Ingredienser
-
Pizzadej
-
20 g gær
-
3.5 dl vand
-
500 g mel
-
2 spsk. olivenolie
-
1 tsk. sukker
-
1 tsk. salt
-
Tomatsovs til pizza
-
1 ds. flået tomat
-
1 peberfrugt
-
1 løg
-
2 spsk. ketchup
-
Topping
-
2 kugler bøffelmozzarella
-
Friske basilikumblade
-
Flagesalt
Et par ord om vores opskrift
Legenden fortæller, at den napolitanske pizzabager Raffaele Esposito i juni 1890 opfandt pizza Margherita for at ære den daværende italienske dronning, Margherita af Savoyen, og samlingen af en række provinser til staten Italien.
Bemærk pizzaens smukke farver – rød tomatsovs, hvid mozzarella og grønne basilikumblade – som er præcis de samme som i det italienske flag.
Men legender er jo netop legender, ikke nødvendigvis den fulde sandhed. Der siges at have været bagt pizzaer nøjagtigt magen til i Napoli-området siden 1796.
Sandt eller ej, så smager en pizza Margherita i hvert fald pragtfuldt. Den enkleste af alle de mange pizzavarianter er klart en af de bedste. Men det forudsætter selvfølgelig en god tomatsovs, den bedste mozzarella (bøffel!) og et generøst drys friske basilikumblade.
Nå ja, og så skal pizzaen selvfølgelig være tynd og sprød. Men det sker automatisk, hvis du følger denne opskrift. Allerbedst er det, hvis du har en bagesten at bage pizzaen på. Og en træspatel til at tranportere pizzaen ind og ud af ovnen.
Ingredienser
Pizzadej |
|
20 g gær | |
3.5 dl vand | |
500 g mel | |
2 spsk. olivenolie | |
1 tsk. sukker | |
1 tsk. salt | |
Tomatsovs til pizza |
|
1 ds. flået tomat | |
1 peberfrugt | |
1 løg | |
2 spsk. ketchup | |
Topping |
|
2 kugler bøffelmozzarella | |
Friske basilikumblade | |
Flagesalt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Du kan lave dejen lang tid i forvejen og opbevare den i køleskabet |
2
Færdig
|
Opløs gæren i vandet og ælt først mel og olie, så salt og sukker i |
3
Færdig
|
Når dejen slipper bordet, sæt den til hævning 1 time |
4
Færdig
|
Form dejen til 4 store boller, der nu skal hæve 30 minutter |
5
Færdig
|
Rul bollerne ud til tynde pizzabunde på et meldækket bord |
6
Færdig
|
Blend alle ingredienserne til tomatsovs |
7
Færdig
|
Hæld tomatsovsen i en sigte og lad dryppe af i 20 minutter |
8
Færdig
|
Smør tomatsovs på pizzabundene og fordel skiver af mozzarella over |
9
Færdig
|
Bag 5-6 minutter (gerne på en bagesten) midt i ovnen under grill |
10
Færdig
|
Drys friske basilikumblade og flagesalt på de færdigbagte pizzaer |