https://spicytwist.dk
MENUMENU
  • Forside
  • Find opskrift
        • Madtyper
          • Morgenmad
          • Frokost
          • Aftensmad
          • Brød
          • Kage
        • Tilbehør
          • Sovs
          • Salater
          • Dressing
          • Snacks
          • Dip
        • Drikkevarer
          • Drinks
          • Juice
          • Smoothie
          • Saft
          • Snaps
        • Sund mad
          • Slankemad
          • Vegetarretter
          • Vegansk mad
          • Grøntsagsretter
          • Wok
        • Jorden rundt
          • Amerikansk mad
          • Dansk mad
          • Fransk mad
          • Græsk mad
          • Italiensk mad
          • Indisk mad
          • Mexicansk mad
          • Thai mad
        • Favoritter
          • Burger
          • Frikadeller
          • Lasagne
          • Pandekager
          • Pizza
          • Sushi
          • Tærte
        • Ingredienser
          • Retter med kylling
          • Retter med oksekød
          • Retter med svinekød
          • Retter med fisk
        • 3 retter
          • Forret
          • Hovedret
          • Dessert
  • Artikler
  • Om Spicy Twist
    • Læs om os
    • Kontakt os
    • Annoncering
MENUMENU
  • Forside
  • Find opskrift
        • Madtyper
          • Morgenmad
          • Frokost
          • Aftensmad
          • Brød
          • Kage
        • Tilbehør
          • Sovs
          • Salater
          • Dressing
          • Snacks
          • Dip
        • Drikkevarer
          • Drinks
          • Juice
          • Smoothie
          • Saft
          • Snaps
        • Sund mad
          • Slankemad
          • Vegetarretter
          • Vegansk mad
          • Grøntsagsretter
          • Wok
        • Jorden rundt
          • Amerikansk mad
          • Dansk mad
          • Fransk mad
          • Græsk mad
          • Italiensk mad
          • Indisk mad
          • Mexicansk mad
          • Thai mad
        • Favoritter
          • Burger
          • Frikadeller
          • Lasagne
          • Pandekager
          • Pizza
          • Sushi
          • Tærte
        • Ingredienser
          • Retter med kylling
          • Retter med oksekød
          • Retter med svinekød
          • Retter med fisk
        • 3 retter
          • Forret
          • Hovedret
          • Dessert
  • Artikler
  • Om Spicy Twist
    • Læs om os
    • Kontakt os
    • Annoncering
MENUMENU
  • Forside
  • Find opskrift
        • Madtyper
          • Morgenmad
          • Frokost
          • Aftensmad
          • Brød
          • Kage
        • Tilbehør
          • Sovs
          • Salater
          • Dressing
          • Snacks
          • Dip
        • Drikkevarer
          • Drinks
          • Juice
          • Smoothie
          • Saft
          • Snaps
        • Sund mad
          • Slankemad
          • Vegetarretter
          • Vegansk mad
          • Grøntsagsretter
          • Wok
        • Jorden rundt
          • Amerikansk mad
          • Dansk mad
          • Fransk mad
          • Græsk mad
          • Italiensk mad
          • Indisk mad
          • Mexicansk mad
          • Thai mad
        • Favoritter
          • Burger
          • Frikadeller
          • Lasagne
          • Pandekager
          • Pizza
          • Sushi
          • Tærte
        • Ingredienser
          • Retter med kylling
          • Retter med oksekød
          • Retter med svinekød
          • Retter med fisk
        • 3 retter
          • Forret
          • Hovedret
          • Dessert
  • Artikler
  • Om Spicy Twist
    • Læs om os
    • Kontakt os
    • Annoncering
  • Forside
  • Cuisine: Dansk mad

Cuisine: Dansk mad

Hvis vi siger: dansk mad. Hvad tænker du så på? Tænker du på gammel dansk mad som flæskesteg, frikadeller, forloren hare og æblekage? Eller tænker du på nyere dansk mad som rå grøntsager, salater med skvalderkål, hovedretter med levende myrer og desserter med havtorn? Begge dele er jo lige rigtigt. Dansk mad her i de senere år gennemgået en rivende udvikling, og med restaurant Noma i spidsen har det danske køkken været kåret som et af verdens bedste flere år i træk. På Spicy Twist fortolker vi dansk mad som en blanding af det gamle og det nye. Vores krydrede flæskesteg i sommerhalvåret er et godt eksempel.

