https://spicytwist.dk
MENUMENU
  • Forside
  • Find opskrift
        • Madtyper
          • Morgenmad
          • Frokost
          • Aftensmad
          • Brød
          • Kage
        • Tilbehør
          • Sovs
          • Salater
          • Dressing
          • Snacks
          • Dip
        • Drikkevarer
          • Drinks
          • Juice
          • Smoothie
          • Saft
          • Snaps
        • Sund mad
          • Slankemad
          • Vegetarretter
          • Vegansk mad
          • Grøntsagsretter
          • Wok
        • Jorden rundt
          • Amerikansk mad
          • Dansk mad
          • Fransk mad
          • Græsk mad
          • Italiensk mad
          • Indisk mad
          • Mexicansk mad
          • Thai mad
        • Favoritter
          • Burger
          • Frikadeller
          • Lasagne
          • Pandekager
          • Pizza
          • Sushi
          • Tærte
        • Ingredienser
          • Retter med kylling
          • Retter med oksekød
          • Retter med svinekød
          • Retter med fisk
        • 3 retter
          • Forret
          • Hovedret
          • Dessert
  • Artikler
  • Om Spicy Twist
    • Læs om os
    • Nyhedsbrev
    • Kontakt os
    • Annoncering
MENUMENU
  • Forside
  • Find opskrift
        • Madtyper
          • Morgenmad
          • Frokost
          • Aftensmad
          • Brød
          • Kage
        • Tilbehør
          • Sovs
          • Salater
          • Dressing
          • Snacks
          • Dip
        • Drikkevarer
          • Drinks
          • Juice
          • Smoothie
          • Saft
          • Snaps
        • Sund mad
          • Slankemad
          • Vegetarretter
          • Vegansk mad
          • Grøntsagsretter
          • Wok
        • Jorden rundt
          • Amerikansk mad
          • Dansk mad
          • Fransk mad
          • Græsk mad
          • Italiensk mad
          • Indisk mad
          • Mexicansk mad
          • Thai mad
        • Favoritter
          • Burger
          • Frikadeller
          • Lasagne
          • Pandekager
          • Pizza
          • Sushi
          • Tærte
        • Ingredienser
          • Retter med kylling
          • Retter med oksekød
          • Retter med svinekød
          • Retter med fisk
        • 3 retter
          • Forret
          • Hovedret
          • Dessert
  • Artikler
  • Om Spicy Twist
    • Læs om os
    • Nyhedsbrev
    • Kontakt os
    • Annoncering
MENUMENU
  • Forside
  • Find opskrift
        • Madtyper
          • Morgenmad
          • Frokost
          • Aftensmad
          • Brød
          • Kage
        • Tilbehør
          • Sovs
          • Salater
          • Dressing
          • Snacks
          • Dip
        • Drikkevarer
          • Drinks
          • Juice
          • Smoothie
          • Saft
          • Snaps
        • Sund mad
          • Slankemad
          • Vegetarretter
          • Vegansk mad
          • Grøntsagsretter
          • Wok
        • Jorden rundt
          • Amerikansk mad
          • Dansk mad
          • Fransk mad
          • Græsk mad
          • Italiensk mad
          • Indisk mad
          • Mexicansk mad
          • Thai mad
        • Favoritter
          • Burger
          • Frikadeller
          • Lasagne
          • Pandekager
          • Pizza
          • Sushi
          • Tærte
        • Ingredienser
          • Retter med kylling
          • Retter med oksekød
          • Retter med svinekød
          • Retter med fisk
        • 3 retter
          • Forret
          • Hovedret
          • Dessert
  • Artikler
  • Om Spicy Twist
    • Læs om os
    • Nyhedsbrev
    • Kontakt os
    • Annoncering
  • Forside
  • Cuisine: Dansk mad

Cuisine: Dansk mad

Hvis vi siger: dansk mad. Hvad tænker du så på? Tænker du på gammel dansk mad som flæskesteg, frikadeller, forloren hare og æblekage? Eller tænker du på nyere dansk mad som rå grøntsager, salater med skvalderkål, hovedretter med levende myrer og desserter med havtorn? Begge dele er jo lige rigtigt. Dansk mad her i de senere år gennemgået en rivende udvikling, og med restaurant Noma i spidsen har det danske køkken været kåret som et af verdens bedste flere år i træk. På Spicy Twist fortolker vi dansk mad som en blanding af det gamle og det nye. Vores krydrede flæskesteg i sommerhalvåret er et godt eksempel.

