Ingredienser
-
Kyllingekebab
-
600 g kyllingebryst
-
2 2 fed hvidløg
-
2 spsk. græsk yoghurt
-
2 spsk. olie
-
2 spsk. harissa
-
1 spsk. citronsaft
-
1 tsk. salt
-
Myntedressing
-
2 dl græsk yoghurt
-
0.5 dl olivenolie
-
0.5 bdt. mynte, finthakket
-
1 fed hvidløg, knust
-
1 spsk. citronsaft
-
1 tsk. spidskommen, knust
-
0.5 tsk. salt
-
Fladbrød
-
300 g mel
-
2 dl mælk
-
3 spsk. olivenolie
-
1 tsk. salt
-
Desuden
-
Salat
-
Agurk
-
Tomater
-
Rødløg
-
Harissa
Et par ord om vores opskrift
Her får du opskriften på, hvordan du selv laver lækre durumruller fra bunden: Nemme fladbrød – marineret grillet kyllingekebab på spid – en skøn myntedressing – og salat. Hvis du vil spare tid, køber du fladbrødene færdige. Hvor travlt har du?
Læs mere om hjemmelavede durumruller med kyllingekebab efter opskriften.
Ingredienser
Kyllingekebab |
|
600 g kyllingebryst | |
2 2 fed hvidløg | |
2 spsk. græsk yoghurt | |
2 spsk. olie | |
2 spsk. harissa | |
1 spsk. citronsaft | |
1 tsk. salt | |
Myntedressing |
|
2 dl græsk yoghurt | |
0.5 dl olivenolie | |
0.5 bdt. mynte, finthakket | |
1 fed hvidløg, knust | |
1 spsk. citronsaft | |
1 tsk. spidskommen, knust | |
0.5 tsk. salt | |
Fladbrød |
|
300 g mel | |
2 dl mælk | |
3 spsk. olivenolie | |
1 tsk. salt | |
Desuden |
|
Salat | |
Agurk | |
Tomater | |
Rødløg | |
Harissa |
Sådan gør du
1
Færdig
|
KyllingekebabSkær kyllingen i tern på 3 x 3 cm |
2
Færdig
|
Rør de øvrige ingredienser sammen og lad kyllingen marinere heri i mindst 4 timer, gerne meget længere |
3
Færdig
|
Læg små træspyd i vand i mindst 30 minutter og sæt herefter kyllingestykker på – stykkerne skal sidde tæt, men ikke lappe ind over hinanden |
4
Færdig
|
Grill kyllingespiddene 3-4 minutter på hver side – på en grill eller i en toaster eller i ovnen (275 grader, næstnederste rille) |
5
Færdig
|
MyntedressingRør alle ingredienser sammen og lad trække mindst 30 minutter |
6
Færdig
|
FladbrødÆlt hurtigt ingredienserne sammen til en blød, men ikke klistret dej |
7
Færdig
|
Lad hvile 30 minutter |
8
Færdig
|
Del grundportionen i 6 kugler |
9
Færdig
|
Rul ud til tynde pandekager, der lige kan ligge på din bedste sliplet-pande |
10
Færdig
|
Steg 2-3 minutter på hver side på en hed, tør pande, til der dannes brunsorte prikker |
11
Færdig
|
Opbevar i et fugtigt viskestykke, indtil de skal spises |
12
Færdig
|
SalatSkyl salaten - skær agurk, tomater og løg i tynde skiver – sæt harissa på bordet med en ske i |
13
Færdig
|
AnretningSmør godt med myntedressing ud over et fladbrød – anbring herefter en stribe grøntsager og en stribe kyllingekebab på midten – dryp med lidt harissa – rul pandekagen stramt – SPIS! |
Mere om hjemmelavede durumruller med kyllingekebab
Egentlig er durumruller (tyrkisk: dürüm) det samme som shawarmaer – pitabrødet er blot skiftet ud med et fladbrød, der rulles stramt om fyldet.
Du kan bruge alle mulige slags fladbrød eller pandekager til din hjemmelavede durumrulle. Det letteste er at købe dem færdige, men vi bringer her en supernem opskrift på hjemmebagte fladbrød. Du skal kun bruge 4 ingredienser (mel, mælk, olie og salt), og hvert fladbrød kan bages på en hed pande på 5-6 minutter.
Som fyld kan du naturligvis også bruge alle mulige slags ristet, marineret kød. I denne opskrift foreslår vi kyllingekebab (marineret kylling grillet på spid), men den samme marinade kan også bruges til tynde skiver mørt lammekød eller oksekød.
Vi foreslår at anvende den nordafrikanske chilipasta harissa både i marinaden og som chilisovs i den færdige durumrulle. Hvis du ikke kan skaffe harissa, kan du erstatte det med et par spiseskefulde tomatpuré, lidt chiliflager, stødt spidskommen, stødt korianderfrø og kanel rørt ud i olie.
Den friske yoghurtbaserede myntedressing er uundværlig i både durumruller og shawarmaer. Sørg for at røre den sammen i god tid, så saften fra de hakkede mynteblade kan nå at brede sig i dressingen. I en snæver vending kan du bruge et par spiseskefulde tørret mynte i stedet for frisk mynte.
Grøntsagerne i en durumrulle er et spørgsmål og smag og behag. Men mon ikke de fleste kan være enige om salat eller spidskål, agurk, tomat og (rød)løg? Peberfrugter og syltede agurker er også en mulighed.
Skal det være virkelig blæret, så ruller du fladbrødene stramt om fyldet, vikler bagepapir eller stanniol stramt omkring og skærer over i 2 stykker. De færdige durumruller kan lige lunes hurtigt i mikroovnen inden servering.