Opskrift: Forårsgryde med osso buco og asparges
- nye kartofler og esdragonsovs

0 0
Opskrift: Forårsgryde med osso buco og asparges

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
4 store skiver osso buco
4 laurbærblade
2 tsk. salt
Peber
1 kg nye kartofler
4 gulerødder
1 bdt. forårsløg
1 bdt. asparges
Esdragonsovs
6 dl kogevand fra kødet
1 dl piskefløde
3 spsk. majsstivelse
6 spsk. vand
3 spsk. esdragon, frisk eller tørret

Dansk forår, når det smager allerbedst

Ingredienser

  • Esdragonsovs

Et par ord om vores opskrift

Del

Osso buco er nok den udskæring på koen, der smager allerbedst. Når skank-kødet og de runde, marvfyldte ben har fået lov at hygge sig god tid i kogende vand og krydderier, står man pludselig med noget kød og en sky så fyldt med smag, at man er ved at gå bagover.

Så hvorfor er det lige, at vi har besluttet kun at bruge osso buco i efterårets og vinterens simreretter? Det er en helt forkert beslutning – osso buco kan bruges hele året!

Se også vores opskrift på osso buco som sommermad.

Når du kombinerer mørt osso buco-kød med nye kartofler, asparges, gulerødder, forårsløg og en sovs af det gode kogevand, lidt fløde og esdragon – ja, så får du en gryderet så usandsynligt velsmagende, at du vil blive overrasket.

Du kan naturligvis putte alle mulige yndlingsgrøntsager i denne forårsgryde. Og du kan lave den på alle tidspunkter af året, hvis du kan acceptere, at nye kartofler og friske asparges ikke lige er tilgængelige.

Du kan også erstatte esdragon med fx persille. Alt kan lade sig gøre. Bare du lover at bruge osso buco i dine gryderetter hele året.

Ingredienser

Antal personer:
4 store skiver osso buco
4 laurbærblade
2 tsk. salt
Peber
1 kg nye kartofler
4 gulerødder
1 bdt. forårsløg
1 bdt. asparges
Esdragonsovs
6 dl kogevand fra kødet
1 dl piskefløde
3 spsk. majsstivelse
6 spsk. vand
3 spsk. esdragon, frisk eller tørret
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Skær osso buco i små tern, gem marvbenene og kassér senerne

2
Færdig

Sæt osso buco og marvben over i vand, der lige dækker, og skum vandet, når det kommer i kog

3
Færdig

Tilsæt laurbærblade, salt og peber og kog ved svag varme under låg 1,5 time

4
Færdig

Når der er en halv times kogetid tilbage, er det tid til grøntsagerne, der først skal renses

5
Færdig

Sæt de nye kartofler over i en ny gryde med letsaltet vand, der lige dækker

6
Færdig

Når kartoflerne har kogt 5 minutter, tilsætter du gulerødder i grove tern

7
Færdig

Når kartoflerne har kogt 9 minutter, tilsætter du forårsløg og asparges i grove stykker og koger med 1 minut

8
Færdig

Sluk blusset, hæld vandet fra grøntsagerne og lad dem dampe færdig under låg

9
Færdig

Fisk kødet op, mål kogevand fra kødet af og bring i kog sammen med piskefløde

10
Færdig

Ryst majsstivelse og vand sammen og pisk i sovsen

11
Færdig

Lad sovsen småkoge et par minutter under omrøring, til den tykner

12
Færdig

Vend kød og grøntsager i sovsen og varm igennem

13
Færdig

Rør esdragon i sovsen og servér rygende varm

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Silkeblød rabarber fool
forrige
Opskrift: Silkeblød rabarber fool
Opskrift: Kartoffel æggekage i ovn
næste
Opskrift: Kartoffel æggekage i ovn
Opskrift: Silkeblød rabarber fool
forrige
Opskrift: Silkeblød rabarber fool
Opskrift: Kartoffel æggekage i ovn
næste
Opskrift: Kartoffel æggekage i ovn

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here