Ingredienser
-
1 svinemørbrad
-
2 spsk. olie
-
0.5 tsk. salt, peber
-
2 fed hvidløg
-
2 løg
-
1 squash
-
250 g champignoner
-
200 g tomater
-
1 spsk. paprika
-
1 tsk. spidskommen, knust
-
1 tsk. salt
-
1 tsk. sukker
-
Peber
-
3 spsk. majsstivelse
-
0.5 l vand
Et par ord om vores opskrift
Mørbradgryde er en gammel dansk klassiker – rigtig mormormad – især når den er lavet med bacon, cocktailpølser og piskefløde. Det smager aldeles pragtfuldt, og her på Spicy Twist finder du naturligvis også en version af denne livret: Krydret mørbradgryde.
Men synderligt sundt er det jo ikke med alt dette kød og fedt. Derfor foreslår vi nu en langt sundere udgave, hvor det eneste fedtstof er 2 spsk. olie. Resten af gryderetten består af mager mørbrad, masser af sunde grøntsager og en skøn paprikasovs jævnet med majsstivelse. Det er en ret, du sagtens kan spise, selv om du er på slankekur.
I denne mørbradgryde har vi brugt squash, markchampignon og friske tomater. Men du kan naturligvis også vælge at snitte små gulerodstern i, aubergine i tynde skiver, bønner eller andre favoritgrøntsager. Spidskommen kan skiftes ud med korianderfrø eller kardemomme.
Som tilbehør til mørbradgryde kan du servere en skål ris (her er kogeanvisninger), en dejlig kartoffelmos eller en kurvfuld hjemmebagte kuvertflutes.
Ingredienser
1 svinemørbrad | |
2 spsk. olie | |
0.5 tsk. salt, peber | |
2 fed hvidløg | |
2 løg | |
1 squash | |
250 g champignoner | |
200 g tomater | |
1 spsk. paprika | |
1 tsk. spidskommen, knust | |
1 tsk. salt | |
1 tsk. sukker | |
Peber | |
3 spsk. majsstivelse | |
0.5 l vand |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Afpuds mørbraden og skær i 1,5 x 1,5 cm store stykker |
2
Færdig
|
Krydr mørbradstykkerne med salt og peber og brun lynhurtigt i olien ved høj varme - stil til side |
3
Færdig
|
Hak hvidløget og skær de øvrige grøntsager i mundrette stykker |
4
Færdig
|
Steg grøntsagerne ved middelvarme i samme gryde eller pande, som du brugte til mørbraden – det meste af væden fra grøntsagerne skal nå at fordampe - det tager måske 10-15 minutter |
5
Færdig
|
Tilsæt alle krydderier og steg med 1 minut |
6
Færdig
|
Rør majsstivelsen ud i vandet, hæld over grøntsagerne, rør rundt og skru lidt op for varmen |
7
Færdig
|
Når grøntsager og paprikasovs småbobler, tilsætter du mørbradstykkerne og koger med 2 minutter |