Ingredienser
-
Hvidløgsdressing
-
100 g majonæse
-
2 fed hvidløg, knust
-
1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
-
1 spsk. limesaft
-
0.5 tsk. salt, peber
-
Spinatsalat
-
3 spsk. limesaft
-
1 spsk. sukker
-
200 g spinatblade
-
2 gulerødder, revet
-
3 forårsløg, hakket
-
Kød
-
4 spsk. olie
-
500 g bøffer, strimlet
-
1 spsk. spidskommen, knust
-
1 tsk. korianderfrø, knust
-
1 tsk. chiliflager
-
0.5 tsk. salt
-
Desuden
-
8 små tortillapandekager eller 4 store
Et par ord om vores opskrift
Tortillapandekagen er mexicanernes svar på burgerbollen. Du kan simpelt hen proppe alt muligt fyld i de neutrale pandekager, som kan købes i ethvert supermarked.
I disse mexicansk inspirerede tortillawraps skal der en god hvidløgsdressing, en frisk salat og strimlet bøfkød stegt med typiske mexicanske krydderier:
- Hvidløgsdressingen består af majonæse, hvidløg, finthakket persille, limesaft, salt og peber.
- Salaten består af friske spinatblade, revne gulerødder og forårsløg, som lige vendes med lidt limesaft og sukker.
- Kødet består af bøffer skåret strimler og stegt med spidskommen, korianderfrø, chili og salt.
TIP! For at lave en wrap lægger du den lune tortillapandekage på en flad tallerken, smører dressing på og lægger fyldet i midten. Fold et par centimeter af underkanten ind over fyldet – og fold så først den ene side og så den anden side ind over. Toppen skal stå åben.
Nu sidder du tilbage med en slags kræmmerhus med bund i. Værsgo at spise!
PS. Serverer du mexicanske tortillawraps for voksne, vil mange sikkert sætte pris på en piskende kold Corona (øllen, altså) med en limebåd klemt fast i flaskehalsen.
Ingredienser
Hvidløgsdressing |
|
100 g majonæse | |
2 fed hvidløg, knust | |
1 håndfuld bredbladet persille, finthakket | |
1 spsk. limesaft | |
0.5 tsk. salt, peber | |
Spinatsalat |
|
3 spsk. limesaft | |
1 spsk. sukker | |
200 g spinatblade | |
2 gulerødder, revet | |
3 forårsløg, hakket | |
Kød |
|
4 spsk. olie | |
500 g bøffer, strimlet | |
1 spsk. spidskommen, knust | |
1 tsk. korianderfrø, knust | |
1 tsk. chiliflager | |
0.5 tsk. salt | |
Desuden |
|
8 små tortillapandekager eller 4 store |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør ingredienserne til hvidløgsdressing sammen |
2
Færdig
|
Rør limesaft og sukker sammen i en skål og vend spinatblade, gulerødder og forårsløg heri - spinaten skal falde lidt sammen |
3
Færdig
|
Varm en pande godt op, hæld olien på og steg kød og krydderier ved høj varme, til kødet har taget farve |
4
Færdig
|
Tortillapandekagerne lunes på en anden pande ved høj varme - 10 sekunder på hver side |
5
Færdig
|
Servér straks - se tippet i teksten om, hvordan du laver tortillawraps |