Opskrift: Hjemmelavet solbærsaft – koncentreret
med solbær, sukker og vand

0 0
Opskrift: Hjemmelavet solbærsaft – koncentreret

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kg solbær, rensede
400 g sukker
2 dl vand

Hvis du holder af et glas iskold Ribena, vil du elske din egen solbærsaft

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Der er noget overskudsagtigt over at servere sin egen hjemmelavede solbærsaft for venner og bekendte. Og deres børn. For de fleste mennesker, unge som gamle, elsker jo et glas Ribena fortyndet med vand og masser af is.

Men kan man virkelig lave den slags selv? Svaret er ja. Med tilføjelsen: Det er utroligt let og ret hurtigt.

Vi har den holdning, at saften skal være ret koncentreret – så er den lettere at opbevare, og så kan man ved servering fortynde den, så meget man vil. Derfor putter vi ikke meget vand i under tilberedningen, men en hel del sukker. Ud af 1 kg solbær får du 1/2 liter meget koncentreret saft, som ikke ser ud af meget i en flaske.

Saften skal dog fortyndes 4-5 gange ved servering, og så bliver det til 2-3 liter dejlig solbærsaftevand. Desuden kan du genbruge solbærrene, som sies fra, som det skønneste solbærsyltetøj.

Du kan også bruge din solbærsaft som dejlig velkomstdrink: Bland 1-2 spsk. koncentreret solbærsaft i et glas hvidvin eller champagne – og værsgo, så står du pludselig med en superlækker kir eller kir royal.

Hvis du laver meget saft, der skal gemmes længe, skal du hælde den på patentflasker, der er skoldet i kogende vand med 1 tsk. Atamon pr. flaske. Uden Atamon kan saften holde sig ca. 14 dage i en lukket flaske i køleskabet.

Fortæl os, hvad du synes om opskriften. Både ros og ris modtages med kyshånd. Klik på kommentarfeltet herunder og skriv din (k)ærlige mening.

Ingredienser

Antal personer:
1 kg solbær, rensede
400 g sukker
2 dl vand
3 fra 8 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Bring solbær, sukker og vand i kog og lad småkoge under låg i 20 minutter

2
Færdig

Si saften gennem et klæde og sørg for at presse al saft ud af bærrene

3
Færdig

Hæld saften på skoldede flasker og luk til med set samme

4
Færdig

Brug de tiloversblevne bær som syltetøj, på din yoghurt eller i pandekager

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Mørbradbøffer med karamelliserede frugter
forrige
Opskrift: Mørbradbøffer med karamelliserede frugter
skrift: Lækre salviechips på 5 minutter
næste
Opskrift: Lækre salviechips på 5 minutter
Opskrift: Mørbradbøffer med karamelliserede frugter
forrige
Opskrift: Mørbradbøffer med karamelliserede frugter
skrift: Lækre salviechips på 5 minutter
næste
Opskrift: Lækre salviechips på 5 minutter

2 Comments Skjul kommentarer

Kære Rasmus

Ja, frosne solbær er præcis lige så gode som friske. God fornøjelse.

Appetitlige hilsener fra Spicy Twist

Tilføj Din Kommentar