Del

Opskrift: Kold kartoffelsalat med esdragon

Tilberedningstid 25 minutter
  • Tilbehør
Kold kartoffelsalat er en af danskernes favoritter som tilbehør til alt muligt: Frikadeller, koteletter, bøffer, pølser… En rigtig gammeldaws kartoffelsalat skal selvfølgelig være vendt i majonæse. Og ved du, hvad...
Læs Mere
25 visninger
Del

Opskrift: Fyldte hjerter i flødesovs

Tilberedningstid 240 minutter
  • Aftensmad
En nær nordjysk veninde serverede denne klassiske, danske ret for Spicy Twist og røbede samtidig hemmeligheden bag det møre, gode kød: I stedet for at koge hjerterne 1 times tid,...
Læs Mere
85 visninger
Del

Opskrift: Sprøde hjemmelavede flæskesvær

Tilberedningstid 90 minutter
  • Snacks
Vi er vist mange i det danske land, der elsker dem så godt, vi kan: De knasende sprøde salte flæskesvær, som næsten kræver at blive skyllet med iskoldt øl og...
Læs Mere
58 visninger
Del

Opskrift: Løvstikkesalt (hjemmelavet grøntsagsbouillon)

Tilberedningstid 10 minutter
  • Frikadeller
  • Tilbehør
Den kraftigt smagende, hurtigt voksende krydderurt, løvstikke, kaldes med god grund bouillonurt eller maggiurt. Løvstikke smager simpelt hen af grøntsagsbouillon, når den bliver kogt. Her i Danmark har vi tradition...
Læs Mere
136 visninger
Del

Opskrift: Luksus rejesalat med asparges

Tilberedningstid 20 minutter
  • Frokost
Danske supermarkeder og slagtere sælger tonsvis af majonæsesalater til lækkersultne danskere. Skinkesalat, italiensk salat, hønsesalat – og naturligvis rejesalat. Ikke et ondt ord om de færdiglavede salater (man skal jo...
Læs Mere
430 visninger
Del

Opskrift: Sådan koger du nye kartofler

Tilberedningstid 20 minutter
  • Tilbehør
År for år kan de dygtige danske bønder og gartnere grave deres nye kartofler op stadigt tidligere. Allerede medio april er efterhånden ikke noget usædvanligt tidspunkt at kunne købe en...
Læs Mere
44 visninger
Del

Opskrift: Mild og rund peberrodscreme

Tilberedningstid 15 minutter
  • Frokost
  • Tilbehør
Peberrod kaldes også Nordens ingefær. Den stærke, hvide rod er ufatteligt sund – peberrod indeholder bl.a. 3 gange flere C-vitaminer end citron! Desuden sætter peberrod gang i forbrændingen på samme...
Læs Mere
114 visninger
Del

Opskrift: Slagterens luksus skinkesalat

Tilberedningstid 20 minutter
  • Frokost
Der findes to skoler inden for skinkesalat: Den finthakkede skinkesalat, hvor kødet køres gennem en kødhakker – og den grove skinkesalat med hele skinkestykker. Af gode grunde er den grove...
Læs Mere
295 visninger
Del

Opskrift: Sandwich med laks og peberrod

Tilberedningstid 25 minutter
  • Frokost
Er det snart tid til en skovtur? Vandretur? Køretur? En hvilken som udflugt… Når du skal servere sandwich for folk på farten, er laks altid en populær og lækker form...
Læs Mere
136 visninger
Del

Opskrift: Kartoffelsalat med dildmayo

Tilberedningstid 15 minutter
  • Salater
En rigtig gammeldags kartoffelsalat, som mormor lavede den, skal naturligvis være rørt med en god majonæse. Og ved du, hvad den bedste mayo er? Det er dén, du selv laver!...
Læs Mere
89 visninger
Del

