• Forside
  • Drinks
  • Opskrift: Let opskrift på limoncello – italiensk citronlikør

Opskrift: Let opskrift på limoncello – italiensk citronlikør

0 0
Opskrift: Let opskrift på limoncello – italiensk citronlikør

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 fl vodka
10 citroner, skallen
5 dl vand
4 dl sukker
1 dl citronsaft

Lidt sød, lidt frisk og meget, meget vanedannende

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Limoncello er en syditaliensk citronlikør, som smager aldeles vidunderligt. Her kan både overforkælede teenagere, værkbrudne bedsteforældre og alle os andre ind imellem være med.

Limoncello er Italiens næstmest populære likør (efter Campari), og mange husstande fremstiller den selv – hver med sin egen familieopskrift på den herlige søde, friske drik.

Det er ufatteligt let selv at lave et par flasker limoncello. Faktisk kræver det kun 4 ingredienser: Alkohol, citroner, sukker og vand.

Den 5. ingrediens er tid: Limoncello skal trække 10 dage (eller mere), før den er klar.

I Italien bruger man ofte ren alkohol (95%) til at lave likøren af, men hvem har lige sådan noget på lager? Heldigvis er en flaske ganske almindelig vodka (40%) fuldkommen lige så godt. Tricket her er naturligvis at blande mindre vandholdig sirup i efterfølgende, så limoncelloen får den rette styrke (ca. 20%).

Til 1 flaske vodka skal du bruge skallen af 10 økologiske citroner (og ja, kun den yderste gule del af skallen, endelig ikke den bitre hvide hinde indenunder). Vi brugte et rivejern, så skallen blev så findelt som muligt, men en italiensk bonde vil typisk bare snitte store stykker skal af citronerne med en skarp kniv og lade skallen trække lidt længere i alkohol.

Som sagt skal vodka og citronskal trække 10 dage. Herefter sies citronskallen fra, og den nu smukt lysegule vodka blandes med en simpel sirup kogt af vand og sukker. Sværere er det ikke.

For at opnå en lidt friskere smag har vi valgt at erstatte 1 dl vand med 1 dl citronsaft (det er vi ikke de eneste, der gør). Likøren bliver stadig rigeligt sød, kan vi love.

Hvis du foretrækker din likør MEGET sød, dropper du citronsaft og koger siruppen af lige dele vand og sukker. Det er den mest almindelige fremgangsmåde.

Andre versioner af limoncello

Frugtlikør kan naturligvis fremstilles af alle slags citrusfrugter. Bruger du for eksempel appelsiner, hedder likøren arancello.

Mest brugt er almindelige appelsiner, blodappelsiner og rød grapefrugt. Laver du en blanding af flere slags citrus, kaldes det agrumello.

Et tredje greb er at erstatte siruppen med mælk. Så er vi ude i en såkaldt crema di limoncello.

3 forslag til servering af Limoncello

I Italien nydes limoncello mestendels som en digestif efter maden. Citronlikøren serveres afkølet, ofte i små, afkølede keramikkrus.

Limoncello egner sig også fremragende som drinkmixer. Prøv eksempelvis:

Limoncello Gin Fizz (1 person)

  • 4 cl gin
  • 2 cl limoncello
  • 1 dl tonic
  • Is
  • Citronskive

Limoncello Spritz (1 person)

  • 1,5 dl mousserende vin (fx prosecco)
  • 0.5 dl limoncello
  • 0.5 dl tonic
  • Is
  • Citronskive

Ingredienser

Antal personer:
1 fl vodka
10 citroner, skallen
5 dl vand
4 dl sukker
1 dl citronsaft
3 fra 92 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Lad vodka og revet citronskal trække mørkt 10 dage eller mere i et hermetisk lukket glas

2
Færdig

Kog vand, sukker og citronsaft 1-2 minutter, til sukkeret er opløst - afkøl siruppen

3
Færdig

Hæld vodkaen gennem en fintmasket sigte over i siruppen, rør rundt og fyld på flaske

4
Færdig

Servér limoncello afkølet af små glas

5
Færdig

Salute

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Bulgogi
forrige
Opskrift: Koreansk bulgogi – lynstegt marineret svinemørbrad
Pasta-al-limone-med-krabbe
næste
Opskrift: Pasta al limone med krabbekød
Bulgogi
forrige
Opskrift: Koreansk bulgogi – lynstegt marineret svinemørbrad
Pasta-al-limone-med-krabbe
næste
Opskrift: Pasta al limone med krabbekød

4 Comments Skjul kommentarer

Kære Ida

Undskyld det alt for sene svar – vores spam-filter driller. Limoncello kan holde i månedsvis, måske årevis, på køl. Alkohol øger holdbarheden nærmest uendeligt.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Hej Claus

Nærmest en hvilken som helst vodka med en alkoholprocent på mindst 40 burde være god nok. Men ofte vil dyrere vodkaer smage endnu bedre.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here