Ingredienser
-
Tærtedej
-
100 g mandler
-
200 g sukker
-
200 g marcipan
-
2 æg
-
Pynt
-
200 g bær
-
20 g vaniljesukker
Et par ord om vores opskrift
Undskyld, men hvilke tærter er skønnere end dem, der bugner af sommerens dejlige danske bær? En sød og svampet bund med et flot lag syrligt-søde bær på toppen – og så en solid klat cremefraiche. Mums!
Om vi skal kalde dagens opskrift for en frugttærte, en bærtærte, en marcipantærte med bær – eller ligefrem en solbærtærte – ja, det er et godt spørgsmål. Hvad synes du?
Inspirationen til den gode bund har vi fra Odense Marcipan. Vi har dog modificeret en smule hist og pist. I stedet for hvedemel bruger vi mandler, der er kørt til mel i foodprocessoren (eller mandelmel) – på den måde bliver kagen glutenfri. Og den er helt uden fedtstof.
Der er også et par andre småjusteringer, så alt i alt er vi kommet frem til noget, der må være verdens nemmeste tærtedej. 4 ingredienser, der kan køres i foodprocessoren på under 10 minutter.
Den klistrede tærtedej skrabes ned i en springform (Ø 23 cm) foret med bagepapir. Ovenpå pyntes med dine yndlingsbær – vi brugte som sagt solbær – og så drysses med lidt vaniljesukker. 50 minutter i en 180 grader varm ovn, færdig!
Servér tærten afkølet eller kold med en klat flødeskum eller cremefraiche.
Ingredienser
Tærtedej |
|
100 g mandler | |
200 g sukker | |
200 g marcipan | |
2 æg | |
Pynt |
|
200 g bær | |
20 g vaniljesukker |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kør mandler og sukker til pulver i foodprocessoren |
2
Færdig
|
Riv marcipanen og hæld i foodprocessoren sammen med æggene |
3
Færdig
|
Kør til en klistret dej |
4
Færdig
|
Skrab dejen ned i en springform (Ø 23 cm) foret med bagepapir |
5
Færdig
|
Pynt dejen med bær og drys med vaniljesukker |
6
Færdig
|
Bag tærten 50 minutter midt i en 180 g varm ovn |
7
Færdig
|
Lad tærten stå og sætte sig i formen, mens den køler af |