Del

Opskrift: Letsaltede koteletter som stegt flæsk og persillesovs

Tilberedningstid 60 minutter
  • Aftensmad
  • Hovedretter
I det herrens år 2014 blev stegt flæsk med persillesovs kåret officielt som Danmarks nationalret. Og hvem kan være uenige, for den gamle mormorklassiker smager jo forbandet godt. Der er...
Læs Mere
117 visninger
Del

Opskrift: Perfekt stegt flæsk i ovn – ingen røg i køkkenet

Tilberedningstid 60 minutter
  • Aftensmad
  • Hovedretter
En ældre mand, hvis navn er redaktionens navn bekendt, får aldrig – som i ALDRIG – serveret stegt flæsk derhjemme. Hans meget pertentlige kone synes, køkkenet ligner en svinesti efter...
Læs Mere
799 visninger
Del

Opskrift: Mørbradbøffer med sund svampesovs

Tilberedningstid 30 minutter
  • Aftensmad
  • Frokost
  • Hovedretter
Mørbradbøffer med svampesovs har i årtier været en af danskernes livretter. Man skal da også være meget kræsen for ikke at kunne lide det milde, møre kød overhældt med en...
Læs Mere
194 visninger
Del

Opskrift: Risalamande af risottoris

Tilberedningstid 45 minutter
  • Desserter
Der er to ting, der bare ikke må gå galt juleaften: Flæskestegen SKAL være knasende sprød, og risalamanden SKAL være helt perfekt; ikke for tyk, ikke for tynd, ikke for...
Læs Mere
279 visninger
Del

Opskrift: Sol over Gudhjem

Tilberedningstid 20 minutter
  • Frokost
’Solskinsøen’ kaldes Bornholm kærligt af både lokale og turister. Og sandt er det, at der er flere solskinstimer på den skønne klippeø end noget andet sted i det ganske danske...
Læs Mere
339 visninger
Del

Opskrift: En grydefuld pragtfuld, gammeldags hønsekødssuppe for 40 kr.

Tilberedningstid 150 minutter
  • Aftensmad
Lige nu er du højst sandsynligt i færd med at lede efter den helt rigtige opskrift på hønsekødssuppe, og du skal endelig fortsætte jagten, hvis vores tanker ikke matcher dine...
Læs Mere
409 visninger
Del

Opskrift: En fuldkommen upolitisk makrelmad

Tilberedningstid 10 minutter
  • Frokost
Meget kan man mene om vores højvelbårne fru statsminister – og det gør man sandelig også rundt omkring i de små hjem og store palævillaer – men man må i...
Læs Mere
564 visninger
Del

Opskrift: Nynordisk kartoffelpizza med Vesterhavsost, hvidløg og rosmarin

Tilberedningstid 120 minutter
  • Aftensmad
  • Pizza
Italiensk kartoffelpizza med frisk mozzarella og rosmarin er en af de mest populære pizzatyper her i landet. Vi danskere er jo vilde med pizza, og vi elsker kartofler, så kombinationen...
Læs Mere
526 visninger
Del

Opskrift: Mormors skønne, sunde kørvelsuppe med smilende æg

Tilberedningstid 55 minutter
  • Aftensmad
  • Suppe
Kørvel er en vidunderlig krydderurt, som vi spiser alt for lidt af. Smagen er først og fremmest GRØN med noter af fennikel og lakrids – lidt á la esdragon. Og...
Læs Mere
3.119 visninger
Del

Opskrift: Stegte havtaskekæber med dildkartofler

Tilberedningstid 25 minutter
  • Aftensmad
Havtaskekæber er en luksusspise, som er værd at investere i, når det skal være ekstra lækkert en dag. Fisken er næsten hummeragtig i smag og konsistens – og så er...
Læs Mere
2.190 visninger
Del

Opskrift: Hakkebøf med bløde løg

Tilberedningstid 45 minutter
  • Aftensmad
Hakkebøffer er så nær ved at være Danmarks nationalret, at vi ligefrem kalder det dansk bøf. Det er mindst lige så dansk som frikadeller, flæskesteg og leverpostej. Den mest populære...
Læs Mere
605 visninger
Del

