Ingredienser
-
300 g rå laks
-
1 lime, saften
-
4 spsk. olivenolie
-
1 tsk. salt
-
2 fed hvidløg, knust
-
1 chili, befriet for kerner
-
2 gulerødder
-
1 rødløg
-
1 æble
-
1 rød peberfrugt
-
1 bdt. dild, finthakket
-
250 g pasta i tør vægt
Et par ord om vores opskrift
Efter sigende fandt sultne caribiske fiskere på at presse citrus over den rå fisk ude på havet og opdagede til deres forbløffelse, at citrussaften ‘kogte’ fisken. Voila: Den ekstremt delikate og meget, meget sunde fiskeret ceviche var født.
Princippet med at ‘koge’ fisk i citrussaft kan bruges som udgangspunkt i utallige fiskeretter. Også med den labre laks, som aldrig har sat sine gæller i det caribiske hav.
Vi danskere spiser gladeligt marinerede sild og sushi, men de fleste rynker på næsen ved tanken om andre slags rå fisk. Derfor er det naturligvis vigtigt at fremhæve, at den råmarinerede laks her overhovedet ikke føles spor rå. Slet ikke!
Fordelen ved denne opskrift er, at du bevarer flere af fiskens sunde egenskaber – og at det er en lugtfri og meget nemmere tilberedningsmetode end al slags varmebehandling.
Ingredienser
300 g rå laks | |
1 lime, saften | |
4 spsk. olivenolie | |
1 tsk. salt | |
2 fed hvidløg, knust | |
1 chili, befriet for kerner | |
2 gulerødder | |
1 rødløg | |
1 æble | |
1 rød peberfrugt | |
1 bdt. dild, finthakket | |
250 g pasta i tør vægt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær laksen i tynde skiver og hak grøntsagerne fint |
2
Færdig
|
Bland alle ingredienser (minus dild og pasta) og lad trække i 20 minutter |
3
Færdig
|
Kog pastaen, hæld vandet fra og rør lakseblandingen i |
4
Færdig
|
Varm godt igennem i 1-2 minutter |
5
Færdig
|
Rør dilden i og servér straks |