Opskrift: Lammekoteletter med kanelstegte æbler og løg
- og grov, grøn kartoffelmos

0 0
Opskrift: Lammekoteletter med kanelstegte æbler og løg

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 store eller 8 små lammekoteletter
3 spsk. olie
3 fed hvidløg
2 tsk. timian
1 citron, den revne skal
1 tsk. salt
Peber
1.2 kg kartofler
30 g smør
0.5 bdt. persille, finthakket
1 tsk. salt
4 spsk. olivenolie
3 æbler
3 rødløg
1 tsk. kanel
1 tsk. sukker

Lammets fineste udskæring fortjener lynhurtig særbehandling

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Lammekrone og lammekoteletter skæres af lammets ryg, som regnes for den fineste og bedste udskæring, du kan købe for penge. Det kan i dén grad også ses på priserne!

Men når du en sjælden gang flotter dig med lammekoteletter, skal de naturligvis behandles ordentligt. Det vil sige med en diskret krydring, der klæder lammet uden fuldstændigt at tage pippet fra det delikate kød. Lammekoteletterne skal steges nænsomt, og tilbehøret må endelig ikke være så voldsomt i smagen, at det overdøver det kostbare lammekød.

Det bedste, du kan gøre for kødet, er at tage det ud af køleskabet 1 time, før det skal steges og lige give det en hurtig krydring. Vi foreslår hvidløg, timian og citronskal – det smager som en forårsdag i Grækenland.

Og apropos Grækenland, så har nogen af os her på redaktionen fået en fantastisk lammeret på Lesbos, hvor hovedkrydderiet var kanel. Hold nu op, hvor smagte det godt. Vi henviser dog kanelen til tilbehøret, æbler og rødløg, der steges med det eksotiske krydderi.

Kartoflerne er lige så lette at lave som lammet og æblerne. Du koger dem bare og moser groft med smør, persille og salt. Hvor svært kan det være? Hvis du er koncentreret, kan du have hele retten klar på 25 minutter.

Ingredienser

Antal personer:
4 store eller 8 små lammekoteletter
3 spsk. olie
3 fed hvidløg
2 tsk. timian
1 citron, den revne skal
1 tsk. salt
Peber
1.2 kg kartofler
30 g smør
0.5 bdt. persille, finthakket
1 tsk. salt
4 spsk. olivenolie
3 æbler
3 rødløg
1 tsk. kanel
1 tsk. sukker
2 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Tag lammekoteletterne ud af køleskabet 1 time før servering og smør dem ind i en marinade, som du har rørt af olie, hvidløg, timian, citronskal, salt og peber

2
Færdig

Skær kartoflerne i mindre stykker og kog dem 10 minutter i letsaltet vand

3
Færdig

Mos kartoflerne groft med smør, persille og salt

4
Færdig

Steg lammekoteletterne 2-3 minutter på hver side ved ret høj varme i olien - lad dem hvile på et forvarmet fad

5
Færdig

Steg æbler, løg, kanel og sukker på den samme pande, stadig ved ret høj varme - ca. 5 minutter

6
Færdig

Så er der serveret

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Flødestuvede kartofler (i gryde)
forrige
Opskrift: Flødestuvede kartofler (i gryde)
Opskrift: Store vietnamesiske friskruller
næste
Opskrift: Store vietnamesiske friskruller
Opskrift: Flødestuvede kartofler (i gryde)
forrige
Opskrift: Flødestuvede kartofler (i gryde)
Opskrift: Store vietnamesiske friskruller
næste
Opskrift: Store vietnamesiske friskruller

Tilføj Din Kommentar