• Forside
  • Brunch
  • Opskrift: Grøn morgenmad – med grønkål og søde kartofler

Opskrift: Grøn morgenmad – med grønkål og søde kartofler

0 0
Opskrift: Grøn morgenmad – med grønkål og søde kartofler

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 søde kartofler
2 rødløg
2 spsk. olie
2 tsk. spidskommen, knust
2 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
300 g grønkål, renset
0.5 lime, saften
Desuden
4 æg
2 avocadoer
Chiafrø

Sund og lækker brunchtallerken med et pift af Indien

Tilhører:
  • Sund mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Desuden

Et par ord om vores opskrift

Del

Vidste du, at grønkål stimulerer din hjerneaktivitet? Grønkål har utroligt mange gode egenskaber og er ganske enkelt noget af det sundeste, du overhovedet kan spise.

Undskyld, men kan du forestille dig en bedre start på dagen end at guffe noget grønkål i smagfuldt selskab med en masse andre lækkerier?

Denne engelsk-indisk-inspirerede morgenmadstallerken er propfyldt med de grønne, sunde råvarer, som heldigvis er blevet så moderne ude på de Instagram-smarte cafeer:

Grønkål, søde kartofler, avocado, løg, citrus, chiafrø – og så lige et spejlæg med flydende æggeblomme for at give hele herligheden et skud cremet luksus. Og for at give dig nogle gode proteiner til dine biceps.

Den skønne, grønne morgenmad bindes sammen af knust spidskommen, som får retten til at dufte og smage af en dejlig solskinsdag i farverige Indien.

Heldigvis er det både hurtigt og let at lave en grøn morgenmadstallerken med grønkål og søde kartofler. Især hvis du har købt en pose grønkål, der allerede er skyllet og klar til brug.

  • De søde kartofler og rødløg skal steges 10 minutter sammen med krydderierne
  • Grønkålen tilsættes og skal have 3 minutter sammen kartofler og løg
  • Nu mangler du bare at stege spejlæg (5 minutter) og skære avocadoer pænt ud
  • Til sidst smider du en håndfuld chiafrø over – og så er der serveret

Vil du servere brød til, så prøv butter naan eller fladbrød med za’atar.

Vil du servere en sjov drik, så prøv mango lassi, ayran (yoghurtdrik med mynte) eller en juice af rødbede, æble, citron og ingefær.

Behøver vi at fortælle, at grøn morgenmad med grønkål og søde kartofler smager mindst lige så genialt til frokost eller aftensmad?

0/5 (0 Reviews)

Ingredienser

Antal personer:
2 søde kartofler
2 rødløg
2 spsk. olie
2 tsk. spidskommen, knust
2 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
300 g grønkål, renset
0.5 lime, saften
Desuden
4 æg
2 avocadoer
Chiafrø

Sådan gør du

1
Færdig

Skræl de søde kartofler og skær i tern (1,5 x 1,5 cm)

2
Færdig

Skræl løgene og skær i tykke både

3
Færdig

Varm olien op i en tykbundet gryde og vend kartofler og løg heri

4
Færdig

Tilsæt spidskommen, salt og chili, rør rundt, læg låg på gryden og steg 10 minutter ved middel varme

5
Færdig

Tilsæt grønkål og limesaft og giv retten 3 minutter til under låg

6
Færdig

Nu mangler du bare at stege spejlæg (5 minutter) og skære avocadoer pænt ud

7
Færdig

Anret maden på pæne tallerkner, smid lidt chiafrø over og kald til bords

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.300 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Kinesisk-svinekoed-i-sur-soed-sovs-med-appelsin
forrige
Opskrift: Kinesisk svinekød i sursød sovs med appelsin
Muffins-med-bananer-og-dadler
næste
Opskrift: Muffins med bananer og dadler (uden sukker og gluten)
Kinesisk-svinekoed-i-sur-soed-sovs-med-appelsin
forrige
Opskrift: Kinesisk svinekød i sursød sovs med appelsin
Muffins-med-bananer-og-dadler
næste
Opskrift: Muffins med bananer og dadler (uden sukker og gluten)

Tilføj Din Kommentar