• Forside
  • Dip
  • Opskrift: Hjemmelavet harissa – tunesisk chilipasta

Opskrift: Hjemmelavet harissa – tunesisk chilipasta

0 0
Opskrift: Hjemmelavet harissa – tunesisk chilipasta

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
2 røde peberfrugter
2 fed hvidløg
0.5 dl olivenolie
2 spsk. tomatpuré
1 spsk. citronsaft
Krydderier
2 tsk. chiliflager
2 tsk. spidskommen
2 tsk. korianderfrø
1 tsk. sort peber
1 tsk. paprika
1 tsk. kanel
1 tsk. salt
Tilhører:
  • Stærk mad
  • Vegansk mad
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Krydderier

Et par ord om vores opskrift

Del

Denne vidunderlige chilipasta er ikke bare pivstærk. Den smager fantastisk i marinader, dressinger, gryderetter og på burgere, pizzaer og shawarmaer – ja, overalt, hvor du kan forestille at bruge en aromatisk chilipasta. Pas på, du bliver afhængig…!

Læs mere om den nordafrikanske chilipasta harissa efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
2 røde peberfrugter
2 fed hvidløg
0.5 dl olivenolie
2 spsk. tomatpuré
1 spsk. citronsaft
Krydderier
2 tsk. chiliflager
2 tsk. spidskommen
2 tsk. korianderfrø
1 tsk. sort peber
1 tsk. paprika
1 tsk. kanel
1 tsk. salt
5 fra 6 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Varm ovnen op til grillvarme (275 grader)

2
Færdig

Læg de hele peberfrugter i en bradepande, anbring i ovnen på næstnederste rille

3
Færdig

Grill peberfrugterne 15 minutter på den ene side (der skal blive ret sort), vend dem en halv omgang og grill dem 15 minutter på den anden side (der også skal blive sort)

4
Færdig

Hæld de brandvarme grillede peberfrugter i en frysepose, luk til og lad dem dampe deri i 20 minutter

5
Færdig

Nu er skindet lige til at pille af - og herefter befries det indre af peberfrugterne for stilk og kerner

6
Færdig

Hvis nogle af dine krydderier er hele, så rist dem et par minutter på en hed pande, til de begynder at dufte – knus dem herefter i en morter

7
Færdig

Hæld alle ingredienser i en blender – eller brug en stavblender – og kør, til konsistensen er ensartet jævn
Harissa kan opbevares i et Atamon-skyllet glas i køleskabet i mindst 1 måned

Mere om hjemmelavet harissa – tunesisk chilipasta

Harissa er en aromatisk nordafrikansk-arabisk chilipasta med et bredt anvendelsesområde. Betegnelsen kommer af det arabiske ord harassa, der betyder ’at knuse’.

Denne tunesiske opskrift på hjemmelavet harissa resulterer i en stærk, men også utroligt smagfuld chilipasta, som faktisk minder om den populære Chuchum chilipasta.

Harissa kan bruges i alle de sammenhænge, du normalt vil bruge en chilipasta:

  • Til at smøre på dine burgere, shawarmaer og pizzaer
  • Til at give dine gryderetter og pasta bolognese karakter
  • Til at krydre dine dressinger og grillmarinader
  • Som tilbehør til falafel, hummus o.a. retter

I Tunesien, Marokko, Algeriet, Libyen og flere arabiske lande vil en hjemmelavet harissa indeholde store mængder friske og/eller tørrede chilier. Hvis du er den lykkelige ejer af en gavmild chiliplante, må du endelig bruge løs af de herlige frugter til din harissa.

Vi rådede ’kun’ over de sædvanlige tørrede chiliflager, men resultatet er nu ikke så ringe endda. Hvis vi selv skal sige det, er denne harissa en af de bedste chilipastaer, vi nogen sinde har smagt – hjemmelavede og købte.

Tip. Du kan købe et glas med grillede peberfrugter i olie i stedet for at lave dem selv. I så fald vil det kun tage 5-10 minutter at trylle din egen hjemmelavede harissa frem.

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Græske frikadeller i tomatsovs - soutzoukakia
forrige
Opskrift: Græske frikadeller i tomatsovs – soutzoukakia
Georgisk chashushuli med kyllingelever og blommer
næste
Opskrift: Georgisk chashushuli med kyllingelever og blommer
Græske frikadeller i tomatsovs - soutzoukakia
forrige
Opskrift: Græske frikadeller i tomatsovs – soutzoukakia
Georgisk chashushuli med kyllingelever og blommer
næste
Opskrift: Georgisk chashushuli med kyllingelever og blommer

Tilføj Din Kommentar