Ingredienser
-
Pizzadej
-
20 g gær
-
3.5 dl vand
-
3 spsk. rapsolie
-
250 g ølandshvede
-
250 g hvedemel
-
1 tsk. sukker
-
1 tsk. salt
-
Fyld
-
800 g bagekartofler
-
150 g Vesterhavsost
-
2 fed hvidløg
-
1 dl rapsolie
-
1 spsk. rosmarin
-
2 tsk. salt
-
1 tsk. chiliflager
Et par ord om vores opskrift
Italiensk kartoffelpizza med frisk mozzarella og rosmarin er en af de mest populære pizzatyper her i landet. Vi danskere er jo vilde med pizza, og vi elsker kartofler, så kombinationen er nærmest genial.
Her kommer så en nynordisk fortolkning af kartoffelpizza, og vi LOVER, at den smager mindst lige så godt som den klassiske italienske – og den er både sundere og nemmere at lave.
Nynordisk kartoffelpizza er et godt bud på en grøn ret, som kræsne mænd og børn vil ønske igen og igen – uden at savne kød det fjerneste. Det er sund junkfood deluxe!
Se også vores opskrift på hjemmelavet falafel
Tre ting gør nynordisk kartoffelpizza sundere end originalen. For det første er halvdelen af melet i dejen fuldkorns ølandshvede (fuldkorn er sundt, hvidt mel er usundt). For det andet og tredje er der hvidløg i fyldet samt lidt flere kartofler end normalt.
Det nynordiske islæt er at bruge fuldkorns ølandshvede, rapsolie og Vesterhavsost i stedet for durummel, olivenolie og mozzarella.
Fyldet er hurtigt og let at lave. Riv kartofler, ost og hvidløg og rør sammen med olie og krydderier – det tager højst 10 minutter. Kartoffelfyldet spredes ud over pizzabundene på et par sekunder. Normalt skal du møjsommeligt skære kartofler og mozzarella i tynde skiver og placere pænt på bundene.
Hvis du ikke har prøvet Spicy Twists pizzaer før, kan du glæde dig til bagemetoden. Det går lynhurtigt og minder om den måde, pizzeriaer gør det på: Vi bager nemlig ved grillvarme (275 grader, næstnederste rille) i 5-6 minutter. Så er pizzaen sprød og gennembagt.
Investér gerne i en bagesten og en pizzaspade. Det løfter hele oplevelsen og gør det meget sjovere at bage pizzaer fremover. Du kan dog sagtens lave gode pizzaer uden disse remedier.
Er du på udkig efter andre lækre pizzaopskrifter, så prøv at skrive pizza i søgefeltet her på siden.
Ingredienser
Pizzadej |
|
20 g gær | |
3.5 dl vand | |
3 spsk. rapsolie | |
250 g ølandshvede | |
250 g hvedemel | |
1 tsk. sukker | |
1 tsk. salt | |
Fyld |
|
800 g bagekartofler | |
150 g Vesterhavsost | |
2 fed hvidløg | |
1 dl rapsolie | |
1 spsk. rosmarin | |
2 tsk. salt | |
1 tsk. chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Opløs gæren i vandet og ælt først mel og olie, så salt og sukker i |
2
Færdig
|
Når dejen slipper bordet, sæt den til hævning 1 time |
3
Færdig
|
Form dejen til 4 store boller, rul dem i mel og lad hæve tildækket 30 minutter |
4
Færdig
|
Nu tænder du for ovnen på grillvarme 275 grader (læg gerne en bagesten på næstnederste rille, alternativt en bageplade, som skal blive gloende varm) - og begynder at lave fyldet: |
5
Færdig
|
Riv kartoflerne ned i et tyndt klæde og knug vandet af dem |
6
Færdig
|
Riv Vesterhavsost og hvidløg |
7
Færdig
|
Rør alle ingredienser til fyld sammen |
8
Færdig
|
Rul bollerne ud til tynde pizzabunde på et meldækket bord |
9
Færdig
|
Læg pizzabundene på bagepapir, så er det lettere at få træspatlen ind under og transportere ind og ud ad ovnen |
10
Færdig
|
Fordel fyldet jævnt på pizzaerne |
11
Færdig
|
Bag hver pizza 5-6 minutter ved grillvarme på næstnederste rille – den er færdig, når kanten er lysebrun |
2 Comments Skjul kommentarer
Kan kartoffelpitzaerne fryses? Og hvordan varmes de?
Kære Henriette
Det må komme an på en prøve. Vi vil bestemt tro, pizzaerne kan fryses (fx pakket ind i bagepapir). Og vi vil gætte på, at du kan lægge en frossen pizza i en 200 grader varm ovn og have maden klar ca. 10-15 minutter efter. Hvis du prøver at fryse/optø kartoffelpizzaen og har gode resultater med det, vil det være fantastisk at høre fra dig igen. Held & lykke.
Appetitlige hilsener fra Spicy Twist