Opskrift: Hjemmelavet luksus leverpostej med bacon

Tilberedningstid 45 minutter
  • Frokost
Leverpostej er blandt danskernes absolutte favoritter på frokostbordet. Små 20.000 ton leverpostej bliver der sat til livs hvert år i vores lille land! En gammeldags leverpostej består primært af lever,...
Læs Mere
1.210 visninger
Del

Opskrift: Gammeldags kogt oksebryst

Tilberedningstid 170 minutter
  • Aftensmad
  • Suppe
Der er ikke mange udskæringer på koen, der smager bedre end brystkødet. Det er perfekt fedtmarmoreret og fyldt med god smag, og kogningen af det lækre kød resulterer i en...
Læs Mere
2.182 visninger
Del

Opskrift: Stuvet grønkål på en nemmere måde

Tilberedningstid 25 minutter
  • Tilbehør
Lad os starte med at oplyse, at du både kan bruge hel grønkål på stok og færdigplukket grønkål i denne opskrift. Forskellen er blot, at du med hel grønkål lige...
Læs Mere
612 visninger
Del

Opskrift: Stuvet rosenkål og kogt hamburgerryg

Tilberedningstid 70 minutter
  • Aftensmad
Lad os starte med at gå til bekendelse: Indtil i dag har vi alle sammen her på Spicy Twists kålredaktion HADET kogt rosenkål. Lige siden vores barndom har vi tænkt...
Læs Mere
978 visninger
Del

Opskrift: Bygotto med blomkål

Tilberedningstid 35 minutter
  • Forretter
  • Tilbehør
En cremet, italiensk risotto med svampe samt masser af hvidvin, smør og parmesan smager vidunderligt, når den er ordentligt lavet. Risotto er ægte comfort food, når det er allerhyggeligst. Meeen...
Læs Mere
361 visninger
Del

Opskrift: Sommer-hakkebøf med hvidløgssmør

Tilberedningstid 40 minutter
  • Aftensmad
Hakkebøf (eller dansk bøf) er en pragtfuld opfindelse, og sådan en friskstegt svend smager lige godt sommer som vinter. Normalt skal der jo bare salt og friskkværnet peber på en...
Læs Mere
391 visninger
Del

Opskrift: Kold kartoffelsalat med esdragon

Tilberedningstid 25 minutter
  • Tilbehør
Kold kartoffelsalat er en af danskernes favoritter som tilbehør til alt muligt: Frikadeller, koteletter, bøffer, pølser… En rigtig gammeldaws kartoffelsalat skal selvfølgelig være vendt i majonæse. Og ved du, hvad...
Læs Mere
417 visninger
Del

Opskrift: Fyldte hjerter i flødesovs

Tilberedningstid 240 minutter
  • Aftensmad
En nær nordjysk veninde serverede denne klassiske, danske ret for Spicy Twist og røbede samtidig hemmeligheden bag det møre, gode kød: I stedet for at koge hjerterne 1 times tid,...
Læs Mere
883 visninger
Del

Opskrift: Sprøde hjemmelavede flæskesvær

Tilberedningstid 90 minutter
  • Snacks
Vi er vist mange i det danske land, der elsker dem så godt, vi kan: De knasende sprøde salte flæskesvær, som næsten kræver at blive skyllet med iskoldt øl og...
Læs Mere
873 visninger
Del

Opskrift: Løvstikkesalt (hjemmelavet grøntsagsbouillon)

Tilberedningstid 10 minutter
  • Frikadeller
  • Tilbehør
Den kraftigt smagende, hurtigt voksende krydderurt, løvstikke, kaldes med god grund bouillonurt eller maggiurt. Løvstikke smager simpelt hen af grøntsagsbouillon, når den bliver kogt. Her i Danmark har vi tradition...
Læs Mere
1.343 visninger
Del

Opskrift: Luksus rejesalat med asparges

Tilberedningstid 20 minutter
  • Frokost
Danske supermarkeder og slagtere sælger tonsvis af majonæsesalater til lækkersultne danskere. Skinkesalat, italiensk salat, hønsesalat – og naturligvis rejesalat. Ikke et ondt ord om de færdiglavede salater (man skal jo...
Læs Mere
4.482 visninger
Del

