Opskrift: Georgisk chashushuli med kyllingelever og blommer

0 0
Opskrift: Georgisk chashushuli med kyllingelever og blommer

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olie
2 løg
400 g kyllingelever
5 modne blommer
1 tsk. paprika
1 tsk. korianderfrø, knust
1 tsk. sukker
1 tsk. salt, peber
Frisk koriander
Tilhører:
  • Billig mad
  • Sund mad

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Kyllingelever er en billig og sund måde at spise kød på. I denne let krydrede georgiske middagsret får kyllingeleveren et sødt og frisk modspil fra blommer. Nyd retten med ris eller brød og et glas vin.

Læs mere om chashushuli med kyllingelever efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
3 spsk. olie
2 løg
400 g kyllingelever
5 modne blommer
1 tsk. paprika
1 tsk. korianderfrø, knust
1 tsk. sukker
1 tsk. salt, peber
Frisk koriander
4 fra 5 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Varm olien op ved middelvarme i en tykbundet gryde

2
Færdig

Skær løgene i tynde skiver og steg blanke i olien – 10 minutter

3
Færdig

Tilsæt kyllingelever og steg med et par minutter, til den lige samler sig

4
Færdig

Tilsæt krydderier og de halverede blommer – lad blommerne ligge øverst med skærefladen nedad

5
Færdig

Læg låg på gryden, skrue en smule ned for varmen og lad småkoge i 20 minutter

6
Færdig

Servér retten med et drys friske korianderblade

Mere om georgisk chashushuli med kyllingelever og blommer

Vi danskere burde spise nogle flere indvolde. Det er en billig måde at indtage den daglige anbefalede mængde protein og samtidig få en række livsvigtige vitaminer og mineraler som A- og B12-vitamin, folat, jern, kobber og selen.

I denne ret indgår 400 gram kyllingelever, som i flere supermarkeder ikke vil koste meget over 20 kroner! Det er sund og spændende mad, som alle har råd til sidst på måneden.

Chashushuli er en traditionel og meget udbredt georgisk gryderet, som kan tilberedes med alle mulige forskellige slags kød, grøntsager og krydderier.

I denne version får den let bitre kyllingelever et sødt og frisk modspil af blommer, som giver retten en rund og behagelig smag.

Bløde løg og venlige krydderier som paprika og knust korianderfrø medvirker til at gøre dit livs første georgiske måltid (?) til en indbydende oplevelse.

I Georgien vil man typisk servere en portion friskkogte ris eller en kurvfuld brød til den dampende gryde med chashushuli. Georgierne er også dygtige til at fremstille en mere end drikkelig vin, så et enkelt glas gæret druemost eller to er også en realistisk mulighed.

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Hjemmelavet harissa - tunesisk chilipasta
forrige
Opskrift: Hjemmelavet harissa – tunesisk chilipasta
Salade Lyonnaise
næste
Opskrift: Salade Lyonnaise – salat med bacon og æg
Hjemmelavet harissa - tunesisk chilipasta
forrige
Opskrift: Hjemmelavet harissa – tunesisk chilipasta
Salade Lyonnaise
næste
Opskrift: Salade Lyonnaise – salat med bacon og æg

Tilføj Din Kommentar