https://spicytwist.dk
MENUMENU
  • Forside
  • Find opskrift
        • Madtyper
          • Morgenmad
          • Frokost
          • Aftensmad
          • Brød
          • Kage
        • Tilbehør
          • Sovs
          • Salater
          • Dressing
          • Snacks
          • Dip
        • Drikkevarer
          • Drinks
          • Juice
          • Smoothie
          • Saft
          • Snaps
        • Sund mad
          • Slankemad
          • Vegetarretter
          • Vegansk mad
          • Grøntsagsretter
          • Wok
        • Jorden rundt
          • Amerikansk mad
          • Dansk mad
          • Fransk mad
          • Græsk mad
          • Italiensk mad
          • Indisk mad
          • Mexicansk mad
          • Thai mad
        • Favoritter
          • Burger
          • Frikadeller
          • Lasagne
          • Pandekager
          • Pizza
          • Sushi
          • Tærte
        • Ingredienser
          • Retter med kylling
          • Retter med oksekød
          • Retter med svinekød
          • Retter med fisk
        • 3 retter
          • Forret
          • Hovedret
          • Dessert
  • Artikler
  • Om Spicy Twist
    • Læs om os
    • Nyhedsbrev
    • Kontakt os
    • Annoncering
MENUMENU
  • Forside
  • Find opskrift
        • Madtyper
          • Morgenmad
          • Frokost
          • Aftensmad
          • Brød
          • Kage
        • Tilbehør
          • Sovs
          • Salater
          • Dressing
          • Snacks
          • Dip
        • Drikkevarer
          • Drinks
          • Juice
          • Smoothie
          • Saft
          • Snaps
        • Sund mad
          • Slankemad
          • Vegetarretter
          • Vegansk mad
          • Grøntsagsretter
          • Wok
        • Jorden rundt
          • Amerikansk mad
          • Dansk mad
          • Fransk mad
          • Græsk mad
          • Italiensk mad
          • Indisk mad
          • Mexicansk mad
          • Thai mad
        • Favoritter
          • Burger
          • Frikadeller
          • Lasagne
          • Pandekager
          • Pizza
          • Sushi
          • Tærte
        • Ingredienser
          • Retter med kylling
          • Retter med oksekød
          • Retter med svinekød
          • Retter med fisk
        • 3 retter
          • Forret
          • Hovedret
          • Dessert
  • Artikler
  • Om Spicy Twist
    • Læs om os
    • Nyhedsbrev
    • Kontakt os
    • Annoncering
MENUMENU
  • Forside
  • Find opskrift
        • Madtyper
          • Morgenmad
          • Frokost
          • Aftensmad
          • Brød
          • Kage
        • Tilbehør
          • Sovs
          • Salater
          • Dressing
          • Snacks
          • Dip
        • Drikkevarer
          • Drinks
          • Juice
          • Smoothie
          • Saft
          • Snaps
        • Sund mad
          • Slankemad
          • Vegetarretter
          • Vegansk mad
          • Grøntsagsretter
          • Wok
        • Jorden rundt
          • Amerikansk mad
          • Dansk mad
          • Fransk mad
          • Græsk mad
          • Italiensk mad
          • Indisk mad
          • Mexicansk mad
          • Thai mad
        • Favoritter
          • Burger
          • Frikadeller
          • Lasagne
          • Pandekager
          • Pizza
          • Sushi
          • Tærte
        • Ingredienser
          • Retter med kylling
          • Retter med oksekød
          • Retter med svinekød
          • Retter med fisk
        • 3 retter
          • Forret
          • Hovedret
          • Dessert
  • Artikler
  • Om Spicy Twist
    • Læs om os
    • Nyhedsbrev
    • Kontakt os
    • Annoncering
  • Forside
  • Cuisine: Fransk mad

Cuisine: Fransk mad

Fransk mad og fransk kogekunst er kendt for sin forfinelse og sit særlige raffinement. Fransk mad er ikke nødvendigvis verdens hurtigste mad at lave, til gengæld smager den ofte af en helt anden verden. Tænk på de fornemme franske sovser – sauce béarnaise, sauce hollandaise og sauce bordelaise (rødvinssovs). Tænk på mayonnaise. Tænk på brioche, croissanter, tarte tatin og creme brulée. Tænk på coq au vin, quiche lorraine og ratatouille. Begreberne fond og bouillon har vi det franske køkken. Som regel og som sagt er fransk mad tidskrævende, men lav den alligevel – også som modreaktion til al den triste fastfood.

