Ingredienser
-
800-1000 g svinekæber
-
5 spsk. olie
-
3.5 dl rødvin
-
1.5 dl vand
-
2 store løg, i grove stykker
-
6 laurbærblade
-
1 spsk. salt
-
Peber
-
200 g bacon, i tern
-
2 store gulerødder, i grove stykker
-
20 skalotteløg, hele
-
4 fed hvidløg, grofthakket
-
250 g champignon, hele
-
30 g smør
-
3 spsk. mel
-
Persille til drys
Et par ord om vores opskrift
Den gode nyhed er, at du ikke behøver at bruge så meget som et sekund på at afpudse svinekæberne. Lad evt. hinder blive på kødstykkerne, så de holder faconen, selv efter 3 timer i ovnen. Svinekæberne vil stadig være smeltende møre, det samme vil hinderne.
Den franske klassiker boeuf bourguignon er en vanvittigt lækker ret lavet på vin, bacon, champignoner og masser af skalotteløg. I den oprindelige opskrift bruger man oksekød, der kræver lang tids varme. Det samme gør svinekæber, og så er det jo nærliggende at bytte den ene type kød ud med den anden. Resultatet er helt forrygende.
Som tilbehør til braiserede svinekæber med den lækre, kraftige sovs egner græskarmos eller kartoffelmos sig godt. Og om vinteren og efteråret, hvor simremad passer allerbedst, og hvor rødbederne er fremme, kan du supplere med nogle lækre glaserede rødbeder kogt i vin.
Ingredienser
800-1000 g svinekæber | |
5 spsk. olie | |
3.5 dl rødvin | |
1.5 dl vand | |
2 store løg, i grove stykker | |
6 laurbærblade | |
1 spsk. salt | |
Peber | |
200 g bacon, i tern | |
2 store gulerødder, i grove stykker | |
20 skalotteløg, hele | |
4 fed hvidløg, grofthakket | |
250 g champignon, hele | |
30 g smør | |
3 spsk. mel | |
Persille til drys |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Brun svinekæberne grundigt på alle sider i olien på en hed pande |
2
Færdig
|
Hæld svinekæberne over i en gryde med rødvin, vand, løgstykker, laurbær, salt og peber |
3
Færdig
|
Lad simre under låg 2,5 timer i en 150 grader varm ovn |
4
Færdig
|
Steg imens baconet på panden - stil til side |
5
Færdig
|
Steg gulerødder, skalotteløg og hvidløg på panden, til det får lidt farve - stil til side |
6
Færdig
|
Steg champignonerne på panden, til de tager farve og skrumper lidt – stil til side |
7
Færdig
|
Lav en smørbolle ved at ælte smør og mel sammen |
8
Færdig
|
Når kødet har fået sine 2,5 timer, rører du smørbollen ud i stegeskyen sammen med svinekæberne og tilsætter bacon og grøntsager |
9
Færdig
|
Stil gryden tilbage i ovnen og lad simre 20 minutter under låg |
10
Færdig
|
Servér rygende varmt og drys med persille |
4 Comments Skjul kommentarer
Der er klart den bedste opskrift på svinekæber jeg har prøvet til dato
Hej Venny
Det er vi rigtig glade for at høre!
Skal der virkelig 20 skalotteløg i?
Kære Kim
Ja, der skal 20 skalotteløg i – for skalotteløg er jo ret små. Hver person kan sagtens spise 5 små skalotteløg. Du kan også bruge bananløg og nøjes med 8-10 stk.
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist