Ingredienser
-
1.5 dl yoghurt
-
2 fed hvidløg, presset
-
1 spsk. limesaft
-
2 spsk. olie
-
0.5 tsk. salt
-
0.5 rød chili
-
1 tsk. spidskommen, knust
-
0.5 bdt. mynte, hakket
-
Spidskål
-
Gulerod
-
Rødløg
-
Blegselleri
Et par ord om vores opskrift
En ægte raita er en frisk, krydret yoghurtdip, som du med fordel kan spise til hotte indiske retter eller dyppe dine knasende papadums i som appetizer.
Raita tilberedes stort set altid af bl.a. yoghurt, hvidløg, spidskommen og mynte – og netop disse ingredienser indgår i denne opskrift, hvor de fungerer som dressing på en sprød salat.
Hvad du putter i salaten, kan du i princippet lade køleskabet afgøre. Dressingen får det bedste frem i de rå grøntsager. Du kan også erstatte yoghurten med skyr. Eneste must er, at du bruger frisk mynte.
Salaten passer perfekt til alt muligt andet indisk mad, fx karrysovs, tandoori-kylling mv.
Ingredienser
| 1.5 dl yoghurt | |
| 2 fed hvidløg, presset | |
| 1 spsk. limesaft | |
| 2 spsk. olie | |
| 0.5 tsk. salt | |
| 0.5 rød chili | |
| 1 tsk. spidskommen, knust | |
| 0.5 bdt. mynte, hakket | |
| Spidskål | |
| Gulerod | |
| Rødløg | |
| Blegselleri |
Sådan gør du
|
1
Færdig
|
Bland ingredienserne til dressingen |
|
2
Færdig
|
Vend de fintsnittede grøntsager i |
|
3
Færdig
|
Pynt med nogle hele blade mynte. |







