Opskrift: Pasta alla gricia – pasta med bacon og ost

0 0
Opskrift: Pasta alla gricia – pasta med bacon og ost

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
500 g pasta
250 g bacon
0.5 dl tør hvidvin
250 g pecorino
2 dl pastavand
2 tsk. friskkværnet sort peber

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Pasta alla gricia er en ufatteligt lækker og meget nem pastaret med oprindelse i Lazio nær Rom. Den velkogte pasta blandes med sprødstegt bacon, revet pecorino-ost og sort peber. Så simpelt! Men før du går ombord, skal du lige lære et trick med pastavandet…

Læs mere om pasta alla gricia efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
500 g pasta
250 g bacon
0.5 dl tør hvidvin
250 g pecorino
2 dl pastavand
2 tsk. friskkværnet sort peber
4 fra 9 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Sæt en gryde over med rigeligt vand, så du er parat til at koge pastaen al dente – tilsæt først masser af salt i det kogende vand, lige før du hælder pastaerne i

2
Færdig

Steg grove snitter bacon meget sprøde på en pande, hæld fedtet fra, sæt bacon til side

3
Færdig

Sluk for varmen, tilsæt hvidvin og kør rundt på den lune pande, så alt det gode nams opløses i vinen

4
Færdig

Sæt blus under panden igen og hæld den friskkogte pasta ned til hvidvinen

5
Færdig

Rør pastavand sammen med den fintrevne ost, så det bliver en lind grød

6
Færdig

Rør ost, bacon og peber i pastaen

7
Færdig

Servér STRAKS!

Mere om pasta alla gricia – pasta med bacon og ost

Italienerne kan noget med enkle retter uden så mange dikkedarer og mystiske ingredienser. For pokker, hvor vi elsker det italienske køkken her på redaktionen.

Pasta alla gricia er en klassisk italiensk pastaret, der har sin oprindelse i Lazioområdet ved Rom. Her vankede i gamle dage nogle simple sælgere af fødevarer rundt; de blev kald grici.

Mon ikke disse grici for en billig penge blandt andet har solgt den gode fåreost pecorino romano samt lunser af guanciale, salttørrede italienske svinekæber? Dette er nemlig to af hovedingredienserne i en gammeldags pasta alla gricia.

Eller i stedet for guanciale havde signor gricio måske et stykke pancetta til fals? Denne italienske form for bacon er stadig klasser bedre end det bacon, vi har måttet klare os med. For ja, vi købte såmænd bare en helt almindelig klods bacon, som vi skar i små snitter.

Du KAN også erstatte pecorino med parmesan, men så bliver smagen altså ikke helt rigtig.

Hvilke pastatyper der skal i en pasta alla gricia, spørger du? Og svaret er, at det gerne må være en af de rørformede afarter som rigatoni eller penne.

Ud over sprødstegt bacon, ost og pastavand skal der MASSER af sort peber i retten. Friskkværnet sort peber, vel at mærke. Peberet forvandler det lidt fede og fade i smagen til en styrke.

Apropos, så læner vi os op af en italiensk-amerikansk opskrift, der tilføjer et nip hvidvin. Bare ½ deciliter. Denne lille mængde vin gør underværker, da både bacon og ost som sagt er fede spiser.

Som i alle andre rigtige italienske pastaretter er det vigtigt, at du i de sidste minutter justerer smag og konsistens i sovsen med det salte, stivelsesholdige pastavand. Gem hellere rigeligt, så du har lidt til at piske i den revne ost, inden den røres i pastaen – og lidt ekstra, hvis pastaerne på panden er ved at blive for tørre. Hellere pastavand end olie eller baconfedt!

Kværn mere sort peber over den dampende varme pasta alla gricia ved bordet.

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Høns i peberrod
forrige
Opskrift: Høns i peberrod (slankeversion)
Italiensk stegt kalvebryst “alla fornara”
næste
Opskrift: Italiensk stegt kalvebryst “alla fornara”
Høns i peberrod
forrige
Opskrift: Høns i peberrod (slankeversion)
Italiensk stegt kalvebryst “alla fornara”
næste
Opskrift: Italiensk stegt kalvebryst “alla fornara”

Tilføj Din Kommentar