Ingredienser
-
3 spsk. olie
-
300 g cherrytomater
-
2 stængler blegselleri
-
1 bdt. forårsløg
-
1 chili, evt. uden kerner
-
1 tsk. salt
-
300 g laks
-
30 g ingefær
-
2 spsk. fiskesovs
-
2 stængler citrongræs
-
3 spsk. pankorasp
-
Koriander-gremolata
-
1 bdt. koriander, bladene
-
1 citron, den revne skal
-
1 fed hvidløg, knust
Et par ord om vores opskrift
Her kommer en opskrift på laks, som er nem at lave, og som er så tilpas spændende i smagene, at den kan bruges både til hverdag og fest.
Du kan glæde dig til typiske thailandske smagsnuancer fra ingefær, citrongræs, koriander og chili. Hvis du én gang har forelsket dig i thaikøkkenet, kan du ikke få nok af disse krydderurter – og her får du dem i en helt ny kombination.
Ideen er, at du bager laksen på en bund af grøntsager, der ikke skal have så meget varme, for bagt laks skal kun have 20 minutter i ovnen. Tomater, forårsløg og blegselleri passer perfekt til formålet.
Selve laksen dækker du først med et lag ingefær og fiskesovs og dernæst af et drys pankorasp blandet med hakket citrongræs (crust). Laksen bliver nu let sprød i overfladen efter en tur i ovnen.
Hertil serverer du ris og koriander-gremolata. Normalt er gremolata lavet på persille, citronskal og hvidløg og serveres til osso buco milanese. Men her erstatter vi persillen med koriander, og så passer det sunde drys perfekt til thaimad og ris.
Ingredienser
3 spsk. olie | |
300 g cherrytomater | |
2 stængler blegselleri | |
1 bdt. forårsløg | |
1 chili, evt. uden kerner | |
1 tsk. salt | |
300 g laks | |
30 g ingefær | |
2 spsk. fiskesovs | |
2 stængler citrongræs | |
3 spsk. pankorasp | |
Koriander-gremolata |
|
1 bdt. koriander, bladene | |
1 citron, den revne skal | |
1 fed hvidløg, knust |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Smør et ovnfast fad med olie |
2
Færdig
|
Skær grøntsagerne i mundrette stykker og bland med finthakket chili og salt i fadet |
3
Færdig
|
Hvis de ikke er for grove, kan du også hakke korianderstilkene fint og blande med grøntsagerne |
4
Færdig
|
Befri laksen (evt. laksebøffer) for skind og læg oven på grøntsagerne |
5
Færdig
|
Bland revet ingefær med fiskesovs og fordel over laksen |
6
Færdig
|
Bland finthakket citrongræs med rasp og drys over laksen |
7
Færdig
|
Bag laksen 15 minutter i ovnen ved 200 grader og 5 minutter under grill |
8
Færdig
|
Bland ingredienserne til koriander-gremolata og servér til |