Ingredienser
-
Stegt torsk
-
600 g torskefilet (gerne loins)
-
Salt
-
0.5 dl olie
-
Mos
-
1.2 kg kartofler
-
4 fed hvidløg
-
2.5 dl kogevand
-
1.5 tsk. salt
-
Stegte rødløg
-
4 store rødløg
-
3 spsk. olie
-
1 spsk. balsamico
-
1 tsk. salt
-
Kaperssovs
-
50 g smør
-
1 glas kapers
-
2 spsk. citronsaft
-
2 spsk. hakket persille
Et par ord om vores opskrift
Torsk er en af den slags råvarer, der smager så rent og godt i sig selv, at det næsten er synd at sylte den ind i for mange indviklede ingredienser og tilberedningsformer.
Her har vi valgt at drysse rigeligt med salt på torskefileten nogle timer, før den skal brunes i en smule olie. Det gør fisken fast i kødet, så det er muligt at stege den, uden at den smuldrer i tusind stykker.
Torsk er en meget mager fisk, så den kan sagtens bære en fed og måske lidt syrlig sovs ved siden af. Fx en sovs bestående af smør, citronsaft, kapers og persille. Ganske enkelt, uhyre lækkert.
Kartofler smager naturligvis altid godt til torsk. Vi kogte kartofler og et par fed hvidløg, og da begge dele var møre, mosede vi dem groft med kogevand og salt. Det er en grovere og sundere udgave af den klassiske kartoffelmos. Også her passer den smørbaserede kaperssovs fortrinligt.
Endelig stegte vi en ordentlig dynge rødløg, så de blev helt bløde og søde, vendte et nip balsamico i – og bum, så stod vi med noget uhyre venligt tilbehør til den salte, magre fisk.
Holder du af vin til din aftensmad? Et glas sauvignon blanc vil være en perfekt ledsager til den dejlige torskeret.
Ingredienser
Stegt torsk |
|
600 g torskefilet (gerne loins) | |
Salt | |
0.5 dl olie | |
Mos |
|
1.2 kg kartofler | |
4 fed hvidløg | |
2.5 dl kogevand | |
1.5 tsk. salt | |
Stegte rødløg |
|
4 store rødløg | |
3 spsk. olie | |
1 spsk. balsamico | |
1 tsk. salt | |
Kaperssovs |
|
50 g smør | |
1 glas kapers | |
2 spsk. citronsaft | |
2 spsk. hakket persille |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Et par timer, inden I skal spise, drysser du godt med salt på begge sider af torsken og lægger den tilbage i køleskabet |
2
Færdig
|
Torsken skæres i portionsstykker og steges 2-3 minutter på hver siden ved ret høj varme i olien - pas på, at den ikke går i stykker, når du vender den |
3
Færdig
|
Kog tykke skiver kartoffel og hvidløg 10-15 minutter i vand, der lige dækker |
4
Færdig
|
Gem noget af kogevandet og mos sammen med kartofler, hvidløg og salt |
5
Færdig
|
Skær de pillede rødløg i smalle både og steg langsomt i olien, til de er bløde og søde - det tager 12-15 minutter - vend balsamico og salt i og steg 2 minutter mere |
6
Færdig
|
Smelt 1/5 af smørret, mos kapers let med en gaffel og steg 2-3 minutter i smørret ved middel varme - tilsæt citronsaft og lad koge næsten væk |
7
Færdig
|
Pisk resten af det kolde smør i kapersblandingen og tag af ilden, når det begynder at tykne let - rør grofthakket persille i |
8
Færdig
|
Anret maden med mos nederst, fisk ovenpå, kaperssovs ovenpå igen og rødløg ved siden af |