Opskrift: Ibérico presa som tapas
med marinerede champignon og kartoffeltortilla

0 0
Opskrift: Ibérico presa som tapas

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
300 g Ibérico presa
10 enebær
10 sorte peberkorn
1 tsk. rosmarin
0.5 tsk. salt
3 spsk. olie
Tortilla i ovn
800 g bagekartofler
8 æg
1 løg, finthakket
1.5 tsk. salt, peber
Marinerede champignon
250 g markchampignon
2 spsk. olie
0.5 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
0.5 fed hvidløg, knust
1 tsk. muskatnød, revet
Peber
4 stængler persille, finthakket

3 perfekte opskrifter til et rigtigt spansk tapas-fad

Ingredienser

  • Tortilla i ovn

  • Marinerede champignon

Et par ord om vores opskrift

Del

Et fad blandede tapas, som man bestiller på en lokal spansk restaurant, vil ofte omfatte en solid skive tortilla (æggekage med kartofler) for at tage den værste sult. Vi laver tortillaen i ovn helt uden brug af fedtstof – det er superlet.

Marinerede champignon er en anden klassiker blandt de spanske tapas. Svampene skal steges så længe, at meget af væden fordamper, og konsistensen bliver helt kødagtig. Herefter skal de vendes i marinade med blandt andet hvidløg; de smager forrygende.

En tredje tapas kan være tynde skiver af verdens bedste svinekød, som naturligvis kommer fra de spanske sortfodssvin. Disse svin lever et herligt liv med masser af plads at boltre sig på og masser af agern at guffe.

Det mørke, smukt fedtmarmorerede kød kan næsten ligne Kobe-kød, der kommer fra kvæg, som ofte også har hygget sig under opvæksten.

En af de bedste udskæringer fra den spanske velfærdsgris hedder Ibérico presa. Det er skiver af skulderen, som bliver englemørt og saftigt efter få minutters stegning ved høj varme. Du skal ikke være bekymret over fedtlaget; meget af det smelter, og du skal servere kødet rosa som kalvekød.

Vi foreslår en let marinering med enebær og rosmarin. Det giver kødet en fin nuance af skov, for Ibérico-grisene har netop rodet rundt i de spanske skove og mæsket sig med egetræernes nøddeagtige frugter.

Som sidste element på tapasfadet kan du købe nogle gode cherrytomater og servere dem på stilken. Disse smager af sol og (spansk) sommer og behøver ikke yderligere tilberedning.

Servér gerne et glas rødvin fremstillet af den spanske temperanillo-drue. Eller, hvis det skal være endnu mere autentisk tapas-agtigt: Et glas tør sherry.

Ingredienser

Antal personer:
300 g Ibérico presa
10 enebær
10 sorte peberkorn
1 tsk. rosmarin
0.5 tsk. salt
3 spsk. olie
Tortilla i ovn
800 g bagekartofler
8 æg
1 løg, finthakket
1.5 tsk. salt, peber
Marinerede champignon
250 g markchampignon
2 spsk. olie
0.5 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
0.5 fed hvidløg, knust
1 tsk. muskatnød, revet
Peber
4 stængler persille, finthakket
4 fra 4 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Tag kødet ud af køleskabet 1 time før tilberedning

2
Færdig

Knus krydderierne til pulver i morteren og gnid det ind i kødet

3
Færdig

Varm olien op på en pande ved ret høj varme

4
Færdig

Steg kødet 2-4 minutter på hver side

5
Færdig

Lad hvile 10 minutter før udskæring

6
Færdig

Tortilla i ovn

Skær kartoflerne i skiver og kog dem 5-6 minutter

7
Færdig

Rør de øvrige ingredienser sammen

8
Færdig

Bland kartoffelskiver og æggemasse sammen

9
Færdig

Fór en springform med bagepapir og hæld æggemassen i

10
Færdig

Bag tortillaen 25 minutter i en 200 grader varm ovn (varmluft)

11
Færdig

Marinerede champignon

Steg de hele champignon længe, længe, længe på panden i olie og salt ved middellav varme – ideelt mindst 30 minutter

12
Færdig

Ideen er at trække så meget som muligt af vandindholdet ud

13
Færdig

Når du ikke orker mere, så vend svampene i resten af ingredienserne

14
Færdig

Champignonerne må gerne stå og trække 20-30 minutter

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Hjemmelavet oksekødssuppe på 1 time
forrige
Opskrift: Hjemmelavet oksekødssuppe på 1 time
Opskrift: Sprængt andebryst med æblepeberrod
næste
Opskrift: Sprængt andebryst med æblepeberrod
Opskrift: Hjemmelavet oksekødssuppe på 1 time
forrige
Opskrift: Hjemmelavet oksekødssuppe på 1 time
Opskrift: Sprængt andebryst med æblepeberrod
næste
Opskrift: Sprængt andebryst med æblepeberrod

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here