Del

Opskrift: Gammeldags crème Chantilly – fransk dessertcreme

Tilberedningstid 5 minutter
  • Desserter
Franskmændene kan bare noget med skønne smage! Her får du opskriften på en nem, hurtig og lækker hjemmelavet creme, som passer til ALLE kager og desserter. Crème Chantilly piskes sammen...
3
Læs Mere
344 visninger
Del

Opskrift: Franske vandbakkelser med ost – gougères

Tilberedningstid 45 minutter
  • Appetizer
  • Snacks
Gougères (udtales gu-sjærr) er en usandsynligt lækker fransk fristelse – fnuglette vandbakkelser med den skønneste smag af ost. Hjemmebagte gougères er en forrygende snack til vinsmagninger, mousserende vin (champagne) og...
7
Læs Mere
713 visninger
Del

Opskrift: Fransk blommetærte – tarte tatin style

Tilberedningstid 120 minutter
  • Desserter
  • Kage
La Belle Époque hed den lykkelige periode i Frankrigs historie, der varede fra 1870’erne indtil Første Verdenskrigs udbrud i 1914. Økonomien blomstrede, forfatteren Marcel Proust og maleren Toulouse-Lautrec skabte banebrydende...
Læs Mere
656 visninger
Del

Opskrift: Boeuf en daube provençal – gryderet med oksekød

Tilberedningstid 160 minutter
  • Aftensmad
  • Hovedretter
Bouef en daube – eller daube de boeuf – er en gryderet, der laves over hele Frankrig. Hver provins har sin egen måde at tilberede retten på alt efter de...
Læs Mere
830 visninger
Del

Opskrift: Ratatouille i ovn – som i filmen

Tilberedningstid 80 minutter
  • Tilbehør
Nu må du ikke blive skuffet, kære læser – men dette smukke fad ratatouille er ikke, hvad ægte franskmænd forstår ved en ratatouille. I Frankrig er ratatouille en grov bonderet,...
Læs Mere
703 visninger
Del

Opskrift: Parfait med svesker og rom

Tilberedningstid 15 timer
  • Desserter
  • Hjemmelavet is
Parfait er et fransk ord, der betyder perfekt. Og parfait er vitterlig en perfekt opskrift på is, der bliver lækker, blød og uden iskrystaller – vel at mærke, uden at...
1
Læs Mere
719 visninger
Del

Opskrift: Verdens nemmeste granité af grapefrugt

Tilberedningstid 180 minutter
  • Desserter
  • Hjemmelavet is
Det er de varmblodede folk fra Sicilien, der i sin tid har fundet på at fryse sødet frugtsaft og forvandle den til små iskrystaller. På den italienske ø hedder isen...
3
Læs Mere
2.120 visninger
Del

Opskrift: Salade de chevre chaud – fransk salat med lun gedeost

Tilberedningstid 20 minutter
  • Forretter
Det var en lun sommeraften på en solbeskinnet terrasse på en restaurant i Sydfrankrig. Her fik vi hver en tallerken salade de chevre chaud til forret. Salade de chevre chaud...
1
Læs Mere
929 visninger
Del

Opskrift: Perfekte brioche burgerboller

Tilberedningstid 90 minutter
  • Boller
  • Brød
  • Burger
  • Tilbehør
Lad os lige definere, hvad den perfekte burgerbolle skal kunne? Den er fast nok til at kunne holde på en masse fyld uden at smuldre, men samtidig så blød, at...
1
Læs Mere
512 visninger
Del

Opskrift: Tartiflette – fransk kartoffelgratin

Tilberedningstid 40 minutter
  • Tilbehør
Tartiflá er det lokale ord for kartoffel i den franske provins Savoyen. Her har man udviklet en aldeles vidunderlig kartoffelgratin, som kaldes tartiflette. Ikke alene smager tartiflette pragtfuldt – det...
2
Læs Mere
2.964 visninger
Del

