Opskrift: Løgtærte med hytteost
- fuldkornsdej og 4 slags løg

0 0
Opskrift: Løgtærte med hytteost

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Tærtedej
160 g smør
125 g fuldkornsspelt
125 g emmer
1 æg
1 tsk. salt
Fyld
600 g blandede løg og hvidløg (renset vægt)
3 spsk. olie
1 spsk. æbleeddike
3 æg
1 spsk. timian
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
400 g hytteost

Sund, billig og velsmagende tærte

Tilhører:
  • Billig mad

Ingredienser

  • Tærtedej

  • Fyld

Et par ord om vores opskrift

Del

Løgtærte er sund og billig mad. Ganske vist er der en god klat smør i dejen, men hvis du som vi kun bruger fuldkornsmel, så bliver det en fiberrig sag (lidt fedt skal vi jo også have for at smøre leddene). Løg er en afsindigt helsebringende grøntsag med masser af fibre og vitaminer. Og hytteost er en både mager og proteinholdig spise.

Men smagen er naturligvis det vigtigste, og den kan du glæde dig til. Løg, der får masser af varme, bliver søde og lækre. Den smørbagte dej med sine nøddeagtige melsorter er også kræs. Derudover er der godt med timian i fyldet, som smager dejligt igennem.

Til dejen har vi brugt en blanding af fuldkornsspelt og emmer, som også er en melsort lavet på fuldkorn. For så vidt kan du bare bruge præcis det mel, du vil, i dejen. Almindeligt hvedemel, grahamsmel, rugmel… du skal bare lande på i alt 250 gram mel.

Til fyldet har vi brugt 4 slags løg: Almindelige zittauerløg, skalotteløg, rødløg og hvidløg. Men igen kan du du selv vælge, hvilke(n) type(r) løg du ønsker… du skal bare ende på 600 gram løg alt i alt. Det svarer til ca. 10 middelstore, pillede løg.

Løgtærte smager godt i alle mulige sammenhænge. Til frokost, til aftensmad, på en buffet eller som tapas. Som tilbehør til løgtærte er en frisk italiensk tomatsalat altid et hit. Eller en fræk fennikelsalat med æble.

Ingredienser

Antal personer:
Tærtedej
160 g smør
125 g fuldkornsspelt
125 g emmer
1 æg
1 tsk. salt
Fyld
600 g blandede løg og hvidløg (renset vægt)
3 spsk. olie
1 spsk. æbleeddike
3 æg
1 spsk. timian
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
400 g hytteost
4 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Brug hænderne til at mosle ingredienserne til dejen sammen

2
Færdig

Tryk dejen jævnt ud i en stor tærteform, så også siderne er dækket - stil køligt i mindst 1 time

3
Færdig

Bag dejen 15 minutter ved 180 grader (pyt med, at den buler let bagefter)

4
Færdig

Imens laver du fyldet:

5
Færdig

Skær de pillede løg i tynde både og hvidløg i tynde skiver

6
Færdig

Varm olien op på en pande og steg løgene bløde og blanke - det tager ca. 10 minutter

7
Færdig

Tilsæt æbleeddike og lad det fordampe blandt løgene

8
Færdig

Pisk æg og krydderier sammen og rør hytteost og stegte løg i blandingen

9
Færdig

Hæld fyldet over tærtebunden og pynt evt. med timiankviste eller løgskiver

10
Færdig

Bag tærten 25 minutter midt i en 180 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Rødvinsmarineret dyrekølle på grill
forrige
Opskrift: Rødvinsmarineret dyrekølle på grill
Opskrift: Muslinger på grill
næste
Opskrift: Muslinger på grill
Opskrift: Rødvinsmarineret dyrekølle på grill
forrige
Opskrift: Rødvinsmarineret dyrekølle på grill
Opskrift: Muslinger på grill
næste
Opskrift: Muslinger på grill

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here