Ingredienser
-
1 svinemørbrad
-
Salt, peber
-
1 kugle frisk mozzarella
-
1.5 spsk. timian, frisk eller tørret
-
100 g bresaola
-
500 g små tomater
-
3 rødløg
-
Olivenolie
-
Balsamico
Et par ord om vores opskrift
Svinemørbraden er en taknemmelig udskæring. Når du lige har pudset den fri for sener og fedt, står du med et magert, mørt stykke kød, som du kan bruge til alverdens ting – og som bliver helt perfekt efter ret kort tids tilberedning.
I denne nemme opskrift skærer vi et snit i toppen af den afpudsede mørbrad og fylder med frisk mozzarella og timian. Herefter vikler vi tynde skiver bresaola (eller røget skinke, bacon eller pancetta) omkring mørbraden og giver den 30 minutter i ovnen ved 200 grader. Tilbage står blot at skære mørbraden i tykke, saftige skiver, der smager lige så vidunderligt som hjemme på Ristorante Alfredo.
Bresaola er italiensk saltet og lufttørret oksefilet med en raffineret let krydret smag. Du kan købe de tynde, mørke skiver i pålægsafdelingen i alle velassorterede supermarkeder. Intet er lettere end at svøbe mørbraden i disse skiver.
Tilbehør til den fyldte mørbrad
I samme ovnfaste fad som mørbraden lægges et halvt kilo små tomater og nogle rødløg (gerne friske) skåret i tynde både. Mørbraden i midten, grøntsagerne uden omkring. Det hele dryppes med olivenolie og balsamico.
Under stegningen i ovnen dannes en dejlig sky af saft fra kød og tomater, og denne sky er sammen med de søde, bløde tomater og løg nemt lige at blande med en omgang friskkogt pasta, ris eller kartofler. Drys tilbehøret med frisk timian og revet parmesan. Mamma mia!
Ingredienser
1 svinemørbrad | |
Salt, peber | |
1 kugle frisk mozzarella | |
1.5 spsk. timian, frisk eller tørret | |
100 g bresaola | |
500 g små tomater | |
3 rødløg | |
Olivenolie | |
Balsamico |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Afpuds mørbraden for sener og fedt |
2
Færdig
|
Skær et dybt snit på langs af mørbradens overside - men uden at skære helt igennem bunden og uden at skære igennem enderne - det skal fungere som en kano |
3
Færdig
|
Drys timian, salt og peber i snittet – riv mozzarellaen i stykker og fordel i snittet |
4
Færdig
|
Luk mørbraden ved at vikle tynde skiver bresaola hele vejen omkring den |
5
Færdig
|
Placér mørbraden i midten af et ovnfast fad |
6
Færdig
|
Læg hele små tomater samt rødløg skåret i tynde både rundt om mørbraden |
7
Færdig
|
Dryp det hele med olivenolie og balsamico |
8
Færdig
|
Anbring fadet midt i en 200 grader varm ovn og bag 30 minutter |
9
Færdig
|
Bland grøntsager og saft i en skudefuld frisk pasta eller ris |
10
Færdig
|
Skær mørbraden i tykke skiver og servér straks |