 spsk. salt
Peber
200 g bacon, i tern
2 store gulerødder, i grove stykker
20 skalotteløg, hele
4 fed hvidløg, grofthakket
250 g champignon, hele
30 g smør
3 spsk. mel
Persille til drys
4 fra 26 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Brun svinekæberne grundigt på alle sider i olien på en hed pande

2
Færdig

Hæld svinekæberne over i en gryde med rødvin, vand, løgstykker, laurbær, salt og peber

3
Færdig

Lad simre under låg 2,5 timer i en 150 grader varm ovn

4
Færdig

Steg imens baconet på panden - stil til side

5
Færdig

Steg gulerødder, skalotteløg og hvidløg på panden, til det får lidt farve - stil til side

6
Færdig

Steg champignonerne på panden, til de tager farve og skrumper lidt – stil til side

7
Færdig

Lav en smørbolle ved at ælte smør og mel sammen

8
Færdig

Når kødet har fået sine 2,5 timer, rører du smørbollen ud i stegeskyen sammen med svinekæberne og tilsætter bacon og grøntsager

9
Færdig

Stil gryden tilbage i ovnen og lad simre 20 minutter under låg

10
Færdig

Servér rygende varmt og drys med persille

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Tærte med græskar og kylling
forrige
Opskrift: Tærte med græskar og kylling
Opskrift: Brændende kærlighed vegetar
næste
Opskrift: Brændende kærlighed vegetar
Opskrift: Tærte med græskar og kylling
forrige
Opskrift: Tærte med græskar og kylling
Opskrift: Brændende kærlighed vegetar
næste
Opskrift: Brændende kærlighed vegetar

4 Comments Skjul kommentarer

Kære Kim

Ja, der skal 20 skalotteløg i – for skalotteløg er jo ret små. Hver person kan sagtens spise 5 små skalotteløg. Du kan også bruge bananløg og nøjes med 8-10 stk.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Tilføj Din Kommentar