Ingredienser
-
300 g bacon
-
2 løg
-
2 æbler
-
0.5 dl brun farin
-
0.5 dl sirup
-
0.5 dl æbleeddike
-
1 tsk timian
-
0.5 tsk chiliflager
Et par ord om vores opskrift
Bacon er noget, de noble briter tager særdeles alvorligt. En Full English Breakfast omfatter ALTID bacon, helst masser af det, og ganske almindelige englændere spiser ofte en Bacon & Egg Sandwich på vej på arbejde.
I årtier har danske slagterier sendt de bedste og mest reelle baconudskæringer over Nordsøen til Storbritannien, og så har vi danskere selv måttet tage til takke med det næstbedste.
Måske er det derfor, at bacon jam er en seriøs disciplin i England, mens baconsyltetøj i Danmark er blevet til en slags macho-konkurrence, hvori indgår masser af chili, hvidløg, sort kaffe og whisky.
Spicy Twists baconredaktion har fået fat på en hemmelig opskrift på bacon jam / baconsyltetøj, som snart ikke længere er en hemmelighed. Og her handler det om lækkerhed og velsmag – ikke om, hvem der er størst og stærkest. Du kan godt begynde at glæde dig…
Smagen af dette baconsyltetøj minder om en relish eller chutney, hvor sprødt bacon og bløde løg omfavnes af noget sødligt, krydret nams. Rundhed fra æblet, en smule syre fra eddiken og grøn urtesmag fra timian afbalancerer syltetøjet perfekt. Det er skønne sager!
Spis baconsyltetøj på din toast – til dit spejlæg eller røræg – på din ostemad og din leverpostejmad – til hakkebøf eller svinekotelet – på dine stegte æbler eller grøntsager.
Kort sagt: Baconsyltetøj er uhyre anvendeligt. Også som tømmermændsmad med en Bloody Mary til.
Denne portion rækker til et mellemstort sylteglas. Hvis du ikke får spist det hele med det samme, kan det sagtens gemmes mindst 1 uge i køleskab.
Ingredienser
300 g bacon | |
2 løg | |
2 æbler | |
0.5 dl brun farin | |
0.5 dl sirup | |
0.5 dl æbleeddike | |
1 tsk timian | |
0.5 tsk chiliflager |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær bacon ud i tynde strimler og steg helt sprødt på en pande |
2
Færdig
|
Fjern så meget af det afsmeltede fedt, at der kun er 2 spsk. tilbage |
3
Færdig
|
Hæld grofthakket løg og æble (skrællet), brun farin, sirup og eddike ned til bacon og fedt |
4
Færdig
|
Småsteg 20-25 minutter, til løg og æbler er helt bløde, og al eddike er fordampet |
5
Færdig
|
Rør timian og chili i og tag af varmen |
6
Færdig
|
Hæld baconblandingen på glas og køl af - nu størkner det og bliver til syltetøj |