Ingredienser
-
0.5 kylling (fx lår, vinger, skrog; brysterne kan bruges til noget andet)
-
Marinade
-
1 dl soya
-
1 spsk. honning
-
1 tsk. salt
-
1 tsk. chiliflager
-
2 spsk. maizena
-
0.5 dl sesamfrø
-
Nudelsalat
-
200 g nudler
-
4 spsk. olie
-
2 fed hvidløg, finthakket
-
1 spsk. rød karrypasta
-
2 stilke blegselleri
-
2 gulerødder
-
200 g spidskål
-
1 æble
-
1 tsk. sukker
-
0.5 lime
-
3 spsk. fiskesauce
-
Evt. frisk chili og koriander
Et par ord om vores opskrift
Kylling med soya og honning er en moderne klassiker – en art comfort food, som alle kan li’. Den salte, let-bitre soya, den venlige honning og en solid dosis sesamfrø klæder det neutrale kyllingekød fantastisk godt. Stegt sprød kylling i ovn har fundet sit moderne udtryk.
I de fleste opskrifter skal kyllingestykkerne ligge i marinade mindst 1 times tid, så smagen trænger ind i kødet. I denne hurtigere opskrift sparer vi marineringstiden væk ved at bruge en tykkere marinade, der klistrer bedre til kyllingen og kan gå direkte i ovnen. Fuglen bliver saftig, sprød og eksotisk.
Du kan servere alt muligt tilbehør til en krydret kylling. Men hvorfor ikke blive i det asiatiske univers og overraske familien eller gæsterne med en lun og hyggelig nudelsalat?
Ingredienser
0.5 kylling (fx lår, vinger, skrog; brysterne kan bruges til noget andet) | |
Marinade |
|
1 dl soya | |
1 spsk. honning | |
1 tsk. salt | |
1 tsk. chiliflager | |
2 spsk. maizena | |
0.5 dl sesamfrø | |
Nudelsalat |
|
200 g nudler | |
4 spsk. olie | |
2 fed hvidløg, finthakket | |
1 spsk. rød karrypasta | |
2 stilke blegselleri | |
2 gulerødder | |
200 g spidskål | |
1 æble | |
1 tsk. sukker | |
0.5 lime | |
3 spsk. fiskesauce | |
Evt. frisk chili og koriander |
Sådan gør du
1
Færdig
|
KyllingLæg kyllingen fladt ud i et smurt ovnfast fad, skær nogle ridser i skindet |
2
Færdig
|
Rør marinaden sammen og fordel den både på under- og overside af kyllingen |
3
Færdig
|
Steg i en 200 g varm ovn i 40 minutter |
4
Færdig
|
Tjek undervejs - hvis den bliver FOR solbrændt, så dæk med staniol. |
5
Færdig
|
NudelsalatTilbered nudler som anvist på pakningen |
6
Færdig
|
Steg hvidløg og rød karrypasta ved jævn varme i 5 minutter |
7
Færdig
|
Skru op for varmen og lynsteg de tyndt skårne grøntsager (minus æble) i et par minutter |
8
Færdig
|
Tilsæt tyndt skårne æblebåde, sukker, limesaft og fiskesauce og steg yderligere 1 minut |
9
Færdig
|
Server rygende varm, gerne pyntet med chiliskiver og koriander. |