Ingredienser
-
Kogevand
-
6 dl bouillon
-
1 tsk. stødt allehånde
-
4 laurbærblade
-
500 g medister
-
Grøntsager
-
Smør
-
Jævning
-
Kulør
-
Salt, peber
-
Sukker, balsamico
Et par ord om vores opskrift
Du kan sagtens lave en god sovs til din medisterpølse. Både sund og velsmagende.
Ideen er, at du først koger medisteren – så du får noget kogevand at lave sauce af – og bagefter steger den hurtigt. Det er den gammeldags opskrift, og metoden fungerer stadig fint.
Vores lille twist er at forstærke saucen med bl.a. allehånde, som er et af de krydderier, de fleste medisterpølser i forvejen er tilsmagt med. Vi koger også grøntsagerne (tilbehøret) sammen med pølsen, så både smag og vitaminer ender i saucen.
Endelig tilsætter vi en forsimplet version af franskmændenes geniale sovseingrediens, gastrik, i form af lidt balsamico og rørsukker. Det er faktisk ret nemt.
Ingredienser
Kogevand |
|
6 dl bouillon | |
1 tsk. stødt allehånde | |
4 laurbærblade | |
500 g medister | |
Grøntsager | |
Smør | |
Jævning | |
Kulør | |
Salt, peber | |
Sukker, balsamico |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Kog medisteren og de grøntsager, du vil spise til, i kogevandet i 20 minutter |
2
Færdig
|
Fisk medister og grøntsager op, og hold grøntsagerne varme |
3
Færdig
|
Steg medisteren smukt brun ved høj varme i en klat smør |
4
Færdig
|
Sovsen laver du ved at jævne, farve og tilsmage kogevandet |