Opskrift: Nem citronkylling
med fennikel, hvidløg og rosmarin

0 0
Opskrift: Nem citronkylling

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
0.5 dl olivenolie
5 fed hvidløg, knust
1 tsk. chiliflager
1 tsk. rosmarin
1 tsk. salt
1 kg kartofler
1 fennikel
3 rødløg
3 stængler blegselleri
1 kylling
1 citron
Persille til pynt

Saftig ovnstegt kylling, der smager som en sensommerdag i Italien

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Somme tider er det de nemmeste retter, der smager allerbedst. En hurtig pasta med ristet chili og hvidløg. En omgang saltimbocca, hvor kalvekød eller kylling omvikles med salvie og parmaskinke. Eller denne citronkylling med fennikel, kartofler, hvidløg og rosmarin.

Pudsigt nok er alle tre retter italienske eller inspireret af det italienske køkken. For italienerne kan noget helt særligt med at få store smage ud af ret enkle råvarer.

Denne citronkylling bliver både sprød og saftig, og safterne får lov til at give den skønneste smag til grøntsagerne, som ligger og hygger sig under fjerkræet. Det koster dig kun 20 minutters reelt arbejde, resten af tiden passer fuglen sig selv.

Af grøntsager foreslår vi som sagt fennikel, kartofler, hvidløg samt rødløg og blegselleri. Men dybest set kan du bruge lige præcis de grønne sager, du holder mest af og/eller har liggende i køleskabet. De skal bare kunne tåle en god time i ovnen.

Buon appetito!

Ingredienser

Antal personer:
0.5 dl olivenolie
5 fed hvidløg, knust
1 tsk. chiliflager
1 tsk. rosmarin
1 tsk. salt
1 kg kartofler
1 fennikel
3 rødløg
3 stængler blegselleri
1 kylling
1 citron
Persille til pynt
1 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Hæld olie, hvidløg og krydderier i et ovnfast fad

2
Færdig

Skær kartoflerne i skiver og de andre grøntsager i mundrette stykker og vend rundt med olie og krydderier

3
Færdig

Skær gump og vingespidser af kyllingen, rens blod ud fra dens indre og krydr med salt og peber både på inderside og yderside

4
Færdig

Prik en masse huller i citronen og pres den ind midt i kyllingen

5
Færdig

Læg kyllingen med den runde brystside opad oven på grøntsagerne og steg 70 minutter i en 180 grader varm ovn

6
Færdig

Klip kyllingen i mindre stykker og pres citronsaften (der ikke længere er sur) ud over kylling og grøntsager

7
Færdig

Drys med persille og servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Copperhead - skøn vodka cocktail
forrige
Opskrift: Copperhead – skøn vodka cocktail
Opskrift: 50 hjemmelavede flødekarameller på 15 minutter
næste
Opskrift: 50 hjemmelavede flødekarameller på 15 minutter
Opskrift: Copperhead - skøn vodka cocktail
forrige
Opskrift: Copperhead – skøn vodka cocktail
Opskrift: 50 hjemmelavede flødekarameller på 15 minutter
næste
Opskrift: 50 hjemmelavede flødekarameller på 15 minutter

Tilføj Din Kommentar