Opskrift: Marcipantærte med bær
Nem og hyggelig frugttærte (uden gluten og fedt)

0 0
Opskrift: Marcipantærte med bær

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Tærtedej
100 g mandler
200 g sukker
200 g marcipan
2 æg
Pynt
200 g bær
20 g vaniljesukker

Ingredienser

  • Tærtedej

  • Pynt

Et par ord om vores opskrift

Del

Undskyld, men hvilke tærter er skønnere end dem, der bugner af sommerens dejlige danske bær? En sød og svampet bund med et flot lag syrligt-søde bær på toppen – og så en solid klat cremefraiche. Mums!

Om vi skal kalde dagens opskrift for en frugttærte, en bærtærte, en marcipantærte med bær – eller ligefrem en solbærtærte – ja, det er et godt spørgsmål. Hvad synes du?

Inspirationen til den gode bund har vi fra Odense Marcipan. Vi har dog modificeret en smule hist og pist. I stedet for hvedemel bruger vi mandler, der er kørt til mel i foodprocessoren (eller mandelmel) – på den måde bliver kagen glutenfri. Og den er helt uden fedtstof.

Der er også et par andre småjusteringer, så alt i alt er vi kommet frem til noget, der må være verdens nemmeste tærtedej. 4 ingredienser, der kan køres i foodprocessoren på under 10 minutter.

Den klistrede tærtedej skrabes ned i en springform (Ø 23 cm) foret med bagepapir. Ovenpå pyntes med dine yndlingsbær – vi brugte som sagt solbær – og så drysses med lidt vaniljesukker. 50 minutter i en 180 grader varm ovn, færdig!

Servér tærten afkølet eller kold med en klat flødeskum eller cremefraiche.

Ingredienser

Antal personer:
Tærtedej
100 g mandler
200 g sukker
200 g marcipan
2 æg
Pynt
200 g bær
20 g vaniljesukker
5 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Kør mandler og sukker til pulver i foodprocessoren

2
Færdig

Riv marcipanen og hæld i foodprocessoren sammen med æggene

3
Færdig

Kør til en klistret dej

4
Færdig

Skrab dejen ned i en springform (Ø 23 cm) foret med bagepapir

5
Færdig

Pynt dejen med bær og drys med vaniljesukker

6
Færdig

Bag tærten 50 minutter midt i en 180 g varm ovn

7
Færdig

Lad tærten stå og sætte sig i formen, mens den køler af

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Italiensk fyldt mørbrad i ovn
forrige
Opskrift: Italiensk fyldt mørbrad i ovn
Marokkansk salat med ovnbagte grøntsager
næste
Opskrift: Marokkansk salat med ovnbagte grøntsager
Italiensk fyldt mørbrad i ovn
forrige
Opskrift: Italiensk fyldt mørbrad i ovn
Marokkansk salat med ovnbagte grøntsager
næste
Opskrift: Marokkansk salat med ovnbagte grøntsager

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here