Opskrift: Bagt laks thaistyle
med crust af citrongræs og koriander-gremolata

0 0
Opskrift: Bagt laks thaistyle

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olie
300 g cherrytomater
2 stængler blegselleri
1 bdt. forårsløg
1 chili, evt. uden kerner
1 tsk. salt
300 g laks
30 g ingefær
2 spsk. fiskesovs
2 stængler citrongræs
3 spsk. pankorasp
Koriander-gremolata
1 bdt. koriander, bladene
1 citron, den revne skal
1 fed hvidløg, knust

Let sprød laks med eksotiske smage - nem at lave

Tilhører:
  • Sund mad

Ingredienser

  • Koriander-gremolata

Et par ord om vores opskrift

Del

Her kommer en opskrift på laks, som er nem at lave, og som er så tilpas spændende i smagene, at den kan bruges både til hverdag og fest.

Du kan glæde dig til typiske thailandske smagsnuancer fra ingefær, citrongræs, koriander og chili. Hvis du én gang har forelsket dig i thaikøkkenet, kan du ikke få nok af disse krydderurter – og her får du dem i en helt ny kombination.

Ideen er, at du bager laksen på en bund af grøntsager, der ikke skal have så meget varme, for bagt laks skal kun have 20 minutter i ovnen. Tomater, forårsløg og blegselleri passer perfekt til formålet.

Selve laksen dækker du først med et lag ingefær og fiskesovs og dernæst af et drys pankorasp blandet med hakket citrongræs (crust). Laksen bliver nu let sprød i overfladen efter en tur i ovnen.

Hertil serverer du ris og koriander-gremolata. Normalt er gremolata lavet på persille, citronskal og hvidløg og serveres til osso buco milanese. Men her erstatter vi persillen med koriander, og så passer det sunde drys perfekt til thaimad og ris.

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olie
300 g cherrytomater
2 stængler blegselleri
1 bdt. forårsløg
1 chili, evt. uden kerner
1 tsk. salt
300 g laks
30 g ingefær
2 spsk. fiskesovs
2 stængler citrongræs
3 spsk. pankorasp
Koriander-gremolata
1 bdt. koriander, bladene
1 citron, den revne skal
1 fed hvidløg, knust
4 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Smør et ovnfast fad med olie

2
Færdig

Skær grøntsagerne i mundrette stykker og bland med finthakket chili og salt i fadet

3
Færdig

Hvis de ikke er for grove, kan du også hakke korianderstilkene fint og blande med grøntsagerne

4
Færdig

Befri laksen (evt. laksebøffer) for skind og læg oven på grøntsagerne

5
Færdig

Bland revet ingefær med fiskesovs og fordel over laksen

6
Færdig

Bland finthakket citrongræs med rasp og drys over laksen

7
Færdig

Bag laksen 15 minutter i ovnen ved 200 grader og 5 minutter under grill

8
Færdig

Bland ingredienserne til koriander-gremolata og servér til

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Tyrkisk hummus med grillet peberfrugt
forrige
Opskrift: Tyrkisk hummus med grillet peberfrugt
Opskrift: Kartoffelmos af søde kartofler
næste
Opskrift: Kartoffelmos af søde kartofler
Opskrift: Tyrkisk hummus med grillet peberfrugt
forrige
Opskrift: Tyrkisk hummus med grillet peberfrugt
Opskrift: Kartoffelmos af søde kartofler
næste
Opskrift: Kartoffelmos af søde kartofler

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here