Ingredienser
-
2 søde kartofler
-
2 rødløg
-
2 spsk. olie
-
2 tsk. spidskommen, knust
-
2 tsk. salt
-
0.5 tsk. chiliflager
-
300 g grønkål, renset
-
0.5 lime, saften
-
Desuden
-
4 æg
-
2 avocadoer
-
Chiafrø
Et par ord om vores opskrift
Vidste du, at grønkål stimulerer din hjerneaktivitet? Grønkål har utroligt mange gode egenskaber og er ganske enkelt noget af det sundeste, du overhovedet kan spise.
Undskyld, men kan du forestille dig en bedre start på dagen end at guffe noget grønkål i smagfuldt selskab med en masse andre lækkerier?
Denne engelsk-indisk-inspirerede morgenmadstallerken er propfyldt med de grønne, sunde råvarer, som heldigvis er blevet så moderne ude på de Instagram-smarte cafeer:
Grønkål, søde kartofler, avocado, løg, citrus, chiafrø – og så lige et spejlæg med flydende æggeblomme for at give hele herligheden et skud cremet luksus. Og for at give dig nogle gode proteiner til dine biceps.
Den skønne, grønne morgenmad bindes sammen af knust spidskommen, som får retten til at dufte og smage af en dejlig solskinsdag i farverige Indien.
Heldigvis er det både hurtigt og let at lave en grøn morgenmadstallerken med grønkål og søde kartofler. Især hvis du har købt en pose grønkål, der allerede er skyllet og klar til brug.
- De søde kartofler og rødløg skal steges 10 minutter sammen med krydderierne
- Grønkålen tilsættes og skal have 3 minutter sammen kartofler og løg
- Nu mangler du bare at stege spejlæg (5 minutter) og skære avocadoer pænt ud
- Til sidst smider du en håndfuld chiafrø over – og så er der serveret
Vil du servere brød til, så prøv butter naan eller fladbrød med za’atar.
Vil du servere en sjov drik, så prøv mango lassi, ayran (yoghurtdrik med mynte) eller en juice af rødbede, æble, citron og ingefær.
Behøver vi at fortælle, at grøn morgenmad med grønkål og søde kartofler smager mindst lige så genialt til frokost eller aftensmad?
Ingredienser
2 søde kartofler | |
2 rødløg | |
2 spsk. olie | |
2 tsk. spidskommen, knust | |
2 tsk. salt | |
0.5 tsk. chiliflager | |
300 g grønkål, renset | |
0.5 lime, saften | |
Desuden |
|
4 æg | |
2 avocadoer | |
Chiafrø |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skræl de søde kartofler og skær i tern (1,5 x 1,5 cm) |
2
Færdig
|
Skræl løgene og skær i tykke både |
3
Færdig
|
Varm olien op i en tykbundet gryde og vend kartofler og løg heri |
4
Færdig
|
Tilsæt spidskommen, salt og chili, rør rundt, læg låg på gryden og steg 10 minutter ved middel varme |
5
Færdig
|
Tilsæt grønkål og limesaft og giv retten 3 minutter til under låg |
6
Færdig
|
Nu mangler du bare at stege spejlæg (5 minutter) og skære avocadoer pænt ud |
7
Færdig
|
Anret maden på pæne tallerkner, smid lidt chiafrø over og kald til bords |