Opskrift: Kinesisk svinekød i sursød sovs med appelsin

0 0
Opskrift: Kinesisk svinekød i sursød sovs med appelsin

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
400 g svinekød i tern
4 spsk. majsstivelse
4 dl olie
Marinade
1 spsk. soya
1 spsk. majsstivelse
1 tsk. bagepulver
1 tsk. riseddike
1 tsk. salt
Sursød sovs
2.5 spsk. riseddike
2.5 spsk. sukker
2.5 spsk. soya
2.5 spsk. ketchup
Grøntsager
2 peberfrugter
2 rødløg
1 æble
1 fennikel
1 appelsin
2 spsk. olie

Sprødt svinekød i en ualmindeligt venlig sovs

Ingredienser

  • Marinade

  • Sursød sovs

  • Grøntsager

Et par ord om vores opskrift

Del

Europæere og asiater har forskellige måder at behandle svinekød på. I Danmark ville mange nok vælge at stege kødet på en pande eller koge kødet direkte i den sovs, der serveres til.

I Asien dybsteger man ofte kødet. Én gang, hvis det skal være sprødt. To gange, hvis det skal være meget sprødt.

Til den klassiske kantonesiske ret svinekød i sursød sovs findes der opskrifter med både sprødt og meget sprødt svinekød, altså dybstegt én eller to gange. Vi synes, det er rigeligt med én omgang stegning – kødet holder sig efterfølgende fint sprødt i den skønne sovs.

I mange opskrifter på svinekød i sursød sovs anvendes peberfrugter i forskellige farver – og dåseananas. Peberfrugterne er en fin idé (vi supplerer med fennikel og æble), men dåseananassen kan med fordel erstattes af frisk appelsin. Appelsin er sundere, billigere, mere klimavenligt – og smager mindst lige så godt.

For at lave en virkelig god omgang kinesisk svinekød i sursød sovs skal du igennem 5 forskellige trin. Det er heldigvis ikke spor svært, se bare her:

  1. Marinering. Svinekød i mundrette tern hældes i en frysepose med ingredienserne til marinade. I marinaden skal der blandt andet bagepulver, som er med til at mørne kødet. Svinekødet behøver kun at marinere 20 minutter, men bliver kun bedre af at trække yderligere. Inden kødet steges, hældes evt. væde fra, og så skal det lige vendes i majsstivelse.
  2. Sursød sovs. Ingredienserne røres sammen i en skål på forhånd, så sovsen er klar til at hælde over grøntsagerne, så snart de stegt. Selv om den smager vildt godt, skal der altså kun så meget sovs til, at det lige klæber til grøntsager og kød.
  3. Grøntsager. Fennikel skal skæres meget tyndt, gerne på mandolinjern, mens rødløg, æble og peberfrugt snittes i tynde både. Appelsinen skæres i mindre stykker, gerne fileter, hvis du orker det – de skal først tilsættes til sidst som det friske indslag i retten.
  4. Lynstegning. Grøntsagerne lynsteges i en smule olie – bare 5 minutter – hvorefter den sursøde sovs hældes ved og varmes igennem. Sluk for blusset og tilsæt appelsinstykker.
  5. Dybstegning. Olien varmes op ved høj varme i en gryde og kødet plumpes i lidt ad gangen. Allerede efter 3-4 minutter er kødet brunt og sprødt. Fisk kødet op med en hulske, læg på fedtsugende papir og steg en ny portion.

Når alt kødet er stegt, blandes det med grøntsager og sursød sovs og serveres straks. En skål perfekt kogte ris smager fortryllende til.

Ingredienser

Antal personer:
400 g svinekød i tern
4 spsk. majsstivelse
4 dl olie
Marinade
1 spsk. soya
1 spsk. majsstivelse
1 tsk. bagepulver
1 tsk. riseddike
1 tsk. salt
Sursød sovs
2.5 spsk. riseddike
2.5 spsk. sukker
2.5 spsk. soya
2.5 spsk. ketchup
Grøntsager
2 peberfrugter
2 rødløg
1 æble
1 fennikel
1 appelsin
2 spsk. olie
4 fra 2 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Hæld svinekødet i en frysepose sammen med ingredienserne til marinade. Lad marinere mindst 20 minutter, gerne længere

2
Færdig

Hæld evt. væde fra det marinerede svinekød og vend kødet i majsstivelse

3
Færdig

Rør ingredienserne til sursød sovs sammen og stil til side

4
Færdig

Skær peberfrugter, rødløg og æble i tynde både – snit fennikel så tyndt som muligt, gerne på mandolinjern - skær appelsinen i mindre stykker, gerne som fileter (uden hinder)

5
Færdig

Lynsteg grøntsagerne 5 minutter på en hed pande i lidt olie - tilsæt så den sursøde sovs, varm igennem og sluk for blusset - tilsæt appelsinstykkerne

6
Færdig

I en gryde opvarmer du olien ved høj varme - når olien er meget varm, plumper du noget af kødet i og steger 3-4 minutter, til det er brunt og sprødt - fisk op med en hulske og læg på fedtsugende papir - steg en ny portion

7
Færdig

Bland alt det stegte kød med grøntsager og sursød sovs og servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Sushi-bowl-med-teriyaki-laks-spinat-og-avocado
forrige
Opskrift: Sushi-bowl med teriyaki-laks, spinat og avocado
Groen-morgenmad-med-groenkaal-og-soede-kartofler
næste
Opskrift: Grøn morgenmad – med grønkål og søde kartofler
Sushi-bowl-med-teriyaki-laks-spinat-og-avocado
forrige
Opskrift: Sushi-bowl med teriyaki-laks, spinat og avocado
Groen-morgenmad-med-groenkaal-og-soede-kartofler
næste
Opskrift: Grøn morgenmad – med grønkål og søde kartofler

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here