Opskrift: Stegt laks og stuvede bønner

0 0
Opskrift: Stegt laks og stuvede bønner

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Stegt laks
4 laksebøffer
Salt, peber
0.5 dl olie
Stuvede bønner
400 g grønne bønner
2 dl piskefløde
1 dl kogevand fra bønnerne
2 spsk. majsstivelse
1 tsk. salt, peber
Kruspersille

Nem og skøn opskrift på stuvede bønner

Ingredienser

  • Stegt laks

  • Stuvede bønner

Et par ord om vores opskrift

Del

Stegt laks er en klassiker. Den dejlige, sunde fisk egner sig perfekt til at blive ristet ved høj varme på en hed pande, så den får sprød stegeskorpe, men stadig er blød og saftig indeni.

Men hvad spiser man så til sin stegte laks? Tja, vi har allerede en opskrift på stegt laks med dildsovs (og kartofler).

Du kunne også prøve med en omgang stuvede bønner. Det smager forrygende godt, og med denne nemme opskrift på stuvede bønner, kan du have maden klar på 20 minutter.

Normalt laver man en stuvning ved at smelte smør, piske hvedemel i og herefter spæde til med sødmælk, fløde eller bouillon, til konsistensen er perfekt. Se fx vores opskrift på gammeldags stuvet hvidkål.

Men stuvningen kan laves nemmere, hurtigere og mindst lige så lækker. Rør piskefløde, lidt kogevand fra bønnerne og en smule majsstivelse sammen i en gryde, varm op – og 2 minutter efter er stuvningen klar. Kan det være lettere?

Til stuvet hvidkål smager et drys muskatnød godt i stuvningen. Til stuvede bønner synes vi, et drys finthakket kruspersille smager endnu bedre.

NB! I princippet er du lige på vej til at lære dig selv at lave verdens nemmeste persillesovs. Om du putter bønner eller andre grøntsager i sovsen – eller bare serverer stegt flæsk til – er jo helt op til dig selv.

Ingredienser

Antal personer:
Stegt laks
4 laksebøffer
Salt, peber
0.5 dl olie
Stuvede bønner
400 g grønne bønner
2 dl piskefløde
1 dl kogevand fra bønnerne
2 spsk. majsstivelse
1 tsk. salt, peber
Kruspersille
2 fra 4 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Stegt laks

Tag laksen ud af køleskabet 30 minutter før tilberedning, befri den for skind og gnid med salt og peber

2
Færdig

Efter 30 minutters marinering dupper du laksen tør

3
Færdig

Varm olien op på en pande ved høj varme og steg laksen 3 minutter på hver side

4
Færdig

Stuvede bønner

Nip enderne af og halvér bønnerne

5
Færdig

Kog bønnerne 3 minutter i letsaltet vand - gem lidt kogevand

6
Færdig

Hæld bønnerne i en sigte og hæld koldt vand over

7
Færdig

Rør fløde, kogevand og majsstivelse sammen i en gryde

8
Færdig

Varm stuvningen op, mens du pisker - ca. 2 minutter efter er stuvningen klar

9
Færdig

Smag til med salt og peber og hæld de kogte bønner ned i stuvningen

10
Færdig

Varm godt igennem i ca. 2 minutter

11
Færdig

Tag stuvningen af ilden, rør finthakket kruspersille i og servér

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Sproed-ribbensteg-i-middelhavskoekkenet
forrige
Opskrift: Sprød ribbensteg i Middelhavskøkkenet
Berlingskes-tortilla-slices-med-2-slags-ost-og-rosmarin
næste
Opskrift: Berlingskes tortilla-slices med 2 slags ost og rosmarin
Sproed-ribbensteg-i-middelhavskoekkenet
forrige
Opskrift: Sprød ribbensteg i Middelhavskøkkenet
Berlingskes-tortilla-slices-med-2-slags-ost-og-rosmarin
næste
Opskrift: Berlingskes tortilla-slices med 2 slags ost og rosmarin

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here