Ingredienser
-
Sprødstegt ribbensteg
-
1.2 kg ribbensteg – eller kamsteg
-
Olie
-
Salt
-
1 spsk. spidskommen
-
1 spsk. korianderfrø
-
0.5 tsk. sort peber
-
Semigrove burgerboller
-
20 g gær
-
2 dl vand
-
1 dl græsk yoghurt
-
200 g hvedemel
-
175 g rugmel
-
1 tsk. salt
-
Æg til pensling
-
Rødkål
-
0.25 rødkål (500 g), snittet fint
-
1 æble, revet
-
3 spsk. smør
-
3 spsk. balsamico
-
3 spsk. æblegelé
-
1 spsk. sukker
-
0.5 tsk. salt
-
Agurkesalat
-
1 agurk
-
0.25 dl lagereddike
-
3 tsk. sukker
-
1 tsk. salt
-
1 frysepose
-
Dressing
-
6 spsk. græsk yoghurt
-
2 spsk. grov sennep
-
2 spsk. olie
-
0.5 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Den gode nyhed er, at det ikke er spor svært at lave en fuldkommen perfekt flæskestegssandwich helt fra grunden. Langt bedre end dem, du kan købe i dyre domme rundt omkring og cirka på højde med Meyers legendariske pragteksemplar.
Men – det tager tid. Timer! For stegen skal jo langtidssteges. Der skal bages gode boller med bid i. Der skal koges rødkål. Laves agurkesalat. Røres en rar dressing sammen. Regn derfor med 4 timer, fra du starter, til du er i mål. Meget af tiden passer flæskestegen dog sig selv, mens du kan hygge dig med andre gøremål.
Faktisk foretrækker vi den saftigere udskæring ribbensteg frem for kamstegen (flæskestegen) med det store, en anelse tørre stykke kød i midten. Men hvis du sværger til kamsteg, kan du tilberede den på præcis samme måde – langtidsstegning – som gør, at alle slags stege bliver så saftige som muligt.
Her på Spicy Twist har vi nogle helt konkrete ønsker til en flæskestegssandwich ud over, at den skal være sprød og saftig:
- Bollen skal yde en lille smule modstand, så den ikke klasker sammen, når du bider sammen om brød, kød, agurk og rødkål. Det klarer vi ved at blande lidt rug i dejen.
- Dressingen må ikke være for fed og ikke for markant, for det relativt fede kød og de gode grøntsager skal have lov til at spille hovedrollerne, uden at sandwichen bliver for vammel. Grov sennep rørt ud i lidt olie og græsk yoghurt gør tricket.
- Det møre grisekød må gerne have en smule karakter for ikke at drukne i sur-sød rødkål og agurkesalat. Her gør en anelse spidskommen og korianderfrø underværker uden på nogen måde at stjæle billedet.
- Rødkål og agurkesalat skal smage, som mormor lavede det. Lige ud ad landevejen.
Om du vil lave die ganze Schweinerei fra grunden, eller om du vil købe dig fra nogle af de gode sager, bestemmer du helt selv. Her kommer i hvert fald opskriften på hele balladen.
Du får fire store, flotte flæskestegssandwicher ud af denne portion.
Ingredienser
Sprødstegt ribbensteg |
|
1.2 kg ribbensteg – eller kamsteg | |
Olie | |
Salt | |
1 spsk. spidskommen | |
1 spsk. korianderfrø | |
0.5 tsk. sort peber | |
Semigrove burgerboller |
|
20 g gær | |
2 dl vand | |
1 dl græsk yoghurt | |
200 g hvedemel | |
175 g rugmel | |
1 tsk. salt | |
Æg til pensling | |
Rødkål |
|
0.25 rødkål (500 g), snittet fint | |
1 æble, revet | |
3 spsk. smør | |
3 spsk. balsamico | |
3 spsk. æblegelé | |
1 spsk. sukker | |
0.5 tsk. salt | |
Agurkesalat |
|
1 agurk | |
0.25 dl lagereddike | |
3 tsk. sukker | |
1 tsk. salt | |
1 frysepose | |
Dressing |
|
6 spsk. græsk yoghurt | |
2 spsk. grov sennep | |
2 spsk. olie | |
0.5 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Sprødstegt ribbenstegRids sværen omhyggeligt ved at skære hele vejen gennem det første fedtlag ned til det første kødlag - hver eneste svær skal ridses helt separat |
2
Færdig
|
Gnid sværen med rigelig olie (det smelter af) |
3
Færdig
|
Gnid lidt salt ned mellem alle svær |
4
Færdig
|
Knus spidskommen, korianderfrø og peberkorn med 1 spsk. salt og gnid stegens kødside ind i blandingen |
5
Færdig
|
Læg stegen i et ildfast fad og steg 3 timer midt i en 150 grader varm ovn |
6
Færdig
|
Skru op til 200 grader og giv stegen 15-20 minutter ekstra |
7
Færdig
|
Sværene skal være hårde og sprøde, når stegen er færdig |
8
Færdig
|
Semigrove burgerbollerRør gær og salt sammen |
9
Færdig
|
Ælt de øvrige ingredienser i (minus æg) - dejen må gerne være en anelse fugtig |
10
Færdig
|
Lad dejen hæve lunt og tildækket 1 time |
11
Færdig
|
Lav 4 helt fladtrykte boller (ca. 12 cm i diameter) på en bageplade med bagepapir |
12
Færdig
|
Lad efterhæve lunt og tildækket 30 minutter |
13
Færdig
|
Pensl bollerne med sammenpisket æg |
14
Færdig
|
Bag 12-15 minutter i en 225 g varm ovn |
15
Færdig
|
RødkålBland alle ingredienser sammen i en gryde |
16
Færdig
|
Kog kålen ved lav varme 15 minutter under låg |
17
Færdig
|
Kog kålen ved højere varme 5 minutter uden låg, så væden fordamper |
18
Færdig
|
AgurkesalatRiv agurken på slidsen af dit rivejern eller skær i tynde skiver |
19
Færdig
|
Læg skiverne i fryseposen og fyld eddike, sukker og salt ved |
20
Færdig
|
Ryst posen grundigt, vent mindst 30 minutter og hæld vandet fra |
21
Færdig
|
DressingRør alle ingredienser sammen |
22
Færdig
|
MonteringFlæk bollerne og smør begge halvdele med dressing |
23
Færdig
|
Læg 2 halvtykke skiver steg på ’underen’ |
24
Færdig
|
Læg rigeligt med rødkål og agurkesalat på stegen |
25
Færdig
|
Mas ’overen’ på til sidst |