Opskrift: Cremet kartoffelsuppe med asparges og ærter

0 0
Opskrift: Cremet kartoffelsuppe med asparges og ærter

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 bdt. asparges
1 l hønsebouillon
1 kg små nye kartofler
2.5 dl piskefløde
3 spsk. majsstivelse
4 nye gulerødder
2 friske løg
100 g friskbælgede ærter
1 citron, den revne skal
Drys
Frisk esdragon
Tilhører:
  • Vegetarretter

Ingredienser

  • Drys

Et par ord om vores opskrift

Del

Nyd en pragtfuld, cremet kartoffelsuppe fyldt med forårets skønne, sprøde grøntsager – asparges, friskbælgede ærter, nye gulerødder og friske løg. Dansk mad, når den er allerbedst!

Mere om den cremede kartoffelsuppe med forårsgrøntsager efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
1 bdt. asparges
1 l hønsebouillon
1 kg små nye kartofler
2.5 dl piskefløde
3 spsk. majsstivelse
4 nye gulerødder
2 friske løg
100 g friskbælgede ærter
1 citron, den revne skal
Drys
Frisk esdragon
5 fra 3 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Bræk de træede ender af aspargesene og kog enderne 10 minutter under låg i hønsebouillonen - kassér enderne

2
Færdig

Skær kartoflerne i mindre, mundrette stykker og kog 10 minutter under låg i bouillonen

3
Færdig

Pisk fløde og majsstivelse sammen og rør ud i bouillon og kartofler

4
Færdig

Tilsæt samtidig asparges, gulerødder og friske løg skåret i mundrette stykker - kog med 5 minutter

5
Færdig

Det sidste minut tilsættes ærter og citronskal

6
Færdig

Drys med friske esdragonblade ved servering

Mere om cremet kartoffelsuppe med forårsgrøntsager

Hvem siger, at en kartoffelsuppe skal være blendet helt tyktflydende…? Når de nye kartofler titter frem, skal de selvfølgelig tygges en smule for at få fornøjelse af både smag og konsistens.

Denne forårsudgave af kartoffelsuppe kan nydes fra april-maj og sommeren ud. Suppen bugner af møre, nye kartofler og sprøde forårsgrøntsager som asparges, grønærter, nye gulerødder og friske løg. Desuden et drys friske esdragonblade (som KAN erstattes af persille eller purløg).

Suppens gode, venlige smag består af tre elementer:

  • Aspargesenderne, som normalt bare smides ud, koges 10 minutter i hønsebouillon – herved opnår du en mild aspargessmag i suppen
  • Kartoflerne og de øvrige forårsgrøntsager afgiver naturligvis også ’grønne’ smage, når de herefter koges i suppen
  • Endelig bidrager fløde og citronskal med rare mundfornemmelser i hver sin ende af smagsspektret
    Kartoffelsuppens perfekt cremede konsistens kommer, når du pisker majsstivelse i fløden og rører i suppen. Efter 5 minutters kogning er suppen halvtyk og mumselækker.
    Den cremede kartoffelsuppe med forårsgrøntsager har så meget af alt det gode, at suppen er yderst velegnet som en af ugens grønne retter baseret udelukkende på lokale, klimavenlige råvarer. MEN – et stykke stegt fisk, kød eller kylling vil naturligvis også smage godt til…

… og en mild hvedeøl?!

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Hjemmelavet durumrulle med kyllingekebab
forrige
Opskrift: Hjemmelavet durumrulle med kyllingekebab
Burrata salat med honningristede nødder som forret
næste
Opskrift: Burrata salat med honningristede nødder som forret
Hjemmelavet durumrulle med kyllingekebab
forrige
Opskrift: Hjemmelavet durumrulle med kyllingekebab
Burrata salat med honningristede nødder som forret
næste
Opskrift: Burrata salat med honningristede nødder som forret

2 Comments Skjul kommentarer

Tilføj Din Kommentar