Opskrift: Hjemmelavet kebab – krydret oksekød på spyd
med hvidløg, spidskommen og salvie

0 0
Opskrift: Hjemmelavet kebab – krydret oksekød på spyd

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
400 g hakket oksekød
1 løg, revet
2 fed hvidløg, knust
1 æg
4 spsk. havregryn
1 håndfuld salvie, finthakket
2 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
2 spsk. olie til pensling

Delikat krydrede oksekødsfrikadeller på grill

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Kebab, kofta, köfte – kær kødklump har mange navne. Der er også mange måder at lave det på: Med lammekød eller oksekød. Med mynte og persille eller salvie. Og med mange forskellige tørrede krydderier.

Kebab er nærmest en nationalret i utallige lande østpå: Tyrkiet, Iran, det meste af Mellemøsten… Kebab svarer til vestens frikadeller og kødboller, blot med mere smag og temperament.

Du kan tilberede din kebab i ovn (godt 20 minutter ved 200 grader), på pande eller grillpande (ca. 7-8 minutter på hver side) eller på havegrillen. Vi bruger en kuglegrill, hvor de glødende briketter ligger på den ene halvdel, og den anden halvdel er fri til indirekte grillning.

Man kan spise alt muligt til hjemmelavet kebab. Ris og tomatsovs for eksempel. Eller salat, hummus og brød:

Ingredienser

Antal personer:
400 g hakket oksekød
1 løg, revet
2 fed hvidløg, knust
1 æg
4 spsk. havregryn
1 håndfuld salvie, finthakket
2 tsk. spidskommen, knust
1 tsk. salt
0.5 tsk. chiliflager
2 spsk. olie til pensling
0 fra 0 stemme

Sådan gør du

1
Færdig

Rør alle ingredienser (minus olie) sammen

2
Færdig

Stil køligt i en halv time

3
Færdig

Form 12 aflange ‘frikadeller’, stik på spyd og pensl med olie

4
Færdig

Steg 10 minutter på indirekte grill

5
Færdig

Steg 5-7 minutter på direkte grill

6
Færdig

Servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Gin og tonic for kendere
forrige
Opskrift: Gin og tonic for kendere
Opskrift: Saftig gulerodskage med appelsin-ostecreme
næste
Opskrift: Saftig gulerodskage med appelsin-ostecreme
Opskrift: Gin og tonic for kendere
forrige
Opskrift: Gin og tonic for kendere
Opskrift: Saftig gulerodskage med appelsin-ostecreme
næste
Opskrift: Saftig gulerodskage med appelsin-ostecreme

Tilføj Din Kommentar