Ingredienser
-
500 g gullaschkød
-
1.2 l vand
-
1 spsk. salt
-
8 korn allehånde, knust
-
8 sorte peberkorn, knust
-
4 laurbærblade
-
Grøntsager
-
0.5 selleri
-
4 persillerødder
-
4 gulerødder
-
3 porrer
Et par ord om vores opskrift
Klassisk oksekødssuppe lavet som i gamle dage kan tage op til 1 døgn at tilberede. Og hvis du nøjes med at koge et stort stykke oksekød (udskæringen kan fx være tværreb, spidsbryst, bov eller tykkam), er kogetiden mindst 3-4 timer.
Men hvad hvis du nu får lyst til en portion god, gammeldags oksekødssuppe en aften, når du kommer hjem fra arbejde? Easy-peasy, så bruger du bare gullaschkød i stedet.
De fleste supermarkeder har gullaschkød liggende i kølemontren. Det er pænt afpudsede stykker oksekød i lidt forskellige størrelser. Hvis du skærer dette kød i tern på ca. 1,5 x 1,5 cm, så er det englemørt efter bare 45 minutters kogning.
Det er klart, at denne hurtige form for suppe mangler en smule kraft fra ben og fedt, men vi lover, at den har masser af smag alligevel.
Smagen kommer blandt andet fra krydderierne allehånde, laurbærblade og sort peber. Desuden må du ikke glemme, at selleri, porrer, pastinakker og gulerødder giver god dybde i suppen.
Fremgangsmåden er, som følger: Du skærer kødet i små tern og koger 45 minutter med krydderierne. Imens renser du grøntsagerne og skærer i tilsvarende tern (porrerne dog i skiver). Når kødet er færdigt, sier du suppen, så den bliver så klar som muligt og lægger kødet tilbage i den klare suppe sammen med grøntsagerne. Nu skal det hele bare koge 4-5 minutter under låg, og så er der serveret.
Vil du servere hjemmelavede kødboller og melboller til, er opskriften her.
Vil du hellere lave oksekødssuppen på den gammeldags, tidskrævende måde, er der en god opskrift her.
Ingredienser
500 g gullaschkød | |
1.2 l vand | |
1 spsk. salt | |
8 korn allehånde, knust | |
8 sorte peberkorn, knust | |
4 laurbærblade | |
Grøntsager |
|
0.5 selleri | |
4 persillerødder | |
4 gulerødder | |
3 porrer |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Skær gullaschkødet i små tern på ca. 1,5 x 1,5 cm |
2
Færdig
|
Sæt kød og vand over i en stor gryde |
3
Færdig
|
Skum vandet grundigt, når det kommer i kog, og skru helt ned for varmen |
4
Færdig
|
Tilsæt krydderierne og kog kødet under låg i 45 minutter |
5
Færdig
|
Rens imens grøntsagerne, skær de første 3 slags i små tern og porrerne i 0.5 cm tynde skiver |
6
Færdig
|
Fisk kødet op af suppen, si det sorte bundfald fra og hæld suppen tilbage i gryden |
7
Færdig
|
Bring suppen i kog og lad grøntsager og oksekødstern koge med i 4 minutter |
8
Færdig
|
Servér rygende varmt |