Opskrift: Sådan koger du nye kartofler

Tilberedningstid 20 minutter
  • Tilbehør
År for år kan de dygtige danske bønder og gartnere grave deres nye kartofler op stadigt tidligere. Allerede medio april er efterhånden ikke noget usædvanligt tidspunkt at kunne købe en...
Læs Mere
419 visninger
Del

Opskrift: Mild og rund peberrodscreme

Tilberedningstid 15 minutter
  • Frokost
  • Tilbehør
Peberrod kaldes også Nordens ingefær. Den stærke, hvide rod er ufatteligt sund – peberrod indeholder bl.a. 3 gange flere C-vitaminer end citron! Desuden sætter peberrod gang i forbrændingen på samme...
Læs Mere
2.974 visninger
Del

Opskrift: Slagterens luksus skinkesalat

Tilberedningstid 20 minutter
  • Frokost
Der findes to skoler inden for skinkesalat: Den finthakkede skinkesalat, hvor kødet køres gennem en kødhakker – og den grove skinkesalat med hele skinkestykker. Af gode grunde er den grove...
Læs Mere
5.053 visninger
Del

Opskrift: Sandwich med laks og peberrod

Tilberedningstid 25 minutter
  • Frokost
Er det snart tid til en skovtur? Vandretur? Køretur? En hvilken som udflugt… Når du skal servere sandwich for folk på farten, er laks altid en populær og lækker form...
Læs Mere
936 visninger
Del

Opskrift: Kartoffelsalat med dildmayo

Tilberedningstid 15 minutter
  • Salater
En rigtig gammeldags kartoffelsalat, som mormor lavede den, skal naturligvis være rørt med en god majonæse. Og ved du, hvad den bedste mayo er? Det er dén, du selv laver!...
Læs Mere
824 visninger
Del

Opskrift: Gammeldags sprængt oksebryst

Tilberedningstid 48 timer
  • Aftensmad
  • Frokost
Hvis du lægger mærke til menukortet på de bedre frokostrestauranter, vil du altid kunne finde klassikeren: Sprængt oksebryst. Ofte garneret med høvlet peberrod eller peberrodscreme. Her taler vi om mormormad,...
Læs Mere
7.196 visninger
Del

Opskrift: Kogt torskerogn – sådan gør du

Tilberedningstid 50 minutter
  • Aftensmad
  • Frokost
Frisk torskerogn kaldes også torskens bukser eller torskebukser. Det er en udsøgt delikatesse, som kan nydes både kold og varm, kogt og stegt, som frokost og som aftensmad. Det er...
Læs Mere
1.296 visninger
Del

Opskrift: Sprød & saftig flæskestegssandwich

Tilberedningstid 4 timer
  • Frokost
Den gode nyhed er, at det ikke er spor svært at lave en fuldkommen perfekt flæskestegssandwich helt fra grunden. Langt bedre end dem, du kan købe i dyre domme rundt...
Læs Mere
616 visninger
Side 1 af 3123»

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Her deler vi de bedste opskrifter og gode råd til, hvordan man laver lækker mad

Læs privatlivspolitik

En god opskrift?

Har du en original madopskrift, der hører hjemme på SpicyTwist.dk? Send den gerne, hvis det er din egen – ikke én, du har fundet på nettet. Hvis vi bringer din opskrift, lover vi at kreditere dig med navn.

Skriv til hej @ spicytwist.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Her deler vi de bedste opskrifter og gode råd til, hvordan man laver lækker mad

Læs privatlivspolitik

Følg os på Facebook

  • Om Spicy Twist
  • Kontakt
  • Annoncering
  • Cookie- og privatlivspolitik
  • Sitemap

SPICYTWIST: OPSKRIFTER MED MASSER AF SMAG - LIGUSTERVEJ 12, 3390 HUNDESTED, HEJ@SPICYTWIST.DK | ©

Vi bruger cookies til at forbedre din oplevelse på hjemmesiden. Jeg accepterer Læs mere
Privacy & Cookies Policy

Privacy Overview

This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary
Altid aktiveret

Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.

Non-necessary

Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.

GEM & ACCEPTÈR