Ingredienser
-
30 cm svær med fedtkant
-
1.5 tsk. fint salt
Et par ord om vores opskrift
Vi er vist mange i det danske land, der elsker dem så godt, vi kan: De knasende sprøde salte flæskesvær, som næsten kræver at blive skyllet med iskoldt øl og et efterfølgende AAAAHH!
Har du nogen sinde smagt lune, hjemmelavede flæskesvær lige, når de kommer ud af ovnen. Det er for vildt; nøj, hvor smager sådan nogle knitrende svær bare godt.
Den gode nyhed er, at hjemmelavede flæskesvær er enormt lette at lave. På lidt over en halv time kan du sagtens lave en skålfuld flæskesvær, der er lige så lækre som dem, du køber hos slagteren i dyre domme.
Det eneste, der kræves, er, at du skaffer noget rå svær. Den kan du enten købe billigt hos slagteren. Eller du kan skære sværene af en rå flæskesteg eller ribbensteg. Nu skal sværen skæres i strimler, koges lidt og bagefter have en hurtig tur i ovnen. Det er da ikke svært, vel?
God knaser!
Ingredienser
30 cm svær med fedtkant | |
1.5 tsk. fint salt |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær sværen inkl. fedtkant i pænt store strimler (de skrumper) |
2
Færdig
|
Kog sværene 20 minutter i letsaltet vand, der lige dækker |
3
Færdig
|
Tør sværene i et viskestykke, så der ikke er mere vand tilbage |
4
Færdig
|
Drys fint salt på sværene og anbring dem hver for sig på et stykke bagepapir |
5
Færdig
|
Steg 15-20 minutter midt i en 225 grader varm ovn, til sværene bliver lysebrune |
6
Færdig
|
Fjern eventuelt overskydende fedt undervejs |
7
Færdig
|
Lad sværene dryppe af på køkkenrulle |