Ingredienser
-
3 spsk. olie
-
2 løg
-
400 g kyllingelever
-
5 modne blommer
-
1 tsk. paprika
-
1 tsk. korianderfrø, knust
-
1 tsk. sukker
-
1 tsk. salt, peber
-
Frisk koriander
Et par ord om vores opskrift
Kyllingelever er en billig og sund måde at spise kød på. I denne let krydrede georgiske middagsret får kyllingeleveren et sødt og frisk modspil fra blommer. Nyd retten med ris eller brød og et glas vin.
Læs mere om chashushuli med kyllingelever efter opskriften.
Ingredienser
3 spsk. olie | |
2 løg | |
400 g kyllingelever | |
5 modne blommer | |
1 tsk. paprika | |
1 tsk. korianderfrø, knust | |
1 tsk. sukker | |
1 tsk. salt, peber | |
Frisk koriander |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Varm olien op ved middelvarme i en tykbundet gryde |
2
Færdig
|
Skær løgene i tynde skiver og steg blanke i olien – 10 minutter |
3
Færdig
|
Tilsæt kyllingelever og steg med et par minutter, til den lige samler sig |
4
Færdig
|
Tilsæt krydderier og de halverede blommer – lad blommerne ligge øverst med skærefladen nedad |
5
Færdig
|
Læg låg på gryden, skrue en smule ned for varmen og lad småkoge i 20 minutter |
6
Færdig
|
Servér retten med et drys friske korianderblade |
Mere om georgisk chashushuli med kyllingelever og blommer
Vi danskere burde spise nogle flere indvolde. Det er en billig måde at indtage den daglige anbefalede mængde protein og samtidig få en række livsvigtige vitaminer og mineraler som A- og B12-vitamin, folat, jern, kobber og selen.
I denne ret indgår 400 gram kyllingelever, som i flere supermarkeder ikke vil koste meget over 20 kroner! Det er sund og spændende mad, som alle har råd til sidst på måneden.
Chashushuli er en traditionel og meget udbredt georgisk gryderet, som kan tilberedes med alle mulige forskellige slags kød, grøntsager og krydderier.
I denne version får den let bitre kyllingelever et sødt og frisk modspil af blommer, som giver retten en rund og behagelig smag.
Bløde løg og venlige krydderier som paprika og knust korianderfrø medvirker til at gøre dit livs første georgiske måltid (?) til en indbydende oplevelse.
I Georgien vil man typisk servere en portion friskkogte ris eller en kurvfuld brød til den dampende gryde med chashushuli. Georgierne er også dygtige til at fremstille en mere end drikkelig vin, så et enkelt glas gæret druemost eller to er også en realistisk mulighed.