Artikel: Sådan skræller du en ananas på 10 min. med mindst muligt spild
Frisk ananas er en af verdens lækreste frugter – og en af de sundeste! Men hvordan får man skrællen af den stikkende krabat, uden at halvdelen går til spilde? Her kommer en smart 4-punkts quick guide…
Din krop skriger efter ananas
Når man først én gang har smagt de saftige, gule stykker skåret ud af en frisk, solmoden ananas, løber tænderne i vand ved tanken om at få en omgang mere. Øj, hvor er det lækkert!
Men ananas er meget mere end ”bare” en himmerigsmundfuld. Det er en frugt sprængfyldt med gode sager, der gavner dit helbred.
I flere artikler fremhæves 8 sunde grunde til at spise ananas. Lad os her blot konstatere, at ananas indeholder kolossalt meget C-vitamin (styrker immunforsvaret), A-vitamin, beta-caroten, bromelain (anti-inflammatorisk), forskellige flavonoider, kalcium (styrker knoglerne) og store mængder mangan (kan virke kræftforebyggende). Desuden er ananas fyldt med fibre, der er godt for din mave og fordøjelse.
Bemærk: Ananassens sundhedsfremmende egenskaber findes især i den friske frugt. I ananas på dåse er meget af det sunde forsvundet i konserveringsprocessen; desuden er den henkogte frugt tilsat masser af usundt sukker.
1-2-3-4: Sådan skræller du en ananas
For at skrælle en frisk ananas skal du bare bruge et spækkebræt og en skarp kniv…
1: Skær enderne af ananassen
2: Skær et tyndt lag skræl af ananassen, så de brune ”øjne” kommer til syne – bemærk, at ”øjnene” sidder i lige linjer på skrå
3: Snit ned på hver side af en stribe ”øjne”, der ligger på linje, indtil du har fjernet alle ”øjne – ananassen får nu et smukt, skråstribet mønster
4. Del ananassen i kvarter og skær den hårde stok ud *)
Nu er ananassen klar til at skære ud i mundrette stykker. God fordøjelse ☺
*) Somme tider er stokken blød nok til, at du kan spise den, men som ofte er den for hård og må kasseres. HVIS du kan spise stokken, så gør det endelig: Stokken har nemlig mindst lige så mange fibre og vitaminer som det bløde ananaskød.