Opskrift: Sprængt andebryst med æblepeberrod
- lynhurtig saltlage

0 0
Opskrift: Sprængt andebryst med æblepeberrod

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
Sprængt andebryst
3 andebryster
150 g fint salt
30 g sukker
1 l vand
Æblepeberrod
600 g æble, skrællet
5 spsk. sukker
3 spsk. vand
50 g peberrod, fintrevet

En ny, gammeldags frokostret, som får englene til at synge

Ingredienser

  • Sprængt andebryst

  • Æblepeberrod

Et par ord om vores opskrift

Del

En af de klassiske retter på et veldækket frokostbord hedder sprængt oksebryst med peberrod. Mørt, letsaltet kød med et drys af den skarpe, hvide peberrod (Nordens ingefær!). Det er sådan en ret, der nærmest skriger efter en kold øl og glas brændevin.

Her kommer et godt alternativ: Sprængt andebryst med æblepeberrod… Vi vil vædde på, at det straks bliver en nyklassiker – uanset om du serverer den til søndagsfrokost, julefrokost eller påskefrokost.

Andekødet bliver pikant salt og meget, meget mørt – og skindet bliver knasende sprødt. Æblepeberrod er en hyggelig specialitet fra mormors tid, hvor du blot rører lidt friskrevet peberrod i en sød æblemos. Mums!

Heldigvis er det pærelet at sprænge andebrysterne. Du lægger dem blot i en frysepose med fint salt, sukker og vand, og 2 døgn efter er kødet perfekt sprængt. Bum.

Lige før servering skal andebrysterne steges små 20 minutter på en pande og herefter skæres i tynde skiver. Prøv at lytte efter, når du lige smager på anden, mens du skærer den ud: Englene synger af lykke.

Ingredienser

Antal personer:
Sprængt andebryst
3 andebryster
150 g fint salt
30 g sukker
1 l vand
Æblepeberrod
600 g æble, skrællet
5 spsk. sukker
3 spsk. vand
50 g peberrod, fintrevet
3 fra 20 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Sprængt og stegt andebryst

Hæld de hele andebryster, salt og sukker i en frysepose og fyld vandet over

2
Færdig

Luk posen til og lad trække mindst 2 døgn i køleskab – vend posen undervejs, hvis ikke al and er dækket af saltlage

3
Færdig

Kassér saltlagen

4
Færdig

Steg andebrysterne ca. 10 minutter på skindsiden på en pande ved middelhøj varme, til meget af fedtet er smeltet, og skindet er brunt og sprødt

5
Færdig

Vend andebrysterne og steg ca. 6-7 minutter på kødsiden, til kødet er brunt udenpå

6
Færdig

Krydr med peber på begge sider og lad afkøle, før andebrysterne skæres i tynde skiver og anrettes på et pænt fad med æblepeberroden

7
Færdig

Æblepeberrod

Kog æblestykker, sukker og vand til mos under låg – 10-15 minutter

8
Færdig

Rør den revne peberrod i mosen og servér lun eller afkølet

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Ibérico presa som tapas
forrige
Opskrift: Ibérico presa som tapas
Opskrift: Den klassiske cocktail Tom Collins
næste
Opskrift: Den klassiske cocktail Tom Collins
Opskrift: Ibérico presa som tapas
forrige
Opskrift: Ibérico presa som tapas
Opskrift: Den klassiske cocktail Tom Collins
næste
Opskrift: Den klassiske cocktail Tom Collins

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here