Ingredienser
-
250 g kogt hamburgerryg
-
1 rødløg
-
125 g majonæse
-
Peber, purløg
Et par ord om vores opskrift
Det må stå hen i det uvisse, hvorfor man flere steder i landet kalder fin skinkesalat for fuglekvidder. Til gengæld er det sikkert og vist, at fuglekvidder smager drøngodt – og at det er drønlet at lave. 10 minutters arbejde med 3 ingredienser, så er du i mål.
Se også vores opskrift på slagterens luksus skinkesalat.
At kalde fuglekvidder for en skinkesalat er egentlig falsk varebetegnelse, men det gør man altså. Ofte er fuglekvidder lavet på alt muligt andet end skinke, fx pålægsrester som rullepølse, saltkød, hamburgerryg – og også gerne skinke, selvfølgelig.
Ideen er nu at hakke det røgede, salte grisekød fint sammen med løg og blande det med majonæse. Så enkelt er det. Vil du gøre lidt ekstra ud af det, drysser du med purløg eller karse og serverer på et stykke ristet brød.
Har du en kødhakker, kan du snildt køre kød og løg på den. Har du som vi ‘kun’ en foodprocessor, så kør kød og løg så fint eller groft, som du ønsker. Eller brug en skarp kniv til samme øvelse.
Resultatet er næsten som slagterens eller supermarkedets fine skinkesalat, bare billigere. For hamburgerryg og pålægsresten vil næsten altid være billigere end ægte skinke.
Ingredienser
250 g kogt hamburgerryg | |
1 rødløg | |
125 g majonæse | |
Peber, purløg |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær kød og løg i mindre stykker og kør fint på foodprocessoren |
2
Færdig
|
Rør det finthakkede kød og løg med majonæse |
3
Færdig
|
Servér på ristet brød med et drys peber og purløg |