Paleo-opskrifter (eller palæo-opskrifter, som det også kan staves) skal ideelt set kun omhandle følgende ingredienser: Kød, fisk, skaldyr, æg, grøntsager, frugt, bær og nødder. En paleo-diæt bør således udelukkende omfatte den type rene, hele fødevarer, som mennesker selv kunne finde eller fange i stenalderen – den palæotiske tid (ca. 10.000 år f.Kr.). Det betyder, at man – ifølge palæo-diæten – helt bør undgå: Alle slags korn, bælgfrugter, sukker, mælkeprodukter og næsten alle slags forarbejdede fødevarer. En dansk forsker mener dog, at kvinderne i stenalderen sagtens kan have indsamlet stivelsesholdige fødevarer (med kulhydrater i), mens deres jægermænd fokuserede på kød og fisk. Who knows?
Mange mennesker har stegt lever som deres hade-ret nr. 1. Kogt rosenkål kommer lige i hælene på en klar 2. plads. Leveren skal vi ikke gøre os kloge på, men...