Opskrift: Gammeldags sprængt oksebryst

Tilberedningstid 48 timer
  • Aftensmad
  • Frokost
Hvis du lægger mærke til menukortet på de bedre frokostrestauranter, vil du altid kunne finde klassikeren: Sprængt oksebryst. Ofte garneret med høvlet peberrod eller peberrodscreme. Her taler vi om mormormad,...
Læs Mere
309 visninger
Del

Opskrift: Kogt torskerogn – sådan gør du

Tilberedningstid 50 minutter
  • Aftensmad
  • Frokost
Frisk torskerogn kaldes også torskens bukser eller torskebukser. Det er en udsøgt delikatesse, som kan nydes både kold og varm, kogt og stegt, som frokost og som aftensmad. Det er...
Læs Mere
102 visninger
Del

Opskrift: Sprød & saftig flæskestegssandwich

Tilberedningstid 4 timer
  • Frokost
Den gode nyhed er, at det ikke er spor svært at lave en fuldkommen perfekt flæskestegssandwich helt fra grunden. Langt bedre end dem, du kan købe i dyre domme rundt...
Læs Mere
132 visninger
Del

Opskrift: Klassisk fynsk brunsviger

Tilberedningstid 120 minutter
  • Brunch
  • Kage
Fyn er den skønne, grønne ø i midten af Danmark, her taler de gode folk med den blideste dialekt, og herfra stammer rygeosten. Og brunsvigeren! Onde tunger påstår godt nok,...
Læs Mere
102 visninger
Del

Opskrift: Langtidsstegt flæskesteg med sprød svær

Tilberedningstid 240 minutter
  • Aftensmad
Bare rolig, kære læser, du behøver ikke lede længere – for her kommer opskriften på en flæskesteg præcis, som alle danskere drømmer om. Og på den perfekte brune sovs til....
Læs Mere
191 visninger
Del

Opskrift: Hamburgerryg med stuvet spidskål

Tilberedningstid 50 minutter
  • Aftensmad
I gamle dage spiste vi danskere masser af kartofler, kål og kogt hamburgerryg. Og kørvel, som i dag er en lidt overset krydderurt. Vi vil gerne genoplive de gode traditioner,...
Læs Mere
291 visninger
Del

Opskrift: Gammeldags grydestegt kylling

Tilberedningstid 60 minutter
  • Aftensmad
Få ting i verden smager bedre end en gammeldags grydestegt kylling – i hvert fald hvis man er dansker. Andre nationaliteter kan dog også få smag for det: Vi har...
Læs Mere
115 visninger
Del

Opskrift: Brændende kærlighed vegetar

Tilberedningstid 40 minutter
  • Aftensmad
Den gamle danske klassiker, brændende kærlighed, er traditionelt noget med kartoffelmos, bacon og løg. En herlig og ganske nærende middagsret. Denne vegetarversion af brændende kærlighed er mindst lige så lækker...
Læs Mere
269 visninger
Del

Opskrift: Klassisk porretærte med skinke

Tilberedningstid 120 minutter
  • Aftensmad
  • Frokost
  • Tilbehør
  • Tærte
Porretærte med skinke er en klassiker. Og det er den naturligvis, fordi den smager så fantastisk godt. Det er mad for både voksne og børn – især om efteråret og...
Læs Mere
436 visninger
Del

Opskrift: Den perfekte blomkålsgratin

Tilberedningstid 80 minutter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
Hvis du aldrig har lavet gratin før, bæver du måske ved tanken om, hvordan du skal få den lige så luftig indeni og sprød udenpå som hos din mor eller...
Læs Mere
154 visninger
Del

Opskrift: Perfekt persillesovs

Tilberedningstid 15 minutter
  • Aftensmad
  • Sovs
  • Tilbehør
Klassisk persillesovs er en opbagt sovs. Det vil sige, at du starter med at piske mel i smeltet smør og herefter tilsætter væde. Og skal sovsen smage, som mormor eller...
Læs Mere
255 visninger
Del

Opskrift: Gammeldags stuvet spidskål

Tilberedningstid 25 minutter
  • Tilbehør
Sovsen til en virkelig god omgang stuvet spidskål består blandt andet af smør og fløde, så det er ikke ligefrem slankemad, vi taler om. Der skal også masser af kogevand...
Læs Mere
185 visninger
Del

