Ingredienser
-
Sprængt andebryst
-
3 andebryster
-
150 g fint salt
-
30 g sukker
-
1 l vand
-
Æblepeberrod
-
600 g æble, skrællet
-
5 spsk. sukker
-
3 spsk. vand
-
50 g peberrod, fintrevet
Et par ord om vores opskrift
En af de klassiske retter på et veldækket frokostbord hedder sprængt oksebryst med peberrod. Mørt, letsaltet kød med et drys af den skarpe, hvide peberrod (Nordens ingefær!). Det er sådan en ret, der nærmest skriger efter en kold øl og glas brændevin.
Her kommer et godt alternativ: Sprængt andebryst med æblepeberrod… Vi vil vædde på, at det straks bliver en nyklassiker – uanset om du serverer den til søndagsfrokost, julefrokost eller påskefrokost.
Andekødet bliver pikant salt og meget, meget mørt – og skindet bliver knasende sprødt. Æblepeberrod er en hyggelig specialitet fra mormors tid, hvor du blot rører lidt friskrevet peberrod i en sød æblemos. Mums!
Heldigvis er det pærelet at sprænge andebrysterne. Du lægger dem blot i en frysepose med fint salt, sukker og vand, og 2 døgn efter er kødet perfekt sprængt. Bum.
Lige før servering skal andebrysterne steges små 20 minutter på en pande og herefter skæres i tynde skiver. Prøv at lytte efter, når du lige smager på anden, mens du skærer den ud: Englene synger af lykke.
Ingredienser
Sprængt andebryst |
|
3 andebryster | |
150 g fint salt | |
30 g sukker | |
1 l vand | |
Æblepeberrod |
|
600 g æble, skrællet | |
5 spsk. sukker | |
3 spsk. vand | |
50 g peberrod, fintrevet |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Sprængt og stegt andebrystHæld de hele andebryster, salt og sukker i en frysepose og fyld vandet over |
2
Færdig
|
Luk posen til og lad trække mindst 2 døgn i køleskab – vend posen undervejs, hvis ikke al and er dækket af saltlage |
3
Færdig
|
Kassér saltlagen |
4
Færdig
|
Steg andebrysterne ca. 10 minutter på skindsiden på en pande ved middelhøj varme, til meget af fedtet er smeltet, og skindet er brunt og sprødt |
5
Færdig
|
Vend andebrysterne og steg ca. 6-7 minutter på kødsiden, til kødet er brunt udenpå |
6
Færdig
|
Krydr med peber på begge sider og lad afkøle, før andebrysterne skæres i tynde skiver og anrettes på et pænt fad med æblepeberroden |
7
Færdig
|
ÆblepeberrodKog æblestykker, sukker og vand til mos under låg – 10-15 minutter |
8
Færdig
|
Rør den revne peberrod i mosen og servér lun eller afkølet |