Ingredienser
-
400 g svinekød i tern
-
4 spsk. majsstivelse
-
4 dl olie
-
Marinade
-
1 spsk. soya
-
1 spsk. majsstivelse
-
1 tsk. bagepulver
-
1 tsk. riseddike
-
1 tsk. salt
-
Sursød sovs
-
2.5 spsk. riseddike
-
2.5 spsk. sukker
-
2.5 spsk. soya
-
2.5 spsk. ketchup
-
Grøntsager
-
2 peberfrugter
-
2 rødløg
-
1 æble
-
1 fennikel
-
1 appelsin
-
2 spsk. olie
Et par ord om vores opskrift
Europæere og asiater har forskellige måder at behandle svinekød på. I Danmark ville mange nok vælge at stege kødet på en pande eller koge kødet direkte i den sovs, der serveres til.
I Asien dybsteger man ofte kødet. Én gang, hvis det skal være sprødt. To gange, hvis det skal være meget sprødt.
Til den klassiske kantonesiske ret svinekød i sursød sovs findes der opskrifter med både sprødt og meget sprødt svinekød, altså dybstegt én eller to gange. Vi synes, det er rigeligt med én omgang stegning – kødet holder sig efterfølgende fint sprødt i den skønne sovs.
I mange opskrifter på svinekød i sursød sovs anvendes peberfrugter i forskellige farver – og dåseananas. Peberfrugterne er en fin idé (vi supplerer med fennikel og æble), men dåseananassen kan med fordel erstattes af frisk appelsin. Appelsin er sundere, billigere, mere klimavenligt – og smager mindst lige så godt.
For at lave en virkelig god omgang kinesisk svinekød i sursød sovs skal du igennem 5 forskellige trin. Det er heldigvis ikke spor svært, se bare her:
- Marinering. Svinekød i mundrette tern hældes i en frysepose med ingredienserne til marinade. I marinaden skal der blandt andet bagepulver, som er med til at mørne kødet. Svinekødet behøver kun at marinere 20 minutter, men bliver kun bedre af at trække yderligere. Inden kødet steges, hældes evt. væde fra, og så skal det lige vendes i majsstivelse.
- Sursød sovs. Ingredienserne røres sammen i en skål på forhånd, så sovsen er klar til at hælde over grøntsagerne, så snart de stegt. Selv om den smager vildt godt, skal der altså kun så meget sovs til, at det lige klæber til grøntsager og kød.
- Grøntsager. Fennikel skal skæres meget tyndt, gerne på mandolinjern, mens rødløg, æble og peberfrugt snittes i tynde både. Appelsinen skæres i mindre stykker, gerne fileter, hvis du orker det – de skal først tilsættes til sidst som det friske indslag i retten.
- Lynstegning. Grøntsagerne lynsteges i en smule olie – bare 5 minutter – hvorefter den sursøde sovs hældes ved og varmes igennem. Sluk for blusset og tilsæt appelsinstykker.
- Dybstegning. Olien varmes op ved høj varme i en gryde og kødet plumpes i lidt ad gangen. Allerede efter 3-4 minutter er kødet brunt og sprødt. Fisk kødet op med en hulske, læg på fedtsugende papir og steg en ny portion.
Når alt kødet er stegt, blandes det med grøntsager og sursød sovs og serveres straks. En skål perfekt kogte ris smager fortryllende til.
Ingredienser
400 g svinekød i tern | |
4 spsk. majsstivelse | |
4 dl olie | |
Marinade |
|
1 spsk. soya | |
1 spsk. majsstivelse | |
1 tsk. bagepulver | |
1 tsk. riseddike | |
1 tsk. salt | |
Sursød sovs |
|
2.5 spsk. riseddike | |
2.5 spsk. sukker | |
2.5 spsk. soya | |
2.5 spsk. ketchup | |
Grøntsager |
|
2 peberfrugter | |
2 rødløg | |
1 æble | |
1 fennikel | |
1 appelsin | |
2 spsk. olie |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hæld svinekødet i en frysepose sammen med ingredienserne til marinade. Lad marinere mindst 20 minutter, gerne længere |
2
Færdig
|
Hæld evt. væde fra det marinerede svinekød og vend kødet i majsstivelse |
3
Færdig
|
Rør ingredienserne til sursød sovs sammen og stil til side |
4
Færdig
|
Skær peberfrugter, rødløg og æble i tynde både – snit fennikel så tyndt som muligt, gerne på mandolinjern - skær appelsinen i mindre stykker, gerne som fileter (uden hinder) |
5
Færdig
|
Lynsteg grøntsagerne 5 minutter på en hed pande i lidt olie - tilsæt så den sursøde sovs, varm igennem og sluk for blusset - tilsæt appelsinstykkerne |
6
Færdig
|
I en gryde opvarmer du olien ved høj varme - når olien er meget varm, plumper du noget af kødet i og steger 3-4 minutter, til det er brunt og sprødt - fisk op med en hulske og læg på fedtsugende papir - steg en ny portion |
7
Færdig
|
Bland alt det stegte kød med grøntsager og sursød sovs og servér straks |