Ingredienser
-
0.5 dl olivenolie
-
5 fed hvidløg, knust
-
1 tsk. chiliflager
-
1 tsk. rosmarin
-
1 tsk. salt
-
1 kg kartofler
-
1 fennikel
-
3 rødløg
-
3 stængler blegselleri
-
1 kylling
-
1 citron
-
Persille til pynt
Et par ord om vores opskrift
Somme tider er det de nemmeste retter, der smager allerbedst. En hurtig pasta med ristet chili og hvidløg. En omgang saltimbocca, hvor kalvekød eller kylling omvikles med salvie og parmaskinke. Eller denne citronkylling med fennikel, kartofler, hvidløg og rosmarin.
Pudsigt nok er alle tre retter italienske eller inspireret af det italienske køkken. For italienerne kan noget helt særligt med at få store smage ud af ret enkle råvarer.
Denne citronkylling bliver både sprød og saftig, og safterne får lov til at give den skønneste smag til grøntsagerne, som ligger og hygger sig under fjerkræet. Det koster dig kun 20 minutters reelt arbejde, resten af tiden passer fuglen sig selv.
Af grøntsager foreslår vi som sagt fennikel, kartofler, hvidløg samt rødløg og blegselleri. Men dybest set kan du bruge lige præcis de grønne sager, du holder mest af og/eller har liggende i køleskabet. De skal bare kunne tåle en god time i ovnen.
Buon appetito!
Ingredienser
0.5 dl olivenolie | |
5 fed hvidløg, knust | |
1 tsk. chiliflager | |
1 tsk. rosmarin | |
1 tsk. salt | |
1 kg kartofler | |
1 fennikel | |
3 rødløg | |
3 stængler blegselleri | |
1 kylling | |
1 citron | |
Persille til pynt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Hæld olie, hvidløg og krydderier i et ovnfast fad |
2
Færdig
|
Skær kartoflerne i skiver og de andre grøntsager i mundrette stykker og vend rundt med olie og krydderier |
3
Færdig
|
Skær gump og vingespidser af kyllingen, rens blod ud fra dens indre og krydr med salt og peber både på inderside og yderside |
4
Færdig
|
Prik en masse huller i citronen og pres den ind midt i kyllingen |
5
Færdig
|
Læg kyllingen med den runde brystside opad oven på grøntsagerne og steg 70 minutter i en 180 grader varm ovn |
6
Færdig
|
Klip kyllingen i mindre stykker og pres citronsaften (der ikke længere er sur) ud over kylling og grøntsager |
7
Færdig
|
Drys med persille og servér straks |