Ingredienser
-
Stegt laks
-
4 laksebøffer
-
Salt, peber
-
0.5 dl olie
-
Stuvede bønner
-
400 g grønne bønner
-
2 dl piskefløde
-
1 dl kogevand fra bønnerne
-
2 spsk. majsstivelse
-
1 tsk. salt, peber
-
Kruspersille
Et par ord om vores opskrift
Stegt laks er en klassiker. Den dejlige, sunde fisk egner sig perfekt til at blive ristet ved høj varme på en hed pande, så den får sprød stegeskorpe, men stadig er blød og saftig indeni.
Men hvad spiser man så til sin stegte laks? Tja, vi har allerede en opskrift på stegt laks med dildsovs (og kartofler).
Du kunne også prøve med en omgang stuvede bønner. Det smager forrygende godt, og med denne nemme opskrift på stuvede bønner, kan du have maden klar på 20 minutter.
Normalt laver man en stuvning ved at smelte smør, piske hvedemel i og herefter spæde til med sødmælk, fløde eller bouillon, til konsistensen er perfekt. Se fx vores opskrift på gammeldags stuvet hvidkål.
Men stuvningen kan laves nemmere, hurtigere og mindst lige så lækker. Rør piskefløde, lidt kogevand fra bønnerne og en smule majsstivelse sammen i en gryde, varm op – og 2 minutter efter er stuvningen klar. Kan det være lettere?
Til stuvet hvidkål smager et drys muskatnød godt i stuvningen. Til stuvede bønner synes vi, et drys finthakket kruspersille smager endnu bedre.
NB! I princippet er du lige på vej til at lære dig selv at lave verdens nemmeste persillesovs. Om du putter bønner eller andre grøntsager i sovsen – eller bare serverer stegt flæsk til – er jo helt op til dig selv.
Ingredienser
Stegt laks |
|
4 laksebøffer | |
Salt, peber | |
0.5 dl olie | |
Stuvede bønner |
|
400 g grønne bønner | |
2 dl piskefløde | |
1 dl kogevand fra bønnerne | |
2 spsk. majsstivelse | |
1 tsk. salt, peber | |
Kruspersille |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Stegt laksTag laksen ud af køleskabet 30 minutter før tilberedning, befri den for skind og gnid med salt og peber |
2
Færdig
|
Efter 30 minutters marinering dupper du laksen tør |
3
Færdig
|
Varm olien op på en pande ved høj varme og steg laksen 3 minutter på hver side |
4
Færdig
|
Stuvede bønnerNip enderne af og halvér bønnerne |
5
Færdig
|
Kog bønnerne 3 minutter i letsaltet vand - gem lidt kogevand |
6
Færdig
|
Hæld bønnerne i en sigte og hæld koldt vand over |
7
Færdig
|
Rør fløde, kogevand og majsstivelse sammen i en gryde |
8
Færdig
|
Varm stuvningen op, mens du pisker - ca. 2 minutter efter er stuvningen klar |
9
Færdig
|
Smag til med salt og peber og hæld de kogte bønner ned i stuvningen |
10
Færdig
|
Varm godt igennem i ca. 2 minutter |
11
Færdig
|
Tag stuvningen af ilden, rør finthakket kruspersille i og servér |