Opskrift: Luksus ingefær-gravad laks
med thaiagtig dressing

0 0
Opskrift: Luksus ingefær-gravad laks

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
1 kg laks m/ skind
Til gravning
40 g revet ingefær
2 spsk. salt
2 spsk. rørsukker
1 tsk. chiliflager
1 tsk. rosenpeber
1 tsk. korianderfrø
Revet skal af 2 lime
Dressing
2 bægre creme fraiche 38%
3 spsk. ingefærsaft
3 spsk. rørsukker
Saft af ½ lime
0.5 stor rød chili uden kerner, finthakket
Et bundt koriander, hakket

Eksotisk laks, der passer perfekt som forret eller til en dansk frokost

Ingredienser

  • Til gravning

  • Dressing

Et par ord om vores opskrift

Del

Efter årtier med den skønne svenske version af gravad laks (med dild og rævesovs) er det forfriskende at prøve noget helt andet.

Ingefær-gravad laks smager af østens mystik med de mange dejlige, varme krydderier, men er dog ikke mere eksotisk, end at den passer forrygende på et stykke hvidt brød som forret eller som frokostret med en kold øl og en lille snaps til.

Dressingen, som skal over, er så rund og lækker, at man kan spise den med ske. Hvis du ikke bryder dig om koriander, kan kørvel også sagtens bruges i en snæver vending.

Overrask dine gæster med denne opskrift på en alternativ luksusudgave af gravad laks.

Ingredienser

Antal personer:
1 kg laks m/ skind
Til gravning
40 g revet ingefær
2 spsk. salt
2 spsk. rørsukker
1 tsk. chiliflager
1 tsk. rosenpeber
1 tsk. korianderfrø
Revet skal af 2 lime
Dressing
2 bægre creme fraiche 38%
3 spsk. ingefærsaft
3 spsk. rørsukker
Saft af ½ lime
0.5 stor rød chili uden kerner, finthakket
Et bundt koriander, hakket
3 fra 1 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

3-4 dage inden servering deler du laksen i 2 lige store stykker

2
Færdig

Bland de knuste krydderier og øvrige ingredienser til gravningen og fordel pastaen over alt det orange kød

3
Færdig

Læg kødsiderne mod hinanden og vikl stramt ind i et stykke film og videre i en frysepose

4
Færdig

Sæt i køleskabet 3-4 dage og vend dagligt, så begge stykker får lige længe ovenpå og nedenunder

5
Færdig

Når laksen skal serveres, børstes den fri for gravepasta og skæres i så tynde skiver som muligt

6
Færdig

Rør dressingen sammen et par timer før servering, så den lige når at sætte sig

7
Færdig

Servér med hvidt brød som forret eller frokostret

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Opskrift: Hurtigudgave af kylling med soya og honning og nudler
forrige
Opskrift: Hurtigudgave af kylling med soya og honning
Opskrift: Sprød hønsesalat i nye klæder
næste
Opskrift: Sprød hønsesalat i nye klæder
Opskrift: Hurtigudgave af kylling med soya og honning og nudler
forrige
Opskrift: Hurtigudgave af kylling med soya og honning
Opskrift: Sprød hønsesalat i nye klæder
næste
Opskrift: Sprød hønsesalat i nye klæder

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here