Opskrift: Coq au riesling

Tilberedningstid 70 minutter
  • Aftensmad
Coq au vin er en af de store franske bistroklassikere. Her grydesteges en (hane)kylling i rødvin, hvori svømmer rigelige mængder af perleløg, champignoner og bacon. Men Frankrig er jo landet...
Læs Mere
848 visninger
Del

Opskrift: Fransk peberbøf af oksemørbrad & pebersovs

Tilberedningstid 75 minutter
  • Aftensmad
Nej, nej og atter nej: En ægte fransk peberbøf (steak au poivre) skal IKKE laves med sort peber. Heller ikke selv om visse kokke påstår det. Sort peber gør jo...
Læs Mere
1.469 visninger
Del

Opskrift: Den originale Mimosa (drink) og 6 varianter

Tilberedningstid 5 minutter
  • Brunch
  • Drinks
Den originale Mimosa er en drink eller cocktail, som består af halvt champagne og halvt appelsinsaft. Drinken skal være opfundet omkring 1925 på Hôtel Ritz Paris og har fået navn...
4
Læs Mere
4.898 visninger
Del

Opskrift: Fransk tomattapenade og crudité

Tilberedningstid 10 minutter
  • Appetizer
  • Dip
  • Forretter
  • Tilbehør
Tapenade er en provencalsk olivendip. Det pudsige ord er lokal dialekt for kapers, som er en uundværlig bestanddel i en ægte tapenade. I Danmark har tomattapenade udviklet sig i retning...
Læs Mere
637 visninger
Del

Opskrift: Klassisk fransk grøn salat

Tilberedningstid 15 minutter
  • Forretter
  • Salater
  • Tilbehør
En mere traditionel grøn salat end denne franske bistro-klassiker – salade verte avec vinaigrette à la moutarde – findes simpelt hen ikke. Det er alle grønne salaters moder. På franske...
4
Læs Mere
5.524 visninger
Del

Opskrift: Cassoulet med kylling og bacon

Tilberedningstid 90 minutter
  • Aftensmad
I Languedoc-provinsen i det sydlige Frankrig er man efter sigende mestre for denne voldsomt velsmagende gryderet, hvor hovedingrediensen er hvide bønner og forskellige former for kød. Og vin. Bestiller du...
2
Læs Mere
1.099 visninger
Del

Opskrift: Autentisk fransk lakserilette

Tilberedningstid 30 minutter
  • Forretter
  • Frokost
Hvorfor er lakserilette i Danmark endt som en tung sag baseret på moset varmrøget laks, der som bekendt har en gennemtrængende røget smag…? Bare for lige at få tingene på...
2
Læs Mere
3.625 visninger
Del

Opskrift: Riviera Breeze – drink med pastis

Tilberedningstid 5 minutter
  • Drinks
På den sydfranske riviera, med kælenavnet Côte d’Azur, ligger eksklusive, solbeskinnede byer som Nice, Cannes og Saint Tropez som perler på en snor. Her leves livet på første klasse i...
Læs Mere
1.265 visninger
Del

Opskrift: Fransk rilette af gris

Tilberedningstid 12 timer
  • Appetizer
  • Forretter
  • Frokost
I Danmark spiser vi leverpostej i lange baner året rundt. I Frankrig spiser man rilette. Især rilette de porc (rilette af gris), men også rilette de canard (anderilette) og rilette...
5
Læs Mere
3.488 visninger
Del

Opskrift: Hurtigere bøf bourguignon af flanksteak

Tilberedningstid 100 minutter
  • Aftensmad
Den usandsynligt lækre, franske klassiker bøf bourguignon – eller boeuf á la bourguignonne, som den også kaldes – er som skabt til udskæringen flanksteak. Normalt bruger man grovere udskæringer af...
Læs Mere
1.255 visninger
Del