Opskrift: Mørbradbøffer med bløde løg

Tilberedningstid 30 minutter
  • Aftensmad
  • Hovedretter
Vi danskere har en svaghed for svinemørbradens møre, bløde kød. Smagen er tryg og rar, mørheden er garanteret, og så følger der jo altid noget rart tilbehør med. Mørbradbøffer med...
Læs Mere
55 visninger
Del

Opskrift: Langtidsstegt ribbensteg

Tilberedningstid 240 minutter
  • Aftensmad
  • Hovedretter
Lad os lige få definitionerne på plads: Ribbensteg er en ganske fedtmarmoreret udskæring, mens kamsteg har fedt lige under sværen, men ellers består af et stort stykke fedtfrit kød. Det...
Læs Mere
7.082 visninger
Del

Opskrift: Langtidsstegt nakkefilet med spidskål

Tilberedningstid 6,5 timer
  • Aftensmad
Lad os være helt klare i mælet her: Dette er en ret for voksne, der holder af svinekød og kål som i gamle dage. Nakkefileten og spidskålen har braiseret (damp-stegt)...
Læs Mere
371 visninger
Del

Opskrift: Rigtig gammeldags æblekage

Tilberedningstid 45 minutter
  • Desserter
  • Kage
Gammeldags æblekage er en af danskernes yndlingsdesserter samt kager til kaffebordet. Forståeligt nok, for kombinationen er genial: Den bløde, let syrlige æblemos – den knasende sprøde rasp – det kolde,...
Læs Mere
133 visninger
Del

Opskrift: Abehjerne – farseret blomkål

Tilberedningstid 150 minutter
  • Aftensmad
  • Frikadeller
At farseret blomkål også kaldes abehjerne forstår du med det samme, når du presser den brunlige frikadellefars ned over det knudrede blomkålshoved. Det ser en smule uhyggeligt ud – men...
Læs Mere
1.544 visninger
Del

Opskrift: Enkel og perfekt rødgrød

Tilberedningstid 20 minutter
  • Desserter
I gamle dage kogte mormor rødgrød af alle havens bær. Og hun gjorde det grundigt, kogte bærrene helt i smadder, så man ikke kunne identificere, hvad der var hvad. Fint...
Læs Mere
45 visninger
Del

Opskrift: Stegt rødspætte – helt enkelt

Tilberedningstid 45 minutter
  • Aftensmad
  • Frokost
Heldigvis er det sæson for rødspætte hele året – selv om spisekvaliteten topper i sensommeren. Men det betyder, at det altid er muligt at sætte en helstegt rødspætte på bordet....
Læs Mere
115 visninger
Del

Opskrift: Gammeldags sommersalat

Tilberedningstid 15 minutter
  • Frokost
  • Tilbehør
Det er den pikante smag af rygeost, der gør sommersalat så speciel. Hvem elsker ikke den bløde creme og det sprøde knas fra radiser og agurk? Vi foretrækker, at der...
Læs Mere
1.172 visninger
Side 1 af 212»

Følg os på Facebook

Kategorier

Aftensmad

Aftensmad

Appetizer

Appetizer

Artikler

Artikler

Bålmad

Bålmad

Boller

Boller

Brunch

Brunch

Brød

Brød

Burger

Burger

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her deler vi de bedste opskrifter og gode råd til lækker mad

Læs privatlivspolitik

En god opskrift?

Har du en original madopskrift, der hører hjemme på SpicyTwist.dk? Send den gerne, hvis det er din egen – ikke én, du har fundet på nettet. Hvis vi bringer din opskrift, lover vi at kreditere dig med navn.

Skriv til hej @ spicytwist.dk

Følg os på Facebook

Elsker du også god mad?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Her deler vi de bedste opskrifter og gode råd til, hvordan man laver lækker mad

Læs privatlivspolitik
  • Om Spicy Twist
  • Kontakt
  • Annoncering
  • Cookie- og privatlivspolitik
  • Sitemap

SPICYTWIST: OPSKRIFTER MED MASSER AF SMAG - REGNBUEN 36, 3400 HILLERØD, [email protected] | © 2018

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på hjemmesiden. Jeg accepterer Læs mere
Privacy & Cookies Policy