Opskrift: Den hemmelige opskrift på baconsyltetøj
med æble og timian

0 0
Opskrift: Den hemmelige opskrift på baconsyltetøj

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
300 g bacon
2 løg
2 æbler
0.5 dl brun farin
0.5 dl sirup
0.5 dl æbleeddike
1 tsk timian
0.5 tsk chiliflager

Briterne elsker deres bacon jam - glæd dig!

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Bacon er noget, de noble briter tager særdeles alvorligt. En Full English Breakfast omfatter ALTID bacon, helst masser af det, og ganske almindelige englændere spiser ofte en Bacon & Egg Sandwich på vej på arbejde.

I årtier har danske slagterier sendt de bedste og mest reelle baconudskæringer over Nordsøen til Storbritannien, og så har vi danskere selv måttet tage til takke med det næstbedste.

Måske er det derfor, at bacon jam er en seriøs disciplin i England, mens baconsyltetøj i Danmark er blevet til en slags macho-konkurrence, hvori indgår masser af chili, hvidløg, sort kaffe og whisky.

Spicy Twists baconredaktion har fået fat på en hemmelig opskrift på bacon jam / baconsyltetøj, som snart ikke længere er en hemmelighed. Og her handler det om lækkerhed og velsmag – ikke om, hvem der er størst og stærkest. Du kan godt begynde at glæde dig…

Smagen af dette baconsyltetøj minder om en relish eller chutney, hvor sprødt bacon og bløde løg omfavnes af noget sødligt, krydret nams. Rundhed fra æblet, en smule syre fra eddiken og grøn urtesmag fra timian afbalancerer syltetøjet perfekt. Det er skønne sager!

Spis baconsyltetøj på din toast – til dit spejlæg eller røræg – på din ostemad og din leverpostejmad – til hakkebøf eller svinekotelet – på dine stegte æbler eller grøntsager. 

Kort sagt: Baconsyltetøj er uhyre anvendeligt. Også som tømmermændsmad med en Bloody Mary til.

Denne portion rækker til et mellemstort sylteglas. Hvis du ikke får spist det hele med det samme, kan det sagtens gemmes mindst 1 uge i køleskab.

Ingredienser

Antal personer:
300 g bacon
2 løg
2 æbler
0.5 dl brun farin
0.5 dl sirup
0.5 dl æbleeddike
1 tsk timian
0.5 tsk chiliflager
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Skær bacon ud i tynde strimler og steg helt sprødt på en pande

2
Færdig

Fjern så meget af det afsmeltede fedt, at der kun er 2 spsk. tilbage

3
Færdig

Hæld grofthakket løg og æble (skrællet), brun farin, sirup og eddike ned til bacon og fedt

4
Færdig

Småsteg 20-25 minutter, til løg og æbler er helt bløde, og al eddike er fordampet

5
Færdig

Rør timian og chili i og tag af varmen

6
Færdig

Hæld baconblandingen på glas og køl af - nu størkner det og bliver til syltetøj

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

appelsin-nicecream
forrige
Opskrift: Appelsin Nicecream – verdens enkleste softice
fiskeburger
næste
Opskrift: Fiskeburger med fiskefileter
appelsin-nicecream
forrige
Opskrift: Appelsin Nicecream – verdens enkleste softice
fiskeburger
næste
Opskrift: Fiskeburger med fiskefileter

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here