• Forside
  • Brød
  • Opskrift: Nemt solsikke brød uden æltning og hævning

Opskrift: Nemt solsikke brød uden æltning og hævning

0 0
Opskrift: Nemt solsikke brød uden æltning og hævning

Del det på dine sociale medier:

Eller du kan bare kopiere og dele denne URL

Ingredienser

Antal personer:
10 g tørgær
500 g hvedemel
150 g solsikkekerner
2 tsk. salt
2 tsk. æbleeddike
4.5 dl lunkent vand

Ingredienser

Et par ord om vores opskrift

Del

Værsgo, her kommer opskriften på Danmarks nemmeste brød. Du rører 6 almindelige ingredienser sammen med en ske, hælder i en smurt form, sætter i en kold ovn og skruer op for varmen: En times tid efter står du med et herligt solsikkebrød med knasende sprød skorpe. Ingen æltning, ingen hævning – kan det blive nemmere?

Læs mere om nemt solsikke brød uden æltning og hævning efter opskriften.

Ingredienser

Antal personer:
10 g tørgær
500 g hvedemel
150 g solsikkekerner
2 tsk. salt
2 tsk. æbleeddike
4.5 dl lunkent vand
4 fra 12 stemmer

Sådan gør du

1
Færdig

Rør de tørre ingredienser sammen

2
Færdig

Rør eddike og vand i melblandingen – rør alting grundigt sammen til en klistret dej

3
Færdig

Hæld dejen i en smurt form

4
Færdig

Sæt formen midt i en kold ovn

5
Færdig

Skru op til 200 grader og bag 60 minutter

6
Færdig

Tag brødet ud af formen og lad det stå 10 minutter i ovnens eftervarme

7
Færdig

Lad køle af på en rist

Mere om nemt solsikke brød uden æltning og hævning

Denne opskrift på et nemt, hjemmebagt brød uden æltning og hævning stammer fra Tyskland. Og nede i vores sydlige naboland bruger man ofte tørgær til bagning. Så opskriften omfatter et brev tørgær.

Heldigvis kan du også købe tørgær i danske supermarkeder – så gør venligst dét. Hvis du kun kan få fat i gammeldags frisk gær, skal du bruge 3 gange så meget, dvs. 30 gram.
Opskriften giver dig et friskbagt solsikkebrød på lidt over 1 time. Skorpen bliver knasende sprød, smagen er dejlig – og krummen er en smule bastant. Regn med et brød, som smager allerbedst lunt, når det lige er taget ud af ovnen – eller ristet i tynde skiver de næste dage.

Bageprocessen er ufatteligt enkel:

  1. Rør tørgær, mel, kerner (fx solsikke) og salt sammen
  2. Tilsæt lidt eddike og lunkent vand og rør til en klistret dej
  3. Hæld dejen i en smurt form, som du sætter i en kold ovn
  4. Skru op til 200 grader og bag brødet 1 time
  5. Tag brødet ud af formen og lad det stå 10 minutter ekstra i ovnens eftervarme
  6. Køl lidt af på en rist, inden du guffer løs

Spicy Twist

Spicy Twist er blandt Danmarks største madblogs med mere end 1.600 gennemprøvede opskrifter. Vi vil gerne inspirere danskerne til at bruge flere krydderier og friske krydderurter, så hver dag bliver en fest for smagsløgene. Samtidig prøver vi at forenkle de klassiske opskrifter og gøre det lettere at lave god mad. Læs mere om os.

Pulled svinekæber med rodfrugtpandekager
forrige
Opskrift: Pulled svinekæber med rodfrugtpandekager
Hummus af danske Ingrid-ærter
næste
Opskrift: Hummus af danske Ingrid-ærter – superlækker klimamad
Pulled svinekæber med rodfrugtpandekager
forrige
Opskrift: Pulled svinekæber med rodfrugtpandekager
Hummus af danske Ingrid-ærter
næste
Opskrift: Hummus af danske Ingrid-ærter – superlækker klimamad

Tilføj Din Kommentar

Site is using a trial version of the theme. Please enter your purchase code in theme settings to activate it or purchase this wordpress theme here