• Forside
  • Kage
  • Opskrift: Æblecrumble med havregryn og marcipan

Opskrift: Æblecrumble med havregryn og marcipan
- ingefær, kanel og kardemomme

0 0
Opskrift: Æblecrumble med havregryn og marcipan

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Æbleblanding
1 kg æbler
4 spsk. brun farin
30 g ingefær, revet
1.5 spsk. kanel
1.5 tsk. kardemomme
5 nelliker, knust
10 g smør
Crumble - smuldredej
200 g mandler
200 g havregryn
200 g marcipan
200 g smør
100 g brun farin
2 tsk. vaniljepulver (uden sukker)
1 tsk. salt

Glutenfri bagt æblekage med en pragtfuld smuldredej

Ingredienser

  • Æbleblanding

  • Crumble - smuldredej

Et par ord om vores opskrift

Del

Æblecrumble er det samme som bagt æblekage med smuldredej. Det er en enkel og helt ufejlbarlig måde at lave æblekage på.

Princippet er, at du blander æblestykker med dine yndlingskrydderier og hælder ned i et smurt, ovnfast fad. Ovenpå smuldrer du en hurtig dej, som ofte består af havregryn, mel, sukker og smør. Det tager ingen tid at lave, og efter en god halv time i ovnen står du med en skøn æblekage, som alle kan li’.

Spicy Twists udgave af æblecrumble er lidt mere luksuriøs – og så er den glutenfri. Men den er stadig vildt let at lave.

I stedet for at bruge hvedemel kører vi mandler til groft mel i foodprocessoren. Det smager hundrede gange bedre og er meget sundere. Og så smuldrer vi marcipan i dejen – nørj, hvor er det lækkert!

Et lille tip: Lad være med at skrælle æblerne. Du sparer 10-20 minutters arbejde, og når æblestykkerne har været bagt, er skrællen med garanti så mør, at ingen bemærker den. Desuden sidder de fleste af æblets vitaminer i skrællen

Servér den lune (eller afkølede) æblecrumble med koldt flødeskum eller cremefraiche.

Ingredienser

Antal personer:
Æbleblanding
1 kg æbler
4 spsk. brun farin
30 g ingefær, revet
1.5 spsk. kanel
1.5 tsk. kardemomme
5 nelliker, knust
10 g smør
Crumble - smuldredej
200 g mandler
200 g havregryn
200 g marcipan
200 g smør
100 g brun farin
2 tsk. vaniljepulver (uden sukker)
1 tsk. salt
4 fra 8 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Befri æblerne for kernehus og skær i grove tern (med skræl)

2
Færdig

Bland æbletern med sukker og krydderier i en skål - brug smørret til at smøre et stort ovnfast fad

3
Færdig

Kør mandlerne til groft mel i foodprocessoren

4
Færdig

Hæld mandelmel og de øvrige ingredienser til crumble i en skål og brug hænderne til at mosle det hele sammen til en grov dej

5
Færdig

Fordel de krydrede æbletern nederst i fadet og smuldr crumbledejen henover, så æblerne er helt dækket

6
Færdig

Bag din æblecrumble 35 minutter på næstnederste rille i en 175 grader varm ovn

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: 1,5 liter hjemmelavet lemonade på 10 minutter
forrige
Opskrift: 1,5 liter hjemmelavet lemonade på 10 minutter
Opskrift: Traditionel ungarsk gullaschsuppe (gulyàs leves)
næste
Opskrift: Traditionel ungarsk gullaschsuppe (gulyàs leves)
Opskrift: 1,5 liter hjemmelavet lemonade på 10 minutter
forrige
Opskrift: 1,5 liter hjemmelavet lemonade på 10 minutter
Opskrift: Traditionel ungarsk gullaschsuppe (gulyàs leves)
næste
Opskrift: Traditionel ungarsk gullaschsuppe (gulyàs leves)

Tilføj Din Kommentar