Ingredienser
-
Æbleblanding
-
1 kg æbler
-
4 spsk. brun farin
-
30 g ingefær, revet
-
1.5 spsk. kanel
-
1.5 tsk. kardemomme
-
5 nelliker, knust
-
10 g smør
-
Crumble - smuldredej
-
200 g mandler
-
200 g havregryn
-
200 g marcipan
-
200 g smør
-
100 g brun farin
-
2 tsk. vaniljepulver (uden sukker)
-
1 tsk. salt
Et par ord om vores opskrift
Æblecrumble er det samme som bagt æblekage med smuldredej. Det er en enkel og helt ufejlbarlig måde at lave æblekage på.
Princippet er, at du blander æblestykker med dine yndlingskrydderier og hælder ned i et smurt, ovnfast fad. Ovenpå smuldrer du en hurtig dej, som ofte består af havregryn, mel, sukker og smør. Det tager ingen tid at lave, og efter en god halv time i ovnen står du med en skøn æblekage, som alle kan li’.
Spicy Twists udgave af æblecrumble er lidt mere luksuriøs – og så er den glutenfri. Men den er stadig vildt let at lave.
I stedet for at bruge hvedemel kører vi mandler til groft mel i foodprocessoren. Det smager hundrede gange bedre og er meget sundere. Og så smuldrer vi marcipan i dejen – nørj, hvor er det lækkert!
Et lille tip: Lad være med at skrælle æblerne. Du sparer 10-20 minutters arbejde, og når æblestykkerne har været bagt, er skrællen med garanti så mør, at ingen bemærker den. Desuden sidder de fleste af æblets vitaminer i skrællen
Servér den lune (eller afkølede) æblecrumble med koldt flødeskum eller cremefraiche.
Ingredienser
Æbleblanding |
|
1 kg æbler | |
4 spsk. brun farin | |
30 g ingefær, revet | |
1.5 spsk. kanel | |
1.5 tsk. kardemomme | |
5 nelliker, knust | |
10 g smør | |
Crumble - smuldredej |
|
200 g mandler | |
200 g havregryn | |
200 g marcipan | |
200 g smør | |
100 g brun farin | |
2 tsk. vaniljepulver (uden sukker) | |
1 tsk. salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Befri æblerne for kernehus og skær i grove tern (med skræl) |
2
Færdig
|
Bland æbletern med sukker og krydderier i en skål - brug smørret til at smøre et stort ovnfast fad |
3
Færdig
|
Kør mandlerne til groft mel i foodprocessoren |
4
Færdig
|
Hæld mandelmel og de øvrige ingredienser til crumble i en skål og brug hænderne til at mosle det hele sammen til en grov dej |
5
Færdig
|
Fordel de krydrede æbletern nederst i fadet og smuldr crumbledejen henover, så æblerne er helt dækket |
6
Færdig
|
Bag din æblecrumble 35 minutter på næstnederste rille i en 175 grader varm ovn |