Ingredienser
-
10 g tørgær
-
500 g hvedemel
-
150 g solsikkekerner
-
2 tsk. salt
-
2 tsk. æbleeddike
-
4.5 dl lunkent vand
Et par ord om vores opskrift
Værsgo, her kommer opskriften på Danmarks nemmeste brød. Du rører 6 almindelige ingredienser sammen med en ske, hælder i en smurt form, sætter i en kold ovn og skruer op for varmen: En times tid efter står du med et herligt solsikkebrød med knasende sprød skorpe. Ingen æltning, ingen hævning – kan det blive nemmere?
Læs mere om nemt solsikke brød uden æltning og hævning efter opskriften.
Ingredienser
10 g tørgær | |
500 g hvedemel | |
150 g solsikkekerner | |
2 tsk. salt | |
2 tsk. æbleeddike | |
4.5 dl lunkent vand |
Sådan gør du
1
Færdig
|
Rør de tørre ingredienser sammen |
2
Færdig
|
Rør eddike og vand i melblandingen – rør alting grundigt sammen til en klistret dej |
3
Færdig
|
Hæld dejen i en smurt form |
4
Færdig
|
Sæt formen midt i en kold ovn |
5
Færdig
|
Skru op til 200 grader og bag 60 minutter |
6
Færdig
|
Tag brødet ud af formen og lad det stå 10 minutter i ovnens eftervarme |
7
Færdig
|
Lad køle af på en rist |
Mere om nemt solsikke brød uden æltning og hævning
Denne opskrift på et nemt, hjemmebagt brød uden æltning og hævning stammer fra Tyskland. Og nede i vores sydlige naboland bruger man ofte tørgær til bagning. Så opskriften omfatter et brev tørgær.
Heldigvis kan du også købe tørgær i danske supermarkeder – så gør venligst dét. Hvis du kun kan få fat i gammeldags frisk gær, skal du bruge 3 gange så meget, dvs. 30 gram.
Opskriften giver dig et friskbagt solsikkebrød på lidt over 1 time. Skorpen bliver knasende sprød, smagen er dejlig – og krummen er en smule bastant. Regn med et brød, som smager allerbedst lunt, når det lige er taget ud af ovnen – eller ristet i tynde skiver de næste dage.
Bageprocessen er ufatteligt enkel:
- Rør tørgær, mel, kerner (fx solsikke) og salt sammen
- Tilsæt lidt eddike og lunkent vand og rør til en klistret dej
- Hæld dejen i en smurt form, som du sætter i en kold ovn
- Skru op til 200 grader og bag brødet 1 time
- Tag brødet ud af formen og lad det stå 10 minutter ekstra i ovnens eftervarme
- Køl lidt af på en rist, inden du guffer løs