Opskrift: Hjemmelavet etiopisk berbere-krydderi

0 0
Opskrift: Hjemmelavet etiopisk berbere-krydderi

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
10 stk. hel allehånde
10 stk. kardemomme, frøene
10 stk. nelliker
3 tsk. fennikelfrø
2 tsk. bukkehornsfrø
2 tsk. hel sort peber
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. spidskommen
Desuden
3 tsk. paprika
2 tsk. salt
2 tsk. gurkemeje
1 tsk. chilliflager
1 tsk. cayennepeber
1 tsk. stødt muskatnød
Til sidst
20 g frisk ingefær, revet
2 kanelstænger
Tilhører:
  • Stærk mad

Ingredienser

  • Desuden

  • Til sidst

Et par ord om vores opskrift

Del

Fantastisk krydderiblanding, der slår den indiske garam masala med flere længder. Med berbere-krydderi kan du glæde dig til de lækreste og mest eksotiske gryderetter, du nogensinde har smagt. Justér eventuelt på den afrikanske varme ved at skrue en smule ned for chili og cayennepeber.

Læs mere om berbere-krydderi efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
10 stk. hel allehånde
10 stk. kardemomme, frøene
10 stk. nelliker
3 tsk. fennikelfrø
2 tsk. bukkehornsfrø
2 tsk. hel sort peber
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. spidskommen
Desuden
3 tsk. paprika
2 tsk. salt
2 tsk. gurkemeje
1 tsk. chilliflager
1 tsk. cayennepeber
1 tsk. stødt muskatnød
Til sidst
20 g frisk ingefær, revet
2 kanelstænger
5 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rist de 8 første krydderier på en pande ved middelhøj varme, til de dufter kraftigt

2
Færdig

Knus de ristede krydderier i en morter eller kaffemølle

3
Færdig

Bland sammen med de næste 6 krydderier

4
Færdig

Gem krydderiblandingen i en lufttæt beholder, til den skal bruges

5
Færdig

Når du skal bruge berbere-krydderiet i en gryderet, skal du lige varme det op i lidt fedtstof og herefter tilsætte revet ingefær og kanelstænger

Mere om hjemmelavet berbere-krydderi

Berbere-krydderiblandingen er en hjørnesten i køkkenerne i Etiopien og Eritrea. Navnet kommer af det lokale ord for stærk, ’barbare’. Og ja, berbere er opstået som en særdeles stærk smagsgiver i maden. Lige som folkeslag i næsten alle andre varme lande verden over elsker afrikanere stærk mad.

Men, men, men – heldigvis kan vi jo selv justere på styrken. Berbere indeholder både sort peber, cayennepeber og chili, og det står dig jo frit for at reducere mængderne af disse brændende ingredienser.

Til gengæld udgør alle de øvrige krydderier i blandingen en fantastisk helhed, der af kendere sammenlignes med den indiske garam masala. Her på Spicy Twist synes vi faktisk bare, berbere-krydderiet er endnu mere raffineret end sin indiske kollega.

Berbere giver dybde, varme og sammenhængskraft til al slags mad:

  • Gryderetter med kylling, kød eller fisk
  • Stuvninger med grøntsager
  • Som dry rub-marinering af kød og fisk
  • Som marinade (blandet med olie og citron) til kød, fisk og grønt

Prøv Spicy Twists udgave af en etiopisk gryderet med kylling og sorte linser. Opskriften finder du nedenfor. Sjovt nok passer den mængde berbere-krydderi, som du netop har lavet, præcis til den mængde, der skal bruges i den skønne etiopiske kyllinge/linseret.

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Lasagnette med kylling
forrige
Opskrift: Nem og sund lasagnette med kylling
toscansk squashtærte - scarpaccia
næste
Opskrift: Nem toscansk squashtærte – scarpaccia
Lasagnette med kylling
forrige
Opskrift: Nem og sund lasagnette med kylling
toscansk squashtærte - scarpaccia
næste
Opskrift: Nem toscansk squashtærte – scarpaccia

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here