Opskrift: Fyldte hjerter i flødesovs
med masser af persille

0 0
Opskrift: Fyldte hjerter i flødesovs

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
6 svinehjerter
Salt, peber
3 bdt. persille
25 g smør
3 laurbærblade
2.5 dl madlavningsfløde
4 spsk. hvedemel
8 spsk. vand
Evt. kulør

Sådan skal den gamle, danske ret laves

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

En nær nordjysk veninde serverede denne klassiske, danske ret for Spicy Twist og røbede samtidig hemmeligheden bag det møre, gode kød: I stedet for at koge hjerterne 1 times tid, som de fleste opskrifter foreslår, må kogetiden gerne være 2-3 timer!

Den ekstra kogetid giver naturligvis ekstra mørhed, men det fjerner også meget af den let jernagtige smag, som mange forbinder med at spise indmad. Det er nyttig viden, for hjerter er sund og billig mad, som vi burde spise meget mere af.

Vores veninde betroede os, at både slagtere og supermarkeder sjusker med rensningen. Hun bruger altid lidt ekstra energi på at trimme hjerterne fri for synligt blod, blodårer og fedt – både indvendigt og udvendigt. Du kan nemt vende vrangen ud på hjertet, så du kan komme til overalt.

Herefter skal hjerterne krydres generøst med salt og peber overalt, og så skal det STOPPES med persille. Der ryger let et halvt bundt persille ind i hvert hjerte, som til sidst skal bringes tilbage til sin oprindelige facon med et par kødnåle eller tandstikker.

Du kan ikke lave for meget af den obligatoriske flødesovs. Hjerterne har afgivet en masse dejlig saft og kraft til skyen, som giver en vidunderlig smag til sovsen. Dine gæster vil forlange en ske at skrabe tallerkenen med.

Servér hjerter i flødesovs med kogte kartofler og en blomkålssalat. Og et godt glas rødvin.

Ingredienser

Antal personer:
6 svinehjerter
Salt, peber
3 bdt. persille
25 g smør
3 laurbærblade
2.5 dl madlavningsfløde
4 spsk. hvedemel
8 spsk. vand
Evt. kulør
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Trim hjerterne grundigt indvendig og udvendigt for at fjerne synligt blod, blodårer og fedt - vend evt hjerterne på vrangen undervejs for at få det hele med

2
Færdig

Krydr hjerterne grundigt indvendigt og udvendigt med salt og peber

3
Færdig

Stop så meget persille, der overhovedet er plads til, ind i hjerterne og luk med kødnåle

4
Færdig

Smelt smørret i en god gryde og brun hjerterne grundigt af

5
Færdig

Kassér fedtstoffet og fyld vand i gryden, så det lige dækker hjerterne - tilsæt laurbærblade

6
Færdig

Kog hjerterne under låg mindst 2,5 timer ved svag varme

7
Færdig

Fisk hjerterne op og tilsæt fløden

8
Færdig

Pisk mel og vand sammen og jævn sovsen under stadig omrøring

9
Færdig

Pisk evt. et par dråber kulør i for at få den perfekte lysebrune farve

10
Færdig

Lad småkoge 5 minutter, læg hjerterne tilbage i sovsen, varm igennem og servér

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Koldhævede hampeboller (røremaskine)
forrige
Opskrift: Koldhævede hampeboller (røremaskine)
Opskrift: Frosé - sommerens cooleste velkomstdrink
næste
Opskrift: Frosé – sommerens cooleste velkomstdrink
Opskrift: Koldhævede hampeboller (røremaskine)
forrige
Opskrift: Koldhævede hampeboller (røremaskine)
Opskrift: Frosé - sommerens cooleste velkomstdrink
næste
Opskrift: Frosé – sommerens cooleste velkomstdrink

Tilføj Din Kommentar