Opskrift: Malaysisk curry med mørbrad og blomkål
Forrygende lækker ret med kokosmælk og skønne krydderier

0 0
Opskrift: Malaysisk curry med mørbrad og blomkål

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Krydderiblanding
1 tsk. spidskommen
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. kardemomme
1 tsk. brunt sukker
1 tsk. salt
0.5 tsk. kanel
0.5 tsk. gurkemeje
Kød
1 svinemørbrad
2 spsk. olie
Salt
Grønt
2 spsk. olie
2 fed hvidløg
30 g frisk ingefær
1 frisk chili
2 spsk. olie
1 spsk. rød karrypasta
2 dl kokosmælk
0.5 lime, saften
1 blomkål
1 rød peber
0.5 bdt. mynte
0.5 bdt. koriander

Ingredienser

  • Krydderiblanding

  • Kød

  • Grønt

Et par ord om vores opskrift

Del

For en del år siden tog Spicy Twist futtoget fra Singapore til Malaysias hovedstad, Kuala Lumpur. Efter en meget, meget smuk togtur blev begejstringen kun endnu større, da vi opdagede den fantastiske madkultur, vi var nået frem til.

Indisk, kinesisk og malaysisk tradition blander sig i de eksotiske gryder, og smagsbilledet er raffineret og farverigt som et maleri af Gauguin. Masser af krydderier og friske krydderurter mikses med sunde grøntsager samt kød eller fisk. Det kan blive en anelse stærkt, men slet ikke som de ildsprudlende retter i Thailand.

De malaysiske curries er hele rejsen værd i sig selv. En curry skal her opfattes som en gryderet – og altså ikke som en tallerken mad krydret med gul karry.

Dagens malaysiske curry med svinemørbrad og blomkål smager så forrygende godt og autentisk, at du bare skal lukke øjnene, mens du tygger; så befinder du dig pludselig små 10.000 kilometer længere mod øst.

Opskriften er nedskrevet af en malaysisk kvinde bosiddende i England. Her er hele mangfoldigheden af krydderier og urter (bare rolig, det er ikke spor svært), her er grøntsager og kød, og så er der en sjat kokosmælk til at fremme lækkerheden,

I forhold til den oprindelige opskrift har vi foretaget et par små modifikationer: Rød peber erstatter grønne bønner, limesaft erstatter tamarind, og 1 stængel citrongræs er udeladt.

I Malaysia består en hvilken som helst curry af selve gryderetten, og hertil serveres et antal små sideretter som chutney og krydrede småsalater. Og – naturligvis – en dampende skål fyldt med velkogte jasminris.

PS. Du kan sagtens stille små skåle med peanuts, rosiner, ristet kokosmel og mangochutney på bordet, hvis det skal være en festaften.

Ingredienser

Antal personer:
Krydderiblanding
1 tsk. spidskommen
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. kardemomme
1 tsk. brunt sukker
1 tsk. salt
0.5 tsk. kanel
0.5 tsk. gurkemeje
Kød
1 svinemørbrad
2 spsk. olie
Salt
Grønt
2 spsk. olie
2 fed hvidløg
30 g frisk ingefær
1 frisk chili
2 spsk. olie
1 spsk. rød karrypasta
2 dl kokosmælk
0.5 lime, saften
1 blomkål
1 rød peber
0.5 bdt. mynte
0.5 bdt. koriander

Sådan gør du

1
Færdig

Afpuds mørbraden for sener, skær i mundrette stykker og krydr med lidt salt

2
Færdig

Steg kødet lidt ad gangen ved høj varme i olien - det skal blive flot brunt, men ikke gennemstegt

3
Færdig

Stil kødet til side og tilføj ny olie til panden

4
Færdig

Steg finthakket hvidløg, ingefær og chili (uden kerner) 2-3 minutter ved middel varme

5
Færdig

Tilføj rød karry samt krydderiblandingen (som skal være pulveriseret) og steg med 1 minut

6
Færdig

Tilføj kokosmælk og limesaft og kog med 3 minutter

7
Færdig

Tilføj blomkål skåret i små, mundrette stykker og buketter - vend rundt i sovsen - læg låg på panden og kog i 5 minutter

8
Færdig

Tilføj rød peber skåret i strimler samt kød og kødsaft - rør rundt - læg låg på panden og kog i 5 minutter

9
Færdig

Tag panden af ilden, rør halvdelen af den groft strimlede mynte og koriander i retten - drys resten over og servér rygende varmt

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.500 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Grillede koteletter som kebab
forrige
Opskrift: Grillede koteletter som kebab
Mojito med pastis -pastisito
næste
Opskrift: Mojito med pastis -pastisito
Grillede koteletter som kebab
forrige
Opskrift: Grillede koteletter som kebab
Mojito med pastis -pastisito
næste
Opskrift: Mojito med pastis -pastisito

Tilføj Din Kommentar