Ingredienser
-
4 store eller 8 små lammekoteletter
-
3 spsk. olie
-
3 fed hvidløg
-
2 tsk. timian
-
1 citron, den revne skal
-
1 tsk. salt
-
Peber
-
1.2 kg kartofler
-
30 g smør
-
0.5 bdt. persille, finthakket
-
1 tsk. salt
-
4 spsk. olivenolie
-
3 æbler
-
3 rødløg
-
1 tsk. kanel
-
1 tsk. sukker
Et par ord om vores opskrift
Lammekrone og lammekoteletter skæres af lammets ryg, som regnes for den fineste og bedste udskæring, du kan købe for penge. Det kan i dén grad også ses på priserne!
Men når du en sjælden gang flotter dig med lammekoteletter, skal de naturligvis behandles ordentligt. Det vil sige med en diskret krydring, der klæder lammet uden fuldstændigt at tage pippet fra det delikate kød. Lammekoteletterne skal steges nænsomt, og tilbehøret må endelig ikke være så voldsomt i smagen, at det overdøver det kostbare lammekød.
Det bedste, du kan gøre for kødet, er at tage det ud af køleskabet 1 time, før det skal steges og lige give det en hurtig krydring. Vi foreslår hvidløg, timian og citronskal – det smager som en forårsdag i Grækenland.
Og apropos Grækenland, så har nogen af os her på redaktionen fået en fantastisk lammeret på Lesbos, hvor hovedkrydderiet var kanel. Hold nu op, hvor smagte det godt. Vi henviser dog kanelen til tilbehøret, æbler og rødløg, der steges med det eksotiske krydderi.
Kartoflerne er lige så lette at lave som lammet og æblerne. Du koger dem bare og moser groft med smør, persille og salt. Hvor svært kan det være? Hvis du er koncentreret, kan du have hele retten klar på 25 minutter.
Ingredienser
4 store eller 8 små lammekoteletter | |
3 spsk. olie | |
3 fed hvidløg | |
2 tsk. timian | |
1 citron, den revne skal | |
1 tsk. salt | |
Peber | |
1.2 kg kartofler | |
30 g smør | |
0.5 bdt. persille, finthakket | |
1 tsk. salt | |
4 spsk. olivenolie | |
3 æbler | |
3 rødløg | |
1 tsk. kanel | |
1 tsk. sukker |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Tag lammekoteletterne ud af køleskabet 1 time før servering og smør dem ind i en marinade, som du har rørt af olie, hvidløg, timian, citronskal, salt og peber |
2
Færdig
|
Skær kartoflerne i mindre stykker og kog dem 10 minutter i letsaltet vand |
3
Færdig
|
Mos kartoflerne groft med smør, persille og salt |
4
Færdig
|
Steg lammekoteletterne 2-3 minutter på hver side ved ret høj varme i olien - lad dem hvile på et forvarmet fad |
5
Færdig
|
Steg æbler, løg, kanel og sukker på den samme pande, stadig ved ret høj varme - ca. 5 minutter |
6
Færdig
|
Så er der serveret |