Opskrift: Italiensk fyldt mørbrad i ovn
Saftig svinemørbrad med mozzarella, timian og bresaola

0 0
Opskrift: Italiensk fyldt mørbrad i ovn

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 svinemørbrad
Salt, peber
1 kugle frisk mozzarella
1.5 spsk. timian, frisk eller tørret
100 g bresaola
500 g små tomater
3 rødløg
Olivenolie
Balsamico

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Svinemørbraden er en taknemmelig udskæring. Når du lige har pudset den fri for sener og fedt, står du med et magert, mørt stykke kød, som du kan bruge til alverdens ting – og som bliver helt perfekt efter ret kort tids tilberedning.

I denne nemme opskrift skærer vi et snit i toppen af den afpudsede mørbrad og fylder med frisk mozzarella og timian. Herefter vikler vi tynde skiver bresaola (eller røget skinke, bacon eller pancetta) omkring mørbraden og giver den 30 minutter i ovnen ved 200 grader. Tilbage står blot at skære mørbraden i tykke, saftige skiver, der smager lige så vidunderligt som hjemme på Ristorante Alfredo.

Bresaola er italiensk saltet og lufttørret oksefilet med en raffineret let krydret smag. Du kan købe de tynde, mørke skiver i pålægsafdelingen i alle velassorterede supermarkeder. Intet er lettere end at svøbe mørbraden i disse skiver.

Tilbehør til den fyldte mørbrad

I samme ovnfaste fad som mørbraden lægges et halvt kilo små tomater og nogle rødløg (gerne friske) skåret i tynde både. Mørbraden i midten, grøntsagerne uden omkring. Det hele dryppes med olivenolie og balsamico.

Under stegningen i ovnen dannes en dejlig sky af saft fra kød og tomater, og denne sky er sammen med de søde, bløde tomater og løg nemt lige at blande med en omgang friskkogt pasta, ris eller kartofler. Drys tilbehøret med frisk timian og revet parmesan. Mamma mia!

Se vores andre gode opskrifter på svinemørbrad

Ingredienser

Antal personer:
1 svinemørbrad
Salt, peber
1 kugle frisk mozzarella
1.5 spsk. timian, frisk eller tørret
100 g bresaola
500 g små tomater
3 rødløg
Olivenolie
Balsamico
3 fra 11 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Afpuds mørbraden for sener og fedt

2
Færdig

Skær et dybt snit på langs af mørbradens overside - men uden at skære helt igennem bunden og uden at skære igennem enderne - det skal fungere som en kano

3
Færdig

Drys timian, salt og peber i snittet – riv mozzarellaen i stykker og fordel i snittet

4
Færdig

Luk mørbraden ved at vikle tynde skiver bresaola hele vejen omkring den

5
Færdig

Placér mørbraden i midten af et ovnfast fad

6
Færdig

Læg hele små tomater samt rødløg skåret i tynde både rundt om mørbraden

7
Færdig

Dryp det hele med olivenolie og balsamico

8
Færdig

Anbring fadet midt i en 200 grader varm ovn og bag 30 minutter

9
Færdig

Bland grøntsager og saft i en skudefuld frisk pasta eller ris

10
Færdig

Skær mørbraden i tykke skiver og servér straks

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Sådan bruger du citronmelisse i mad og drikke
forrige
Opskrift: Sådan bruger du citronmelisse i mad og drikke
Marcipantærte med bær
næste
Opskrift: Marcipantærte med bær
Sådan bruger du citronmelisse i mad og drikke
forrige
Opskrift: Sådan bruger du citronmelisse i mad og drikke
Marcipantærte med bær
næste
Opskrift: Marcipantærte med bær

Tilføj Din Kommentar