Opskrift: Fransk løgpizza – pissaladière nicoise

Tilberedningstid 120 minutter
  • Brød
  • Pizza
  • Snacks
Nice er smukt beliggende på Frankrigs fashionable Côte d’Azur, et mekka for velhavere, livsnydere og soldyrkere. Det er nok sådan, de fleste kender byen. Men Nice er mere end sin...
Læs Mere
1.584 visninger
Del

Opskrift: Original fransk anderilette

Tilberedningstid 15 timer
  • Appetizer
  • Forretter
  • Frokost
Rilette er en art fransk postej, hvor kød saltes og krydres grundigt for herefter at blive kogt langsomt i fedt, til det er så mørt, at det trevler. Efter Spicy...
1
Læs Mere
1.116 visninger
Del

Opskrift: Croque monsieur / croque madame

Tilberedningstid 30 minutter
  • Brunch
  • Frokost
  • Morgenmad
Du må endelig ikke forveksle en parisertoast med en croque monsieur! En parisertoast er jo ‘bare’ to stykker toastbrød, der er klasket sammen om en skive skinke og en skive...
Læs Mere
489 visninger
Del

Opskrift: Den skønneste Provence-kylling

Tilberedningstid 70 minutter
  • Aftensmad
Holder du af grydestegt kylling – og af den franske bonderet ratatouille – vil du elske denne simple gryderet. Duften og smagen er som Provence i solnedgangstimen. Provence-kylling er utroligt...
5
Læs Mere
5.148 visninger
Del

Opskrift: Ægte fransk løgsuppe

Tilberedningstid 120 minutter
  • Forretter
  • Suppe
Lad ingen bilde dig ind, at man hurtigt bikser en ægte fransk løgsuppe sammen. Det er pure løgn. Først skal du pille 1 kg løg og skære dem i tynde...
2
Læs Mere
1.922 visninger
Del

Opskrift: Osso buco bourguignon

Tilberedningstid 240 minutter
  • Aftensmad
Osso buco, tykke skiver af okseskank eller kalveskank, er fantastisk kød til simreretter. Kødet skal have lang tid over ilden for at mørne, gerne 3 timer, og imens afgiver det...
1
Læs Mere
1.010 visninger
Del

Opskrift: Grønkålssalat nicoise

Tilberedningstid 40 minutter
  • Hovedretter
  • Salater
Salade nicoise er oprindeligt en fyldig salat fra Nice, altså en ret fra det raffinerede sydfranske køkken. Herhjemme består en salat nicoise (sådan staver vi det) ofte af romainesalat, tun...
Læs Mere
550 visninger
Del

Opskrift: Sprød, fransk kartoffelgratin

Tilberedningstid 60 minutter
  • Tilbehør
På fransk hedder denne skønne kartoffelret ‘gratin de pommes de terre’. Kartoffelgratin, på godt dansk. Og ja, de franskmænd kan jo noget med at få forholdsvis simple ingredienser til at...
1
Læs Mere
5.201 visninger
Del

Opskrift: Sauce tartare på den lette måde

Tilberedningstid 10 minutter
  • Sovs
  • Tilbehør
Som så mange andre af verdens geniale sovser er sauce tartare opfundet i Frankrig. I sit udgangspunkt er det noget med majonæse og kapers, og herfra udvikler den kolde sovs...
Læs Mere
945 visninger
Del

Opskrift: Laksebøffer ‘en papilotte‘ med tomat relish

Tilberedningstid 45 minutter
  • Aftensmad
Laksebøfferne tilberedes ‘en papilotte’, som det hedder på fransk. ‘Al cartoccio’ på italiensk. Det vil sige, at laksen med tilbehør bliver svøbt i små portionspakker af bagepapir eller staniol og...
Læs Mere
461 visninger
Side 1 af 212»
  • Om Spicy Twist
  • Kontakt
  • Annoncering
  • Cookie- og privatlivspolitik
  • Sitemap

SPICYTWIST: OPSKRIFTER MED MASSER AF SMAG - LIGUSTERVEJ 12, 3390 HUNDESTED, HEJ@SPICYTWIST.DK | ©

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på hjemmesiden. Jeg accepterer Læs mere
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Non-necessary
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
GEM & ACCEPTÈR